Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Auto povrchová koroze cena opravy

Od: golfis odpovědí: 13 změna:
Zdravim zajímalo by mě na kolik by vyšla oprava povrchové koroze není to nic hrozného, bohužel teď foto nemám ale třeba práh, nebo z podběh, jedna se o golf 4 není to fakt nic hrozného, jen cca cena jestli se tu u toho auta vyplatí děkuji, nejlépe nějaký soukromník

13 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

break
hodnocení

4x
Jsou různé stupně a druhý oprav od polepení až po regulérně slušnou opravu. Záleží na přání zákazníka a schopnosti karosáře. Takto střílet od boku se nedá.
Často povrchová koroze není povrchová. Kde kdo poradí odrezovače a podobný nesmysly, ale jedinej spravnej odrezovač jsou flexa a svářečka.

Přesně tak. Prahy a blatníky reznou zevnitř ven na povrch, takže pokud je to vidět, tak je to na 99% durch.

break
Zvenku to třeba trpí absencí zástěrek. To pak ale je díl většinou kvalitně opiskovany

hodnocení

2x

Každá rez, ať povrchová nebo hloubková, je začátkem konce. Zatím jsem nepoznal firmu, která by byla schopná napadený díl opravit, popřípadě i výměnou celého dílu, tak, aby nejpozději za 2-3 roky nezačala koroze vylézat znovu. Jakmile na to vezmete flexu a svářečku, v podstatě není v možnostech malé dílny plechy po opravě povrchově ochránit tak, aby dříve nebo později nezačaly většinou od svárů znovu korodovat a auto relativně brzy opět pokvete.

break
Kvalitně očištěný povrch, správný postup výměny dílu a svařování, epoxidový základ a vydrží to.

Brunox to zastaví, ale je potřeba dobře opracovat.

break
Záleží na postupu koroze.
Pokud jde o svařování, tak čím víc svarů, tím víc to bude reznout. Proto třeba nesnáším výměnu prahu v polovině nebo svařování pozink dílů.

Bohužel nikomu se moc nechce odstrojovat půlku interiéru a bodovat velké karosářské panely dílů. Nikdy jsem neviděl, aby někdo použil celý opravný díl bočnice a celý ho spasoval.

golfis
hodnocení

Jde mi hlavně o tyto 3 místa, nikde jinde koroze není, a nechci aby to bylo úplně 100% proste jen aby to nějakou chvilku vydrželo je to 20 let staré auto
Auto povrchová koroze cena opravy
Auto povrchová koroze cena opravy #2
break
Blatník ko, přední část prahu taky ko
golfis
hodnocení

Tak jen orientační cena opravy aby to chvilku ještě vydrželo cca 2 roky? Nevím jestli to mám řešit nebo ne, děkuji
Zrovna teď jsem řešil to samé známému také na Golfu 4..A taky mu stačí,aby to vydrželo dva roky.. Nedá se s tím dělat nic jiného než to obrousit na plech.. Použít kvalitní odrezovač a základovku.. popřípadě trochu kytu..Pak nechat namíchat barvu ve spreji ve stejném odstínu,aby to nějak vypadalo..Anebo jen šedá základovka.. Tohle nikdo v servise myslím dělat nebude, nevím.To musíte oslovit nějakého garážistu..V servisech obvykle mění a lakují celé díly.. Určitě by to dokázal někdo udělat kvalitněji než píšu,ale pár korun to určitě nebude.. Spíš tisíců nebo desítek tisíc korun..Taky to můžete zkusit sám ;) Podle fotek to vypadá, že už někdo aplikoval stejný postup jaký píšu*smich* Ale už to chce znovu
golfis
hodnocení

Děkuji za odpověď, tohle jsem zadelaval já rok zpět, a vylezlo to až nedávno. Ale já to dělal fakt na prasaka, proto to chci tentokrat od někoho udělat lépe, hlavně aby to vypadalo když se jedna jen o tyhle místa,. Hlavně počítám s tím ze servis ne, někoho kdo se tomu věnuje v garáži no.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]