Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Výběr motoru auta Škoda

Od: david* odpovědí: 7 změna:

Zdravím:)

Potřebuji vybrat auto a zprávný motor.

Chci SUV a pohon 4x4, jsem ochontý dát cca 0,5mil.

Důvod volby: bydlíme v podhůří hor + ,máme na horách chatu.

Dvě děti a velkého psa:)

Libí se mi Karog a Kodiaq od škody, případně WV Tiguan, nevím vůbec jaký zvolit motor?

Na netu je milion názoru a zastánců benzín/nafta - manuál/automat.

Můžete mi někdo prosím věcně poradit, jaký model/rok/typ mám vybírat?

Roční nájezd bude cca 15tis. ale jak zmiňuji výše - horší cesty, značná převýšení (kopce),

a vesměs jízdy mimo město větší město - spíše přejezdy mezi menšími městy.

Děkuji.

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x
Reálně slušny Kodiaq a Tiguan 4x4 do 500tis nekoupíte bude to mít kolem 200tis km a takové auto už je vždy rizikové. Karoqy najdete ale také to není hitparáda. Všeobecně doporučuji motory 1.4TSI, 1.5TSI, 1.6Tdi vždycky s manuálem, 2.0Tdi klidně s automatem. Oblíbený motor mám 1.4 tsi a 2.0 tdi (110kw).
Stímto rozpočtem a požadavky bych ale koukal raději u jiné značky. Znám dost lidí co jsou spokojeni i se Suzuki, Dacii Duster či Hyundai Tuscon.

jm
hodnocení

0x
Poradit u ojetiny je strašně nevděčná práce.
Já třeba aktuálně hledám Octavii 1,2 tsi 77 kW po roce 2013, kdy už není rozvod řetězem. U vašeho popisu bych kvůli kopcům asi šel raději do nafty. Tam jsou osvědčené motory 2.0TDI 103kW.
Jakýkoliv typ ale právě u ojetiny může být časovanou bombou.
Nedávno soused čistil někomu starou Yeti tsi. Motoricky bez potíží 1,2 tsi po úpravě -zesileni řetězových rozvodů. Najeto přes 400t.km. Ale stav interiéru bych odhadl na milión a po demoličním derby.

hodnocení

0x
Hlavně ne karoq 2.0 TDI... Mají totiž vacku jen na 8micce šroubu a krásne to padá a ničí motory. Tedka jsem byl pro auto u mechanika a měl tam jednoho s 80t km najezdem a spadla vacka, oprava 220k.. Říkal, že už to je 3ti...

asd1
hodnocení

0x
Freemont & JTD (jestli je schade modla tak mmch. slavný TDI je motor od fiatu;)

vozitko
hodnocení

0x
Upřímně, takových “SUV” typu Karoq a Kodiaq už jsem na horách viděl a nakonec jsem je musel vytáhnout se svou Vitarou. To opravdu nejsou auta na zasněžené hory, ale městská SUV a maximálně nějaká polní cesta.
Manuál/automat je výběr zcela na vás, co vám vyhovuje více. Já nedám na manuál dopustit, ale chápu oblibu automatu, tohle je na preferencích.
Nevím, proč máte vybranou pouze Škodu/koncern, jsou i jiné značky. Osobně bych se podíval i na Toyoty či Volvo.
Každopádně jak jsem psal, tyto městská SUV na zasněžené hory z vlastní zkušenosti rozhodně doporučit nemohu. O vrzajících interiérech těchto modelů si přečtěte celá fóra.
Každopádně vám přeji šťastný výběr.

mathew
hodnocení

0x
Pokud chcete jezdit po neudržované cestě tak potřebujete něco do terénu což není ani jednou těch dvou. No a pokud je ta cesta udržovaná tak zase nepotřebujete SUV ani pohon 4x4.
Ovšem jinak bych vzal Kodiaka s tím nejsilnějším motorem ať to jede, když to s tím nájezdem zrovna nebude stát v servisu...

hodnocení

0x

bral bych motor 2.0 tdi (110kw).

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]