Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Spínací skříň, polohy, žhavení

Od: tomas229 odpovědí: 3 změna:

Dobrý den,

předem se omlouvám za stupidní dotaz, ale nejsem v těchto věcech úplně zdatný. Ničí se něco v případě ponechání klíčku v poloze před startováním? Taková ta poloha, kde se vám rozsvítí kontrolka žhavení a zapalování a rádio atd. Vždycky jsem někde slyšel, že by v této poloze měl zůstat klíček na pár sekund a jakmile zhasnou kontrolky a načerpá se palivo (asi) a motor je připraven k nastartování tak jen otočit a nastartovat a klíček se vrátí zpět do té polohy o kterou mi jde. Pokud to v této poloze nechám, bez nastartování motoru, ničím něco? Třeba svíčky nebo tak. Nevím jak jinak mít zaplé zapalování a nemít nastartované auto. Vím, že to v této poloze bere hodně z baterie, ale dejme tomu, že bych to měl na půl hoďky v této poloze bez startování a pak vypl motor a šel pryč. Nevadí to něčemu? Děkuji moc a omlouvám se pro většinu za asi stupidní dotaz. Děkuji moc.

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Žhavení se vypne po nějakém čase. Toto tedy nevadí. Vadí co vím dobíjení alternátorem, protože zapnutý klíček budí rotor alternátoru a ten se zbytečně hřeje a altík stojí. Tak to bylo třeba u starších Škodovek včetně Felicie.

U Š120 s kontaktním zapalováním a karburátorem se ničila zapalovací cívka a její odpor, který měla na svém tělě přímo pálil.

Dnešní vozy na to netrpí a maximálně se budí ten altík a u start-stopu se neničí ani to. Tam je to na to udělané.

tomas229
hodnocení

Jde mi o škoda octavia 2 2007. Děkuji

Tam se nic nekazí. Spíš ta spotřeba jednotek a dalších spotřebičů vybije baterku.

Bez obav.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]