Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Dá se změnit v techničáku použitá kola?

Od: kalosdos odpovědí: 11 změna:

mám fiat grande punto a v techničáku jsou povolená kola 15" , já mám ještě v garáži obutá docela dobrá kola 14" , kolik by takový zápis do TP stál?

Děkuji.

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

4x

správní poplatek je jen 50 kč (přesněji zápis změny do ORV) ,ale schválení jiného rozměru je daleko náročnější a pokud auto nebylo homologováno se 14"koly, pak je nikdy a nikdo do ORV nedopíše!

asd1
hodnocení

2x

Potřebuješ typový list že ty kola jdou na tvoje auto, + prohlídku na STK a pak jdou za těch 50,- zapsat do techničáku. Ale mám pocit že 14 na grande punto nejdou, drhnul by třmen o ráfek (koukni na vyhledávač "kola podle vozu" jestli tam k tvýmu autu vyjedou i 14 nebo jen 15 a víc..

Inzeruješ to? Rozhoď síť mezi známýma, různý bazoše, facebooky - jsou tam skupiny fiaťáků, někomu se to může hodit, hodně to kupujou mladý jako první auto do města (můžeš podpořit chudýho studenta..) Jinak ti to zestárne a nakonec to hodíš do šrotu...

Holt Punto a Grande Punto jsou dvě různý auta, dost věcí tam je úplně jinak.. Sis měl koupit tamto MK2FL od Vídně, bylo hezký, za 1000 euro a na něj 14 jdou, standard tam je 185/65R14, ty jsi měl MK2 před FL = kola stejný... ;)

Jj jen tak bo mne to zaujalo, na Grande Punto mi vyběhla jen kola o velikosti 16" ale důkladněji jsem to nezkoumal!

Takže se 14" bude mít smolíka!

asd1

Na GP vyjede 15 - 18

Alu kola FIAT PUN/...

Já to podrobně nezkoumal bo mne top nezajíma natolik aby tomu věnoval víc než minimum času. U PSA bych to -pokud bych nevěděl -zkoumal podrobně!

el
hodnocení

2x
Není to nemožné, ale nezapišou vám to tam jen tak.
Navíc Grande má minimální velikost kol 15 od výroby. Menším kolům není přizpůsobené, možná tam ani nepůjdou nasadit.
Nejlepší bude když se těch kol zbavíte.

hodnocení

1x

Zápis do techničáku stojí 50Kč, ale Vy musíte dodat od výrobce, či autorizovaného dovozce, dokument, že tam ty kola můžou být.

sedlecak
hodnocení

1x

Na Grande Punto nejdou použít kola 14 palců. Dopředu se nevejdou protože jsou tam větší brzdy a za druhé Grande Punto má rozteč 4x100 a starší Punta 4x98 a jinou středovou díru.

kalosdos
hodnocení

No , tak to bude pnejvětší problém , kupoval jsem to od dovozce z Německa.

Tak to už je bez šance . Horší je , že ty kola už dneska nikdo nechce koupit ani za 200Kč. kus. Mám to v garáži z Punta , kde byly povolené 13" i 14" tak jsem jezdil zomní na 13 a letní na 14.

No což, pneu vyzujte, disky samotné za nějakou kačku do kovošrotu.- Jakou máte rozteč? Klasickou fiaťáckou? 98 mm?pkd ano pak je to jasné tyto mají jen fiaty a jejich deriváty (Vaz, Polsky F... starší Fáčka). Jinak zkoušet inzerovat a nejen týden ale spíše podstatně déle a na vícero místech

PS to že jste koupil někde jinde a ne v ČR nehraje ale vůbec žádnou roli jen to jestli jsou na dané auto schváleny!

Doplním starší Fáčka jen do roku 1992... ale kdo by na ně obouval kola z Fiata, když to jsou dnes veteráni

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]