Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zatmavení oken

Od: andrew1 odpovědí: 10 změna:
Zdravím, chystám se zatmavit si zadní sklo včetně zadních bočních okýnek (nejsou součástí dveří) jak to je s legálností?
Na zadní okno by mělo být jedno jak fólie bude průhledná nebo nebude pokud jsem správně googlil, ale jak je to u bočních zadních?
A ještě by mě zajímalo kde seženu atest? Nalepení chci dělat sám, tak jsem googlil fólie co atest mají od výrobce, ale nic jsem nanašel

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

U obyčejného osobního vozidla do 3,5tun za B sloupkem můžete mít klidně 100% zatmavení. Firmy které se zabývají fóliováním a nebo metalickým pokovením skel, by to měly vědět a poradit vám.

re4zon
hodnocení

2x
Jdou koupit folie i se samolepkou atestu. Spravne bys k tomu mel mit karticku o instalaci "odbornou" firmou. Tu v praxi nikdo videt nechce, ale nelze vyloucit, ze zrovna po tobe ji chtit nekdy budou. Ja bych se s tim sam nepatlal, protoze cena za instalaci neni nijak extra vysoka a udelaji to vetsinou poradne, coz vetsina lidi poprve sama nezvladne.
olinl

U nás na STK i chráničopomáhači ten atest vidět chtějí..

paveldvorak
hodnocení

2x

malá samolepka s homologací je často přiložena a nalepí se pod folii

pro každý případ doporučuji vzít s sebou na STK žiletku...procenta propustnosti se vztahují pouze na čelní sklo a skla řidiče + spolujezdce. obecná ustanovení o homologaci téměř všeho, co se na auto montuje platí pro každé auto obecně

hodnocení

1x

Zadní sklo bez problému. Atest nepotřebuejte na zadní okno.

Ale musíte mít "zadní skla vozidel kategorie M3"

jinak hrozí problémy...

andrewer1
hodnocení

Díky za odpověď, jak zjistím jestli spadám do kategorie M3?

Kategorie M3: vozidla kategorie M, s více než osmi místy k sezení kromě místa k sezení řidiče a s maximální hmotností převyšující 5 tun. Vozidla náležející do kategorie M3 mohou mít prostor pro stojící cestujíc

andrew1
hodnocení

Aha, takže na 5 golfu to neplatí, že?

andrew1
hodnocení

Chápu tedy správně že když mám golfa 5, tak musím folie nechat nalepit specializovanou firmu abych měl atest a bylo to legálně?

Myslím, že ano. Viz třeba tady glassgarant.cz/... . Na wiki je to koukám rovněž řečeno : cs.wikipedia.org/...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]