Nejste přihlášen/a.
Zdravím![]()
Potřebuji vybrat auto a zprávný motor.
Chci SUV a pohon 4x4, jsem ochontý dát cca 0,5mil.
Důvod volby: bydlíme v podhůří hor + ,máme na horách chatu.
Dvě děti a velkého psa![]()
Libí se mi Karog a Kodiaq od škody, případně WV Tiguan, nevím vůbec jaký zvolit motor?
Na netu je milion názoru a zastánců benzín/nafta - manuál/automat.
Můžete mi někdo prosím věcně poradit, jaký model/rok/typ mám vybírat?
Roční nájezd bude cca 15tis. ale jak zmiňuji výše - horší cesty, značná převýšení (kopce),
a vesměs jízdy mimo město větší město - spíše přejezdy mezi menšími městy.
Děkuji.
1x
Stímto rozpočtem a požadavky bych ale koukal raději u jiné značky. Znám dost lidí co jsou spokojeni i se Suzuki, Dacii Duster či Hyundai Tuscon.
0x
Já třeba aktuálně hledám Octavii 1,2 tsi 77 kW po roce 2013, kdy už není rozvod řetězem. U vašeho popisu bych kvůli kopcům asi šel raději do nafty. Tam jsou osvědčené motory 2.0TDI 103kW.
Jakýkoliv typ ale právě u ojetiny může být časovanou bombou.
Nedávno soused čistil někomu starou Yeti tsi. Motoricky bez potíží 1,2 tsi po úpravě -zesileni řetězových rozvodů. Najeto přes 400t.km. Ale stav interiéru bych odhadl na milión a po demoličním derby.
0x
Manuál/automat je výběr zcela na vás, co vám vyhovuje více. Já nedám na manuál dopustit, ale chápu oblibu automatu, tohle je na preferencích.
Nevím, proč máte vybranou pouze Škodu/koncern, jsou i jiné značky. Osobně bych se podíval i na Toyoty či Volvo.
Každopádně jak jsem psal, tyto městská SUV na zasněžené hory z vlastní zkušenosti rozhodně doporučit nemohu. O vrzajících interiérech těchto modelů si přečtěte celá fóra.
Každopádně vám přeji šťastný výběr.
0x
Ovšem jinak bych vzal Kodiaka s tím nejsilnějším motorem ať to jede, když to s tím nájezdem zrovna nebude stát v servisu...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.