Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Fabia I, nové přední repro - výběr

Od: cca odpovědí: 8 změna:

Zdravím, potřeboval bych jen potvrdit, že jsem vybral správně.
Mám jedničkovou Fabii, s ještě původními reproduktory, které jsou po 22 letech už unavené (prasklé okraje u membrány), takže při silnějších basech to nepříjemně rezonuje.
Zvuk z nich mi ale plně stačil, našel jsem si proto co nejlevnější náhradu s tím, že budou hrát stejně nebo o trochu lépe:
Jedná se o repro:
JVC CS J1720X

Vím, že budu muset odvrtat nýty, abych odtam dostal ty původní repro, ale nevím zda jsem správně pochopil, že budu ještě muset dokoupit tyto položky?
ahifi.cz/...

a

ahifi.cz/...

Pro jistotu ještě přikládám foto, co jsem dnes nafotil u svého auta.

Pokud byste doporučili nějaké lepší repro, tak se vůbec nebráním, ale chci něco max do 1 200 Kč

Moc děkuji za případné rady a doporučení!

Fabia I, nové přední repro - výběr
Fabia I, nové přední repro - výběr #2
Fabia I, nové přední repro - výběr #3

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Máš tam vše. Konektory, rámečky, repráky.

Ale za ty prachy proč to tams trkat a bastlit?

Lépe to hrát nebude.

Není lepší originál + 4 nýty?

cca
hodnocení

No právě jsem doufal, že to třeba hrát bude o něco líp.

Ale jsem vždy raději za originál, než bastlení.

Ale jinak tedy.. tento? Podle VIN to píše, že je to pro moje auto. skoda-dily.cz/...

Jenže budu potřebovat 2 (na straně řidiče sice ještě nechrčí, ale už má taky popraskanou tu membránu v okrajích..)

To mě možná líp vyjde ten bastl, z vrakoviště to asi nemá cenu

Taky jsem to měl. Předchozí majitel asi miloval kokpit spreje a foukal to na tapec i do výdechů na reprák.

Ty závěsy repráku jsou z PU polyuretanové pěnovky. Předchozí generace ve Felicii je měli z gumy.

Asi to PU hraje líp. Nabízí se i možnost ten PU závěs vyměnit, ale chcte to opatrnost a nalepit to do osy.

bsacoustic.cz/...

hodnocení

0x

Zrovna nedavno som riesil ten isty problem. Utrhnute zavesy od membrany.Dal som tam chemopren extrem.Nic nerezonuje, hra to ako za mlada.

cca
hodnocení

Tak ja zkusím ten chemoprén taky, není co zkazit. Díky :)

cca
hodnocení

@jinx Děkuju za radu s chemoprén lepidlem od Pattexu, měl jsem přesně stejný problém a začal se mi ten závěs drobit pod rukama.. stačilo se toho jen lehce dotknout.. tak jsem kus co upad vyhodil a nahradil to kouskem duše od kola, nalepil to tam tím Pattexem a hraje to teď taky úplně krásně, bez rezonování.. děkuju moc

Ty závěsy se dají i koupit hotové. Nemusí se tam dávat duše z kola. Pak se stejným způsobem nalepí.

Ale lidové tvořivosti se meze nekladou, pokud je člověk spokojenej z akustikou, jakou to pak má.

Taky lze ;)

Doplním pro ostatní, co tuhle otázku vygooglí. jsou i gumové a textilní závěsy

A pozor na cocpit spreje na interiéry a plochy palubky v autech, protože časem sežerou ty polyuretanové závěsy repro deveří. Nestříkat do mřížek tapců na repra! ;)

ireprobedny.cz/...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]