Ahoj.Mám z Lidlu pneumatický utahovák šroubů a zjistil jsem, že je na nic.Měl jsem i nějaké na 220V a fungovaly... jenže jen chvíli a pak udělali pá pá..kvalita nula.. Máte prosím někdo ! OSOBNÍ! zkušenosti s nějakým konkrétním Aku rázovým utahovákem, který umí! povolit kolo auta? Pouze levnější varianty mě zajímají.. zkrátka něco.. cokoliv cenově dostupného! Díky moc za konkrétní radyNa YouTube se koukám taky..Chci radu od někoho,kdo má s něčím levnějším dobré zkušenosti.. Dík moc
Mám elektricky a Aku utahovák Pakrside, fungují obstojně, záruka 3/5let, mám více nářadí a stačí mi 3 akumulátory na vše kvůli kompatibilitě. Když jsem měl s něčím problém, vžd vyřešeno bez problémů vrácením peněz..
Ten pneumatický by fungovat měl, ale potřebuje slušný tlak, velkou flašku a větší průměr hadice, aby mu to zaručilo dostatečný tlak i průtok. S hobby kompresorem nastaveným na 6 Atm, s malou flaškou a úzkou hadicí z Lidlu si prostě nevrzne. doplněno 03.02.23 07:05: Mám třeba síťový Parkside PDSSE 550 A1. Ten by papírově povolit šrouby kol měl, ale je na hraně, povolí tak každý druhý šroub, navíc mám pocit, že s každým použitím slábne. Takže na kola to není. Já ho koupil na povolení řemenice alternátoru, na to stačí.
Mám Makita DTW301Z a funguje obstojně. Občas narazím na šroub, který nepovolí, ale to většinou proto, že je zbytečně přetažený. Pokud šrouby na kolech dotáhnu na moment, vždy je tím utahovákem povolím na konci sezóny. Přezouvám vždy zhruba 5 aut a kupoval jsem ho jen kvůli tomu. Ostatní nářadí mám také Makita se stejnou baterií a jsem spokojený.
Přidám se k Inspiring ! Mám ten jejich rázový utahovák na kola PASSK 20Li A1, zatím lehce přes dva roky a spokojenost,Stejně jak s ostatními strojky Parkside.
Díval jsem se po něm. Spolehlivě vždy uvolní šrouby kol? Papírově má 400 Nm, jako ten Parkside na 230 V, a ten je slabý (pokud nemám zmetek). A nemyslím, že je mám přetažené, těch 30 kg na 40 cm ráčně se odhadnout dá.
Daníčku to není šroubovák ale rázový utahovák kol. a další NORMÁLNÍ člověk 2x ročně kola demontuje, takže to není problém. A když je daná osoba debil a utahuje kolo dvoumetrovou lešeňovkou, pak je to jej a pouze jeho problém, že nelze povolit. A pokud v pneuservisu dorvou nadoraz, že se klíč na kolo urve ( viz zde : poradte.cz/... )-je na reklamaci daného servisu a na nakopáním jim do ... a nikdy více k nim!
Tomk-ano spolehlivě uvolní ale vzase-viz výše., Tedy jak a komu!
Kolega má stejnou zkušenost tím pneumatickým, nevím kolik máte aut a jak často kola povolujete. Jestli jen jedno auto, a další využití by nebylo, zvážil bych jestli se to fakt vyplatí kupovat, když to běžně použije člověk 2x ročně. Samozřejmě rázový utahovák je skvělá věc, používám ho velice často, navíc neničím si Aku vrtačku když morduju nějaké silnější šrouby do dřeva, nebo turbo šrouby do zdiva. Ale silnější bych nevyužil a na ty kola mě neobtěžuje vzít do ruky 2x ročně klíč.
zaseja
To jsem si myslel taky, ale s přibývajícím věkem a zdravotnímy problémy a ubývající silou jsem názor změnil a koupil si elektrický, je to pohodlnější.
Právě, že kola přehazuji často.Mám sbírku starých vehiklů a tam se kola shazují často např... při hledání vůle a výměně brzd nebo čepů atd.. Dřív mi nevadilo neustále točit klíčem,ale už jsem zlenivěl,noo Přešel jsem na celoroční gumy,abych neustálé přehazování a sundávání kol trošku eliminoval.Ten pneumatický jsem koupil už dřív,ale kompresor nestíhal.. Teď mám lepší kompresor a ještě jsem to nezkusil..Ale jelikož auta mám všude možně,tak nechci kompresor přetahovat sem a tam..Ten rázový utahovák by mi dost urychlil práci..Nakonec bude lepší kola-šrouby "utrhnout"klíčem a pak to vytočit rázákem..Na to ale stačí asi i ten nejlevnější bych řekl
@doutnák: Jo, je to tak, pokud člověk nechce vrážet prachy do něčeho solidnějšího, co povolí šroub vždy, tak prostě první utrhnutí ručně, a pak už stačí cokoli, vlastně i obyčejný akušroubovák. Taky jsem u toho skončil. A při nasazování totéž, u těch levných utahováků člověk nemá jistotu, jakým momentem to utáhlo a stejně to zkontroluje ručně, tak to už je jedno, jestli to utáhnu o chlup po utahováku, nebo o 90* po akušroubováku.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.