Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
vlastním nepřihlášené Volvo V40 ( rok výroby 1998 ) . Bohužel při koupi ( v r. 2007 ) bylo auto odhlášeno na původního majitele , ale už jsem ho nenahlásil na sebe. Delší dobu ho již neužívám, ale platim povinné ručení.
Můžete mi prosim poradit, jak postupovat, pokud bych chtěl auto prodat dalšímu majiteli, nebo ho prodat na náhradní díly?
Pokud bych chtěl auto nyní nahlásit na sebe, budu platiti nějaký poplatek za dobu , kdy auto nebylo nahlášeno na mě?
Jak nejlépe postupovat abych se vyhnul zbytečnému placení nějakých sankcí?
Děkuji mnohokrát za odpověď
Žádné sankce nehrozí. Pokud auto prodáte , nový majitel auto doregistruje na sebe (hlavně sepište a dobře si uschovejte kupní smlouvu) Prodat auto na náhradní díly "legálně" nejde.Navíc pokud by jste auto pak chtěl vyřadit z registru musel by jste dokončit polopřevod na vás. Pokud budete chtít auto doregistrovat na sebe tak budete platit jako normálně 150-200 za evidenční kontrolu + 800 přepis + eko daň ( dle rok výroby to typnuji na 3000) Jiný polplatek vám nehrozí.
Je možné. že nevím jak to má blondýna s přímým vstřikem, ale zato vím jistě, že prodat vozidlo na ND lze a nikde to není zakázané. Opět jsme u pletení pojmů : prodat a vyřadit z registru za ůčelem prodeje na ND. Ono ani to vyřazení nemá řádnou oporu v zákonech jen v pouhém ministerském výkladu , tedy mizerném a hlavně protiústavním!
Cyrile samozřejmně ,že prodat lze nechá se prodat klidně i kradené. Já jsem dal do uvozovek taky legálně , páč když napíšu že se auto nechá normálně prodat na ND za měsíc tady je dotaz Prodal jsem auto na ND jak ho mám vyřadit z registru? Takže si pojmy nepletu.
doplněno 17.06.10 13:28: Klidně ať ho prodá na ND ,ale bude se tady řešit jak a z čeho se bude stavět psí bodua , králíčárna a nebo skalka.
Timeku , tu eko daň beru zpět tam má pravdu jarda3. Eko se platí až od ledna 2009.
Milane taky nenám rád slovo nejde, jistě že jde cokoli ,ale né vždy jsou lidé ochotni kolem toho jednat a né vždy je s úředníkem rozumná dohoda. Nakonec někdy to je poznat i tady (když to Yarisáka chytne.):D
doplněno 17.06.10 16:04:timku přesně tak
Měl bych dotaz na který jsem tu ještě nenašel odpověď ať jsem hledal jak sem hledal. Koupil jsem vozidlo - mám kupní smlouvu, nove uzavrene povinne ruceni a vozidlo je odhlasene z puvodniho majitele. Co mi hrozí když vozidlem budu jezdit a zastaví mě policie? - Vozidlo je neprihlasene ale ma pojistku, popř. na co se vymluvit?
Dále jsem se chtěl zeptat že vozidlo budu pravděpodobně co to půjde registrovat, ale nechce se mi platit eko poplatek - tudíž scháním někoho s prukazem ZTP abych vozidlo prevedl nejprve na neho - cimz se odbyje Eko poplatek a poté na sebe, jen jsem si neuvědomil že když vozidlo pojistím a pak přihlásím na něho - musím ho poté odhlásit abych ho mohl přihlásit na sebe, jenže tím pravděpodobně zanikne povinné ručení které jsem nedávno zaplatil. Jak se mám zachovat aby zůstalo povinné ručení zachované, nebo abych nepřišel o peníze za něj utracené?
Předem díky moc za pomoc
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.