Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Epc kontrolka

Od: petrnovy odpovědí: 3 změna:
Zdravím,chci se prosím zeptat ...Mám fabii 1.2 HPI ... Při volnoběhu se mi rozsvítí o EPC a při tom kolísají otáčky

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

EPC je elektronický plynový pedál. Klapka je pouze servo a snímací potenciometry. Plynový pedál jsou jen potenciometry, Polohu pedálu vyhodnocuje jednotka motoru a nastavuje servo klapky pomocí drátů elektronicky. Proto většinou kolísají otáčky a regulace natočení klapky.

Není tam tedy bowden a lanovod.

Vada EPC je většinou opotřebené potenciometry klapky, pedálu plynu nebo přerušené uhnilé dráty ke zprostředkování komunikace (u Fabky většinou kolem ECU a podběhu LP v motorové části).

Dále pak většinou vadný spínač brzd, který využívá i ECU motoru, ale u 1,2HTP by neměla na blokaci klapky vliv, ale na rozsvícení závady už možná ano.

Musíš to tedy celé projít a měřit. Ideálně i napíchnout diagnostiku a koukat do bloků hodnot a případně i klapku adaptovat po vyčištění či vyzkoušet jinou na motory 1.2HTP.

petrnovy
hodnocení

Dobrá děkuji za radu myslíte že když vyčistím klabku bude to v cajku dělá mi to jen na volnoběh při jízdě nedělá

Ne, nepomůže to. Chyba je na druhé straně. Né na straně vzduchu, jak jsem psal...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Otázky na téma epc fabia
Otázky na téma epc kontrolka
Otázky na téma kontrolka epc

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]