Nejste přihlášen/a.
Zdravím, nechal jsem autě omylem svítit stropní světlo které absolutně vybilo autobaterii. Baterie ukazuje 4V. Auto stálo měsíc na mraze. Dala by se ještě nějak oživit nebo už nemá cenu se o nabití snažit? Mám zkusit nabíjet dlouhou dobu malým proudem nebo velkým pulsujícím proudem? Pokud je to blbost ji oživovat tak se omlouvám a baterii dám do sběru
Jestli byla vybitá v mrazu, tak možná i zamrzl elektrolyt, tak pozor, aby nebyla prasklá a netekla z ní kyselina.
Jestli už byla starší, asi už nemá smysl ji oživovat, ale jestli byla třeba rok stará, zkusil bych ji nabít (je skoro jedno jak). Určitě už nebude mít tu kapacitu jako předtím, ale třeba ještě nějaký čas poslouží.
No tak v obchoďáku slevu nedostane. Podle mne je jednodušší dát baterii do sběrny kovů, je za ni cca 200 Kč.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.