Nejste přihlášen/a.
Zdravím, potřeboval bych jen potvrdit, že jsem vybral správně.
Mám jedničkovou Fabii, s ještě původními reproduktory, které jsou po 22 letech už unavené (prasklé okraje u membrány), takže při silnějších basech to nepříjemně rezonuje.
Zvuk z nich mi ale plně stačil, našel jsem si proto co nejlevnější náhradu s tím, že budou hrát stejně nebo o trochu lépe:
Jedná se o repro:
JVC CS J1720X
Vím, že budu muset odvrtat nýty, abych odtam dostal ty původní repro, ale nevím zda jsem správně pochopil, že budu ještě muset dokoupit tyto položky?
ahifi.cz/...
a
Pro jistotu ještě přikládám foto, co jsem dnes nafotil u svého auta.
Pokud byste doporučili nějaké lepší repro, tak se vůbec nebráním, ale chci něco max do 1 200 Kč
Moc děkuji za případné rady a doporučení!
Máš tam vše. Konektory, rámečky, repráky.
Ale za ty prachy proč to tams trkat a bastlit?
Lépe to hrát nebude.
Není lepší originál + 4 nýty?
No právě jsem doufal, že to třeba hrát bude o něco líp.
Ale jsem vždy raději za originál, než bastlení.
Ale jinak tedy.. tento? Podle VIN to píše, že je to pro moje auto. skoda-dily.cz/...
Jenže budu potřebovat 2 (na straně řidiče sice ještě nechrčí, ale už má taky popraskanou tu membránu v okrajích..)
To mě možná líp vyjde ten bastl, z vrakoviště to asi nemá cenu
Taky jsem to měl. Předchozí majitel asi miloval kokpit spreje a foukal to na tapec i do výdechů na reprák.
Ty závěsy repráku jsou z PU polyuretanové pěnovky. Předchozí generace ve Felicii je měli z gumy.
Asi to PU hraje líp. Nabízí se i možnost ten PU závěs vyměnit, ale chcte to opatrnost a nalepit to do osy.
Zrovna nedavno som riesil ten isty problem. Utrhnute zavesy od membrany.Dal som tam chemopren extrem.Nic nerezonuje, hra to ako za mlada.
@jinx Děkuju za radu s chemoprén lepidlem od Pattexu, měl jsem přesně stejný problém a začal se mi ten závěs drobit pod rukama.. stačilo se toho jen lehce dotknout.. tak jsem kus co upad vyhodil a nahradil to kouskem duše od kola, nalepil to tam tím Pattexem a hraje to teď taky úplně krásně, bez rezonování.. děkuju moc
Ty závěsy se dají i koupit hotové. Nemusí se tam dávat duše z kola. Pak se stejným způsobem nalepí.
Ale lidové tvořivosti se meze nekladou, pokud je člověk spokojenej z akustikou, jakou to pak má.
Taky lze
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.