Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Neexistující auto

Od: jkjk odpovědí: 22 změna:

Hezký den všem. Prosím, lze nějak na dopravce zlikvidovat auto, které už osm let prakticky neexistuje? Před osmi lety jsem ho prodal, bohužel nedošlo k přepisu. Dotyčný ho rozebral na náhradní díly.

Dnes mi pracovnice na dopravce řekla,že bez papíru o ekologické likvidaci auto neodhlásím.

22 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

paveldvorak
hodnocení

2x

řeší se to podle zákona, nikoliv porušováním zákona

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

§ 13

Zánik silničního vozidla

(1) Obecní úřad obce s rozšířenou působností zapíše zánik silničního vozidla v registru silničních vozidel na základě

a) žádosti vlastníka silničního vozidla jiného než přípojného, pokud silniční vozidlo

1. bylo předáno provozovateli zařízení ke sběru vozidel s ukončenou životností podle zákona o výrobcích s ukončenou životností bez odstranění svých podstatných částí,

2. bylo ekologicky zlikvidováno oprávněnou osobou v jiném členském státě,

3. bylo zničeno, nebo

4. zaniklo jinak a o jednání vedoucím k jeho zániku bylo pravomocně rozhodnuto v řízení o přestupku podle zákona upravujícího nakládání s odpady 23) nebo v trestním řízení,

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Takže postupuje se podle bodu 4...Na odboru životního prostředí se nahalásí porušení zákona o odpdech / rozebrání vozidla/ ..ten rpzhodne a s rozhodnutím se pak jde na regsitr vozidel

jirib
hodnocení

1x
Máte doklady?Ne.
Vystavit duplikáty,nahlásit poškození značek a dát do depozitu...
Pojistka byla placená?Čekat na výpalné od kanceláře pojistitelů...

Nemá doklady

nemá vozidlo, páč ho prodal

ČKP sdělí, že ho před 8 lety prodal, pokud se ozvou.

Tazatel nechce dávat do depozita vozidlo, které 8 let neexistuje, tím nic nezíská.

Teď je sice v registru, ale nic se něděje.

jirib
Dáním do depozitu to vyřeší a nedostane pokutu od úřadu...
Pro úřad je stále majitelem...
Pokuď je majitel nekomunikativní a auto fyzicky neexistuje,je nějaké soudní řízení zbytečné a stejně si ho zaplatí...
jkjk
hodnocení

Doklady mám.Jak malý,tak velký techničák

Jiří, dosud po něm úřad nic nechtěl, nepůjde po něm ani teď. Máte pravdu, že pro úřady je vlastníkem on.

Ale aby dostal vozidlo z registru, tak jak to chce, tak musí jedině přes soud. proto mu radím, ať nic nedělá.

Když dá značky do depozita, za rok tam dojde, sdělí jim, kde vozidlo je, a bude klid. Časem, třeba po novele zákona to zruší zákon.

jirib
Takže poškození(odcizení) značek a šup do depozitu...
Po roce si vyfoťte podobné auto a značku vymažte a dejte ji na pozadí zahradu...
Auto už neexistuje a úřední šiml se nažral.

Pak se data předají ČKP a jdou po Vás.

Dáním do depozitu to vyřeší a nedostane pokutu od úřadu... Tímto sice vyřeší relativní pokutu ve výši až 50 000kč, el to je tak vše Jak potom vyřeší jen od roku 2018 pplatbu ze nepojištěné auto ve výši , pokud bylo do 1000ccm ,43800kč což je za 4 roky /denní sazba od 2018 je 30kč/ do 2018 za litrovou kubaturu bylo 50kčúden za další 4 roky to pak bude činit 73 000kč což za 8 roků bude 116 800kč? Je ale možné žže do roku 2017 nebudou uplatňovat takž by to bylo krapet nižší. Jak píše p. Milan nechat to být-jakmile bude v registru pohyb= vyřadí z provozu, ,sežene doklady-ekoprotokol. a zánik. nebo zápis změny (klidně na "Oleje Petrolejiviče Naftěnka" a vývoz. tak CKP to zjistí a půjde po platbě ze nepojištěné období! Tím spíše bych nneřešil , když po prodeji hrál mrtvého brouka a nic neřešil tím spíše nyní!

Taky je promlčecí doba...

Jj proto jsem psal to co jsem vyčetl na jejich stránkách (CKP) že do 2017 neuplatňují ale jestli jde i potom něco ještě smáznout? Každopádně na místě tazatele bych to asi nyní už neřešil a nechal spát.

jelito
hodnocení

0x

Ne.

A kdo platí pojištění?

Napadá mě jedině, že si seženeš stejný auto bez přepisu a na zahradě ho zapálíš a spálíš a zničíš a pak budeš tvrdit, že ti shořelo :))

Až budeš mít Evidenčku, tak ho můžeš fiktivně vyvézt A pak si ho na zahradě zapálit

jkjk
hodnocení

Pojištění neplatí nikdo.

Jak s tím pohnete v registru, tak se ozvou. Dosud se nikdo neozval, ale pak...

jirib
Je lepší to zaplatit teď,než za rok,dva...
Jó,za blbost se platí...
Třeba to bylo placeno...?
Pak už jedině sepsat fiktivní smlouvu a trvat na prodeji před léty...

Dotěď nikdo nepřišel, smlouvu přeci uzavřel..

Ať si vybere, co udělá, co je pro něj lepší...

hodnocení

0x

Podej tu žádost písemně, trvej na tom, aby ji přijali, a aby ti písemně odpověděli. Skutečnosti v žádosti uveď.

Uvidíš.

hodnocení

0x

Snadno to legálně nepůjde, jedině přes soudy. Složitě.

makak
hodnocení

0x
Nezdá se mi, ze by na té likvidaci seděl jeden Mirek Dušín vedle druhého...
jkjk
hodnocení

I kamarád (dobrý) mi prý nemůže pomoci. Musí prý dodávat fotky vozu,VINu atd k tomu likvidačnímu protokolu . A to je problém

Nejde o Mirky Dušíny ale o vysoké pokuty až po sebrání licence pro firmy a zaměstnancům zákaz činnosti v oboru na několik let a samozřejmě i také finanční postihy!

dan*

Máš smlouvu že jsi to prodal, tak jsi měl na úřadu zahájit převod na kupce a kupce vyzvat ty i úřad k součinnosti.

chtěl si ušetřit, tak teď si zaplatíš, až se za 3 roky od neplacení pojistky ozve kancelář pojistitelů ;) to bude v průměru tak 60 Kč za den?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]