Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Auto do města do 150,000

Od: bazim* odpovědí: 10 změna:

Zdravím,

Můžete dopourčit nějaké auto do města (denně do 6km) do 150,000? Určitě tedy atmosférický benzín s malým objemem. Doteď jsem jezdil s 2.0 TDCi (ano opravdu s naftou na takovýto nájezd) a už je mi hrozně líto ho trápit po těchto cestách. Každý týden bylo nutné ho pořádně projet pro vypálení DPFka atp, takže bych chtěl něco vhodnějšího co nebude trpět jako dvoulitrová nafta.

Prosím pěškobus a kola atp.. nedoporučovat. Děkuji.

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Vaše potřeby?

Výška, počet osob, potřeba kombíku pro náklad...

doplněno 15.02.23 18:02:

Pokud nemáte nějakou preferenci nebo naopak odpor ke značce, pak bych navrhoval tyto (ještě tedy pokud při dané výšce máte pod 100kg)

Renault Twingo - 1,2i 55kW

Opel Corsa 1,2i

Citroen DS3 1,2 / alternativy v motoru 1,4 / 65kW

Fiat Panda 1,2

bazim*
hodnocení

Jenom fakt pro mě. 176cm výška. Kombík není prakticky potřeba, takže klidně něco mezi Mondeem a Citigo. Děkuji.

el
Nezlobte se na mě, ale žena jezdila asi 3 roky s tím twingem a byl to hrozný pekáč. Z téhle kategorie horší neznám, sice po mechanické stránce bylo spolehlivé, ale do servisu to jezdilo ooravdu velice často a to mělo nájezd kolem 150000 kdyz šlo pryč.
.
Navíc ten interiér a ty sedadla, jak by to vyráběli pro trh v Pákistánu.

co já vím, tak twingo se dalo krásně srovnat (sedadla) a dalo se tam i "odpočívat ve dvou" - nicméně všechna ta auta budou ojetá a může se stát cokoliv - třeba bude mít smůlu na právě vadný kus...

Pokud ale najde slušný s nájezdem třeba 70tis km, bude mít díky tomu nájezdu asi 20 let čas, než se dostane na těch vašich 150tis km :D

el

No ono se začalo kazit dávno před 100000 a to auto najezdilo určítě větší půlku km po dálnici. Tedy v městském provozu na který je to auto určené by to bylo mnohem horší

hodnocení

0x
Když ne kolo a nohy, co elektrokoloběžka? Ušetříte 140tis a provoz ve srovnání s autem plus servisní náklady budou za hubičku. Tedy dalších cca 500 jen na palivu měsíčně.
bazim*
hodnocení

Přemýšlel jsem nad tím, ale baví mě řídit, takže bych rád zůstal u auta. Ještě koukám na i20 1.2

romank
@stir a +1000kč každý měsíc za elektřinu, 2x nabíjení každý den (za 10k možná pro puberťáka do školy a domů) a po záruce -10 000kč nová baterie nebo koloběžka jinak s tím může jezdit tak okolo vchodu 10 koleček a 6h nabíjet *zed*
@bazim to už lépe Dacia
bazim*
hodnocení

Co i20 není OK volba?

jaroslav*
hodnocení

0x

Měl jsem podobný problém. Auto jsem dal synovi a pořídil si starší SmartTwo. Benzín. Vyřešil jsem dvě věci. Parkování a spotřeba max. 5 litrů.Stálo mě to 100 tis. a snad mám pokoj na delší dobu.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]