Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Absolutně vybitá baterie

Od: milan94 odpovědí: 12 změna:

Zdravím, nechal jsem autě omylem svítit stropní světlo které absolutně vybilo autobaterii. Baterie ukazuje 4V. Auto stálo měsíc na mraze. Dala by se ještě nějak oživit nebo už nemá cenu se o nabití snažit? Mám zkusit nabíjet dlouhou dobu malým proudem nebo velkým pulsujícím proudem? Pokud je to blbost ji oživovat tak se omlouvám a baterii dám do sběru :)

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

re4zon
hodnocení

5x
Je to blbost, vybita a mesic v mrazu je na 99% totalni ko.

Po mesiaci na 100%.

makk
hodnocení

5x

Jestli byla vybitá v mrazu, tak možná i zamrzl elektrolyt, tak pozor, aby nebyla prasklá a netekla z ní kyselina.

Jestli už byla starší, asi už nemá smysl ji oživovat, ale jestli byla třeba rok stará, zkusil bych ji nabít (je skoro jedno jak). Určitě už nebude mít tu kapacitu jako předtím, ale třeba ještě nějaký čas poslouží.

*palec* Podobný malér jsem řešil a v servisu mi doporučovali dobíjet raději menším proudem a delší dobu, klidně i opakovaně. Zároveň mě upozorňovali, že i když se baterka "rozcvičí", je zde větší riziko, že může časem odejít tzv. bez varování.

hodnocení

3x
Podívej za zkoušku nic nedaš šoupni to na nabíječku aspon na 8 hodin a uvidíš bud se chyti a pojede nebo se nechytí a deš pro novou neni co ztratit

hodnocení

2x

To opravdu nemá smysl. Koupit novou.

hodnocení

0x
Baterii dáš tam kde koupíš novou. Dostaneš slevu.

No tak v obchoďáku slevu nedostane. Podle mne je jednodušší dát baterii do sběrny kovů, je za ni cca 200 Kč.

Dostaneš slevu je velice vtipné. Oni nejsou blbý. Je to marketingový tah. Baterky mají většinou lehce dražší a prodají je za normální cenu s tím, že ještě vydělají další prachy na olovu.

Mnohem lepší je baterku ve výkupu vrátit sám a koupit si novou bez nějakých slev.

hodnocení

0x

Existují sice nabíječky, které umí provést regeneraci takové baterie (např. z Lidlu), ale funguje to někdo do cca 9 V na svorkách a trvá to třeba dva dny. Pokud ovšem jde o 4 V, marná snaha, marné toužení.

Ani Lidl neoživý zasulfátovanou baterku měsíc vybitou. To je do odpadu a na novou.

break
hodnocení

0x
Dej to na nabíječku. Nelámal bych nad tím hůl. Už se mi to taky stalo a baterka funguje.
U kalciových je minimum 1.75V.
Nejlepší je měřit baterku zátěžákem.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Otázky na téma jak nabíjet autobaterii

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]