Dobrý den, hledám nějaké pneumatiky rozměr 205/55 R16. Narazil jsem na tyto: velko-pneu.cz/... Abych řekl pravdu v životě jsem o této značce neslyšel. Nyní mám nějaký Michelinky, už je mám 4 roky, od té doby si jsem vůz koupil. Nyní je vzorek okolo 1mm. Hledám nějaký levný, moc nejezdím ( denně cca 6km. Jendou za cca 2 měsíce někdy i déle jedu dál řekněme max 150km) Máte s touto značkou pneu nějaké zkušenosti? Nebo byste mi doporučili nějakou jinou levnější značku, jistě chápete, že na moje ježdění úplně stačí nějaký levný :D. Děkuji
Já kupuju ty nejlevnější daných rozměrů. Pokud nehodláte závodit, je to jedno.
asd1
Jedno to je pokud nehodláte řešit nečekanou situaci kdy budeš potřebovat brzdit nebo zatáčet. Srnka, nedostaneš přednost, před tebou se něco semele a začne se flekovat... Což těžko vyloučíš i když jezdíš opatrně, prostě tě to potká.
Šetřit na gumách je oslovina, je rozdíl když sahneš na brzdu a auto brzdí nebo když jen začne bruslit. Pak se vyplatilo ušetřit blbý dva litry a rozsekat se.. Rozdíly v gumách jsou hodně velký, na mokru v mírný táhlý zatáčce ze 100 kmh může být rozdíl v brzdný dráze klidně o 50m (oproti přímý jízdě se auto hned vlní zasahuje ABS/ESP a rozdíly jsou výraznější než v přímým směru)
break
Asd1: podobný témata už tu byla. A víš moc dobře jakej vždy byl výsledek... Nehledě na to, že ty levnější pneu jsou ve výsledku i ty nejdražší vzhledem k rozdílu ve spotřebě a životnosti...o jízdních vlastnostech nemluvě
asd1
Asi tak.. Životnost ho ale zajímat nemusí pokud jezdí 3kkm ročně tak guma neskončí ojetím ale stářím.
Ad spotřeba - mezi Nexen CXP641 (koupeno s autem, děsný brusle, letěly z auta i se vzorkem 6mm) a Dunlop Blu response u mě byl rozdíl 0,5 L/100 km - když počítáš benzín za 30 a životnost gumy 30 kkm, tak to je rozdíl 4500,- Kč za palivo. = laciná čína ve výsledku vyjde celkově dráž než opravdu dobrý gumy. O bezpečnosti a komfortu ani nemluvim.
Cina, a to velmi spatna cina. Kolik najedes je celkem jedno. Nepotrebujes mit ty nejdrazsi, ale aspon stredni tridu bys vzit mohl. Az prijde krizovka, auto se te nebude ptat, kolik jsi loni najel. Vem to nejlevnejsi co sezenes od velke sestky (Michelin, Continental, Dunlop, Bridgestone, Pirelli, Goodyear). Jestli jezdis hodne malo, ne po horach, rozumne a par dni v roce, kdy je kalamita, jet nemusis, vyplati se kvalitni celorocky.
dominik01
No v zimě je to u nás takové všelijaké, občas ráno jedu po úplně neprohrnuté cestě. Zimní jsem proto kupoval nové v říjnu, to mám druhé disky 15", to jsem koupil Barum polaris 5. U těch letních si zase říkám jestli nepřiplatit a nekoupit nějaké z těch, které píšete. Přece jenom mi to vydrží dalších minimálně 5 let. Dřív ty pneumatiky steří, než že bych je sjel.
re4zon
Hm, tak ty barumky nejsou o moc lepsi nez ta cina. To bych spis koupil kvalitni zimni a na nich jezdil celorocne. Nekupoval bych ted nic, odjezdil ty barumky a nove resil az budou sjete.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.