Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Značka ND

Od: diesel® odpovědí: 9 změna:

Zdravím kolegy rádce. a prosím o doporučení či zkušenost s ND. Potřebuji na XP vyměnit hlavu příčného táhla řazení (nebo jinak čep řízení). Jakou zn doporučujete - FebiBilstein, Lemforder, Meyle, TRW...Od všech 4 výbraných bude díl dle OEM kódu.

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

tt
13.02.23 10:42
hodnocení

4x

Lemforder

hodnocení

4x

Lemforder jednoznačně.

Hlavně né Febiblbštajn a čínský Meyle ála Germany part.

hodnocení

JJ už mám objednaný Lenmforder. zítra nehjen proto jdu.

hodnocení

Hmm já myslel že Febi a Meyle je OK.

Co třeba díly od Kamoka -píší o sobě-evropskáý várobce dílů od 2005 dodávajíci do prvovýroby everopských automobilek? Je tak dotaz zda znáte či máte i zkušenost.

Meyle je přabalená hruza s Germany logem. Nic víc. Něco jako Starline.

Jednou jsem koupil vodní pumpu se silentblokem a originál HEPU měl na nálitku šipku, jak silent orientovat a Meyle nic takového neměl na obalu držáku a ještě kevšemu ten silent byl o 10stupňů vyosen a ze žvejkačkové gumy. Jednalo se o vodní pumpu na Felicii. Tlumiče za 3 roky KO.

Od Febi beru jen G13 a zelenou kapalinu do serva a je to bezproblému. Ovšem nevzal bych si termostaty nebo prvky náprav. Leda u nějakého low budget auta na doejtí, když bych nechtěl VIKU a Starline.

Jinak je lepší se zorientovat v osvědčených kvalitách značek. Termostaty Gates nebo Wernet, nápravy, čepy,...Lemforder, pera Lesjöfors, tlumiče a spojky Sachs, filtry MANN a Mahle, Oleje Mobil1,ELF,Shell, osvětlení HELLA, TRW žárovky Philips (Osramkám se loupou oranžová skla trochu víc na PY a WY), brzdy ATE či TRW i když ATE mají před zajetím tendence trochu pískat než sednou. Stěrače VALEO,...

To mám vyzkoušené a oblíbené já z dílů.

asd1

Kamoka je polská sračka.

S Febi mám zkušenost celkem dobrou, je to překupník ale kontrolu kvality úplně neojebe.. Lemforder spokojenost, mezi čepama a silentama asi nejlepší volba.. Péra Losjofors, Kilen, tlumiče Sachs, KYB, brzdy kotouče TRW nebo ATE, obložení ATE sračka, TRW ujde, nejradši Textar.. Ložiska FAG, filtry Mann.. Dobrá zkušenost i s dílama od Magneti Marelli.

Celkově ale je skoro všude znát posun od kvality ke spotřebáku a šmejd se najde i mezi "značkama", vysoká cena vůbec neni záruka kvality a naopak.

hodnocení

Sojku jsem bral LuK, celý set, druhá na stejném motoru co jsem pak dělal byla od Valeo-ta měla v sadě i středicí trn .Jak Vaelo nwn (PSA dává-dávala v provovýrobě), ale s LuK jsem byl spokojen. Filtry Purflux (opět PSA v provovýrobě) a nelze s nima šlápnout vedle jako jsem udělal chybu s tuším kabinovým od Cleanfilter-nešel vložit nakonec se rozpadl dřív než se podařilo jej instalovat, nebo MANN . Olej tedy beru už jen Total, inu frantíci! Díly na motor (těsnění , šrouby hlavy) VR, byť s těsněním pod hlavu od VR byl taky zaznamenám problém , ale z doby o asi 7 let později + Corteco. JInak ještě mám velmi dobrou zkušenost , paradoxně hejno lidí na ně nadává, s polským výfukem Izawit (trubka od katu s tlumičem + montážní díly)

Asd -teď jsi se trefil!už se nehledí tolik na kvalitu ale spíš na kvantitu!

Já místo VR se snažím brát vše od Elringu. Ale je to spíš asi subjektivní. VR je taky kvalitní.

hodnocení

3x
Taky sem na svý tdi bral ted lemfodry

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]