Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Motokolo a řidičák

Od: davidtichy odpovědí: 2 změna:
Dobrý den mám otázku postavil jsem si vlastní motokolo myslíte že s motokolem můžu jezdit na silnici bez řidičáku na kole vše je přiděláno na nosiči který se dá odmontovat.Slyšel jsem jestli nemusím mít k tomu nějaký papírek je to z motoru z křovinořezu o výkonu 0.9kw děkuji za odpovědi.

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

kmet
hodnocení

0x

Je to podobně jako ty kity z Číny se spalovacím 2T motorem, legální to není, protože existují jistá pravidla a dotyčný není schopen doložit jejich dodržení. Tuším, že je to do 1kW a 25km/h a musí se jednat o pomocný pohon, demontovatelný bez nářadí. Z dotazu je patrné, že se snažíte přesně na tyhle podmínky "ušít" motokolo. Záleží na jakého policistu narazíte, ten co bude chtít dělat tlaky, bude mít chtě nechtě pravdu. Obecně spalovací motor není vítán, smrdí, dělá rámus, budí pozornost, v bytových domech je potíž ho parkovat, elektro s vyndávací baterkou je lepší.

hodnocení

0x

Motokolo do 45km/h je vedene v kategorii AM, je tedy nutne mit technickou, spz, povinne ruceni a ridicak. Proste jako klasicke vozidlo. Jelikoz domaci vyroba uz nelze nijak prihlasit tak to oficialne nebude povolene.

doplněno 05.02.23 22:17:

Motokolo do 25Km/h s odmontovatelnychm motorem do 1KW lze pouzivat bez ridicaku, ale po prekroceni rychlosti 25km/h se musi odpojit/vypnout a nebo mit omezovac.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]