Nejste přihlášen/a.
Hezký den všem. Prosím, lze nějak na dopravce zlikvidovat auto, které už osm let prakticky neexistuje? Před osmi lety jsem ho prodal, bohužel nedošlo k přepisu. Dotyčný ho rozebral na náhradní díly.
Dnes mi pracovnice na dopravce řekla,že bez papíru o ekologické likvidaci auto neodhlásím.
řeší se to podle zákona, nikoliv porušováním zákona
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
§ 13
Zánik silničního vozidla
(1) Obecní úřad obce s rozšířenou působností zapíše zánik silničního vozidla v registru silničních vozidel na základě
a) žádosti vlastníka silničního vozidla jiného než přípojného, pokud silniční vozidlo
1. bylo předáno provozovateli zařízení ke sběru vozidel s ukončenou životností podle zákona o výrobcích s ukončenou životností bez odstranění svých podstatných částí,
2. bylo ekologicky zlikvidováno oprávněnou osobou v jiném členském státě,
3. bylo zničeno, nebo
4. zaniklo jinak a o jednání vedoucím k jeho zániku bylo pravomocně rozhodnuto v řízení o přestupku podle zákona upravujícího nakládání s odpady 23) nebo v trestním řízení,
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Takže postupuje se podle bodu 4...Na odboru životního prostředí se nahalásí porušení zákona o odpdech / rozebrání vozidla/ ..ten rpzhodne a s rozhodnutím se pak jde na regsitr vozidel
Nemá doklady
nemá vozidlo, páč ho prodal
ČKP sdělí, že ho před 8 lety prodal, pokud se ozvou.
Tazatel nechce dávat do depozita vozidlo, které 8 let neexistuje, tím nic nezíská.
Teď je sice v registru, ale nic se něděje.
Jiří, dosud po něm úřad nic nechtěl, nepůjde po něm ani teď. Máte pravdu, že pro úřady je vlastníkem on.
Ale aby dostal vozidlo z registru, tak jak to chce, tak musí jedině přes soud. proto mu radím, ať nic nedělá.
Když dá značky do depozita, za rok tam dojde, sdělí jim, kde vozidlo je, a bude klid. Časem, třeba po novele zákona to zruší zákon.
Ne.
A kdo platí pojištění?
Napadá mě jedině, že si seženeš stejný auto bez přepisu a na zahradě ho zapálíš a spálíš a zničíš a pak budeš tvrdit, že ti shořelo )
Až budeš mít Evidenčku, tak ho můžeš fiktivně vyvézt A pak si ho na zahradě zapálit
I kamarád (dobrý) mi prý nemůže pomoci. Musí prý dodávat fotky vozu,VINu atd k tomu likvidačnímu protokolu . A to je problém
Nejde o Mirky Dušíny ale o vysoké pokuty až po sebrání licence pro firmy a zaměstnancům zákaz činnosti v oboru na několik let a samozřejmě i také finanční postihy!
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.