Dobrý den, mám Hondu MT80 vzduchem chlazenou, chytá napoprvé studená i teplá. Když ji ale nastartuju a je studená, tak prostě nejede, musel bych jet na sytič, nebo ji nechat běžet cca. 4 minuty a pak už jede normálně. Někde jsem slyšel že by to mohla dělat svíčka (moc studená), ale to se mi nezdá. Jinak svíčka má barvu normální.
To sice ano, ale 4 minuty je doba přece jen dost dlouhá. Mělo by stačit pár (možná desítek) vteřin.
nickys
Sytič se používá do doby, než se motor zahřeje a udrží se v chodu bez obohacení směsi. Žádných několik vteřin, ani minut není definováno. Prostě se po startu postupně stahuje, až jej není potřeba.
Čím je motor studenější, tím potřebuje bohatější směs. U vstřikování to řídí procesor, u jednoduchého kaburátoru přivírání sytiče, ideálně plynulé. Někdy řízeno termostatem, někdy páčkou. Na Škodě 100 si člověk touto páčkou mohl sytič postupně ubírat. Za 1 minutu motor nemá provozní teplotu, proto nebude mít s úplně vypnutým sytičem optimální směs. Nemáte možnost nechat sytič ba prvních pár minut v mezipoloze? Pokud se to chová chůře, než je obvyklé, máte možná obecně chudší směs. Nevím, jak u Hondy. u Jaw se nastavovala polohou jehly. Pro bohatší směs se posunula o drážku výš. Taky chudou směs může způsobovat nízká hladina benzínu v plovákové komoře, obvykle poškozený plovák.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.