Nejste přihlášen/a.
Zdravím kolegy rádce. a prosím o doporučení či zkušenost s ND. Potřebuji na XP vyměnit hlavu příčného táhla řazení (nebo jinak čep řízení). Jakou zn doporučujete - FebiBilstein, Lemforder, Meyle, TRW...Od všech 4 výbraných bude díl dle OEM kódu.
Hmm já myslel že Febi a Meyle je OK.
Co třeba díly od Kamoka -píší o sobě-evropskáý várobce dílů od 2005 dodávajíci do prvovýroby everopských automobilek? Je tak dotaz zda znáte či máte i zkušenost.
Meyle je přabalená hruza s Germany logem. Nic víc. Něco jako Starline.
Jednou jsem koupil vodní pumpu se silentblokem a originál HEPU měl na nálitku šipku, jak silent orientovat a Meyle nic takového neměl na obalu držáku a ještě kevšemu ten silent byl o 10stupňů vyosen a ze žvejkačkové gumy. Jednalo se o vodní pumpu na Felicii. Tlumiče za 3 roky KO.
Od Febi beru jen G13 a zelenou kapalinu do serva a je to bezproblému. Ovšem nevzal bych si termostaty nebo prvky náprav. Leda u nějakého low budget auta na doejtí, když bych nechtěl VIKU a Starline.
Jinak je lepší se zorientovat v osvědčených kvalitách značek. Termostaty Gates nebo Wernet, nápravy, čepy,...Lemforder, pera Lesjöfors, tlumiče a spojky Sachs, filtry MANN a Mahle, Oleje Mobil1,ELF,Shell, osvětlení HELLA, TRW žárovky Philips (Osramkám se loupou oranžová skla trochu víc na PY a WY), brzdy ATE či TRW i když ATE mají před zajetím tendence trochu pískat než sednou. Stěrače VALEO,...
To mám vyzkoušené a oblíbené já z dílů.
Kamoka je polská sračka.
S Febi mám zkušenost celkem dobrou, je to překupník ale kontrolu kvality úplně neojebe.. Lemforder spokojenost, mezi čepama a silentama asi nejlepší volba.. Péra Losjofors, Kilen, tlumiče Sachs, KYB, brzdy kotouče TRW nebo ATE, obložení ATE sračka, TRW ujde, nejradši Textar.. Ložiska FAG, filtry Mann.. Dobrá zkušenost i s dílama od Magneti Marelli.
Celkově ale je skoro všude znát posun od kvality ke spotřebáku a šmejd se najde i mezi "značkama", vysoká cena vůbec neni záruka kvality a naopak.
Sojku jsem bral LuK, celý set, druhá na stejném motoru co jsem pak dělal byla od Valeo-ta měla v sadě i středicí trn .Jak Vaelo nwn (PSA dává-dávala v provovýrobě), ale s LuK jsem byl spokojen. Filtry Purflux (opět PSA v provovýrobě) a nelze s nima šlápnout vedle jako jsem udělal chybu s tuším kabinovým od Cleanfilter-nešel vložit nakonec se rozpadl dřív než se podařilo jej instalovat, nebo MANN . Olej tedy beru už jen Total, inu frantíci! Díly na motor (těsnění , šrouby hlavy) VR, byť s těsněním pod hlavu od VR byl taky zaznamenám problém , ale z doby o asi 7 let později + Corteco. JInak ještě mám velmi dobrou zkušenost , paradoxně hejno lidí na ně nadává, s polským výfukem Izawit (trubka od katu s tlumičem + montážní díly)
Asd -teď jsi se trefil!už se nehledí tolik na kvalitu ale spíš na kvantitu!
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.