Nejste přihlášen/a.
Prodejce - obchodník mi dal toto potvrzení a tvrdí, že to dočasně nahrazuje ORV ( malý techničák ) než mi poštou přijdou oba. A že se s tím dá normálně jezdit než mi poštou přijdou oba techničáky ( malý a velký ).
Občas sleduji policie v akci a tam vidím co dokáže policie zjistit jen z dokladu totožnosti.
Zda daná osoba má řidičské oprávnění a na jaké skupiny - případně jestli má zákaz řízení a nebo ne a jaké vlastní vozidla a dokáže zjistit kdo je majitelem daného vozidla a případně jestli dané vozidlo není hlášené jako kradené.
Tak začínám přemýšlet o tom proč vůbec s sebou vozíme "řidičák" a "techničák".
Jasně že to techničák nenahrazuje a můžeš dostat pokutu že ho nemáš v autě.
Pokud policajt bude mít dobrou náladu tak tě nechá příp. auto jen prolustruje jestli neni kradený, číslo techničáku pomůže. Pokud nálada špatná tak tě skásne, ale to bys musel při zastaveni držkovat "co votravujete"
Slušně pozdravit a dělat blbýho smutnýho a naštvanýho na prodejce že ti nakukal nesmysl..
Zmíněný (hodně s nadsázkou řečeno - doklad) je jen blbej cár papíru, který je jen opisem nějakých údajů, který si navrhl prodejce. Není právně ověřen a není oficiálním blanketem, který by byl schválen.
Tedy je k ničemu a vpodstatě je to stejné, jako kdyby nebyl.
To je jen oblbovací praktika prodejců, ale kůži při dopravní nehodě či kontrole neseš na trh ty.
...
Jako děti na ZŠ, když jsme se učili ve Wordu na PC, jsme vytvářeli hezčí blankety s vodotisky a fonty písem a tabulkou. Za tohle bychom dostali 5ku!
Běžná praktika zejména autobazarů. NENAHRAZUJE to ORV I. Postih za toto je na místě až 2000kč nebo ve správním řízení 1500-2500kč (tuším + spr poplatek 500kč) ! Bez přidělení bodů!
nemám osobní zkušenost, ale PČR toto "toleruje" pokutou na místě bez správního-bez záruky!
slavo, i kdyby dali čestné prohlášení, tak to nepomůže. Ale jsou lidé, kteří uvěří spoustě nesmyslů...
Mno já siceč věděl do čeho jdu ,ale jen proto,že nejprve jsem si zjistil možný postih, no a když jsem zjistil výši, tak místo nechat auto u tchyně v BN (v garáži), tak jsem to risknul a jel po vl.ose z BN do JH.
PS ale nebylo to potvrzení ale regulerní KS s kopií ORVII , stejně by to bylo platné jako mrtvému zimník-ale syn "čistil taky cestu-jel jako předvoj !
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.