Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Platba u obchodníka

Od: slavo® odpovědí: 5 změna:

Jak by jste platili vyšší částku - více jak 270000 nelze platit hotově.

A když ani tuto částku nelze nastavit v bankovnictví.

Jedině návštěva pobočky kde to lze nastavit neomezeně ale za poplatek?

Jsou auta v hodnotě několika milíónů, ale mě jde o statisíce.

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

mathew
hodnocení

2x
Změnit banku a poté peníze normálně poslat na účet.

hodnocení

0x

Návštěvou pobočky.

hodnocení

0x
Co to maš za banku ja sim u rajfky nemam problém
Co učet u rodiču brachy nebo hodne dobrej kamos ty to vloziš on pošle?
Jinak domluva s tvou bankou

ml1
hodnocení

0x

Pokud bych platil milion, tak nějaká stovka poplatku na pobočce by mě už asi opravdu nezajímala.

Neplatí se náhodou takové částky bankovním převodem? Tam žádný limit neni.

Měl jsem za to, že limit pro hotovostní platby je půl milionu, no ale vývoj jde kupředu a teroristi jsou čím dál skromnější. Stačí částky blížící se ekvivalentu €1000 (tedy něco mezi půlkou a třemi čtvrtinami výplaty, čili žádné velké peníze) a už jste podezřelý z praní špinavých peněz a musí se opisovat občanka a hlásit někam, co kdyby byl člověk náhodou terorista.

Ale nikdy jsem tak vysokou částku platit nepotřeboval. Řádově desetitisíce jsou ještě bez problémů a víc jsem nepotřeboval. Když jsem vloni platil €1800 za dovolenou, přišlo mi sice neobvyklé, že to chtějí na dřevo (převodem chtěli akorát stovku zálohy), no ale tak jsem si to připravil a na dřevo to potom vyskládal, byl to docela slušný balík, směnárny se obvykle neptají a dávají padesátky.

zzz
hodnocení

0x

Normálně lidi platí převodem - i za auta. Nosit miliony v igelitkách, tak to se dělalo v devadesátkách :))

Jestli jsi neumíš nastavit internetové bankovnictví, aby ti povolilo větší limit, tak zavolej na centrálu banky a řeknou ti další postup Anebo ti to rovnou nastaví po telefonu.

Například v max bance se dávala žádost internetovým bankovnictvím, a zprocestovali to do druhého dne

Nerozumím, proč se lidi ptají na anonymním internetovém fóru a ne ve své bance? Za změnu limitu pro bankovní příkaz se v žádné bance určitě nic neplatí, co to je za nesmysl?! Platí se za služby, které si může klient banky nastavit sám online, a otravuje s tím na pobočce, anebo se platí za výběr hotovosti

doplněno 06.02.23 14:02:

Btw u jakého obchodníka?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]