Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak koupit baterii do auta

Od: flicek® odpovědí: 20 změna:

Dobrý den rádci,
Rád bych si šel k vám pro radu. Mám v plánu koupit novou autobaterii.
Ovšem nevím jakou/podle čeho vybrat. Na původní baterce jsem nenašel žádný štítek. Nevím kolik má ani Ah?
Jezdím delší trasy většininou. Do práce to mám cca 50km tam i zpátky.
Klidně bych vzal nějakou i s vyšším čísle Ah než mám původní.
Nevím, jestli platí, že čím vyyšší je číslo Ah, tím lépe?
Každopadně budu moc rád, když mi poradíte s výběrem autobaterie. Klidně i výrobce se kterým jste spokojení. Třeba Banner,. atd.
Já vlastně ani nevím od jakého výrobce je tato autobaterie (viz fotky), nevim Ah, označení. Bohužel nevím nic.
Mám auto Renault thalie 1.2 16V, 55KW
Děkuji všem za rady. Vážim si jich.
S pozdravem
Lukáš
PS: Omlouvám se za název otázky "Jak koupit autobaterii" až teď jsem si toho všimnul.
Mělo tam být "Jaká autobaterie je vhodná?"

Jak koupit baterii do auta
Jak koupit baterii do auta #2

20 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

7x

Ano, stále platí, že čím vyžší Ah, tím lepší a i déle vydrží. Časem totiž ztrácí Ah zasulfátováním plochy desek a více Ah má více desek a tím větší činnou plochu.

Změř si kastl. Podle rozměrů se dá trefit velikost š x v x d autobaterky, která je normalizovaná.

A kecy typu, že to nebude stíhat alternátor neposlouchej. Altíku je to totiž fuk. Bude dobíjet furt stejně. Ty s té nabité baterky startem vemeš totiž pár Ah a ty altík zpět dobije nastartovaným motorem. A je jedno, zda těch pár Ah vezmeš z velké nebo z malé.

Stejně, jako je jedno, zda v zahradním sudu vezmeš konvičkou vodu na zalévání a nebo vezmeš konvičkou vodu z IBC 1000 litrového kontejneru. Do obou naprší voda zpět úplně stejně a stejně je to i s dobíjením.

...

U start stop aut je to trochu jiné. tam se měří proud a opotřebení baterie, takže baterii musíš autu zpět nakonfigurovat, že má novou a takovou a takovou, aby vědělo, jak se k baterce chovat.

Ber ze značek Exide a pokud chceš top kvalitu, tak si kup EFB, která méně trpí na sulfataci a má odolnější desky. Je méně náchylná k vibracím i k delšímu ponechání ve vybitém stavu a může i trošku cyklovat a tedy ji používat jako trakční a startovací zároveń.

Takový větší benefit EFB technologie na obyčejném autě.

...

Varty nekupuj. Jsou propadáky.

hodnocení

Děkuji za reakci. Jedná se o starší vůz. Rok výroby 2010. A auto nemá funkci inteligentního dobíjení, takře budu vybírat z těch obyčejnějších.
Googlil jsem a zadal jsem parametry svého vozu a našlo mi tohle, takže hádám, že mohu vybírat z těchto baterek. A nejsou ani moc drahé,
Vzpomínám si, že 3 roky zpátky mi mechanik doporučil vyměnit Baterku na bývalem autě Felice 1.3 a za samotnou baterku jsem platil 2500,- Kč. Takže teď si ji radši objednám sám a mechanika poprosím ať mi ji vymění. :)

asd1
Baterka za 2,5k,to tě dobre ojebal:D Souhlas Varta sračka Exide ok,nejlíp Premium.. velká baterka je blbost,jen vozis kila olova navic. Na fiku 1,6 s vyhrivanim čelního skla a podobnyma zroutama mám 44 Ah a měnil jsem jí po 11 letech,a to chcipla na vybití při delším stání... baterku můžeš vyměnit sám,nic složitého... jen pozor na zkrat a pokud nechceš reset RJ tak neprerusit napájení. Příp. Po resetu RJ se musí znova načíst adaptace-obecne studeny motor nastartovat bez plynu,nechat ohřát na volnobeh a pak pár km ve všech režimech otáček..
olinl

asd- známý měl v KIA Seed korejskou autobaterii 12,5 roků a to s tím moc nejezdil. stání v teplé, suché garáži, dobití před zimou. Co si to ty měl za baterku-výrobce?

asd1
Varta z prvovyroby,výroba Spanelsko auto vyrobeny v Kolíně...nad Rýnem. Auto stalo 3 měsíce a nikdo nedobijel jinak by vydržela ještě dyl...
Dnešní Varta je předražený průměr,dvě mi chciply do dvou let(dobíjení ok),poslední roky beru exide a s tema spokojenost.

hodnocení

5x

Dobrý den,

dle vašeho vozu by měla být baterie dle rozměrů :

délka (v mm):207

Sirka v mm:175

vyska ( v mm ):175

můžete zkusit přeměřit. Tady máte nástřel o které se jedná, z níže bych doporučil Exide Premium, Varta šla poslední dobou celkem dopr... a pokud chcete Vartu kdyby Vám ji někdo doporučoval, tak hlavně aspoň silver řadu. Ceny neřešte, srovnejte vybraný typ na heurece a najděte nejlevnější možnost, nějakou alzu nebo tak klidně či nejbližší prodejce. :)

Ah jsou samozřejmě důležité, ale třeba ohledně zimy atd, je též důležité startovací proud ( čím vyšší samozřejmě tím lepší.) Auto je to starší, takže bych neřešil nějaké vynulování, ale pokud máte nějaké své autorádio nebo podobně, tak počítejte, že se Vám po odpojení nejspíše vynulují hodnoty. Tomu lze předejít nabíječkou, která má funkce na udržení než baterii vyměníte, ale jak říkám, zde je to asi jedno, nejedná se nejspíše o starší vůz, toto je problém nových. ;)

Jak koupit baterii do auta #3
hodnocení

Děkuji moc za srovnání.
Taky jsem googlil a vyšlo mi úplně to samé. Přesně i stejná stránka jako je Váš ScreenShot.
elancar.cz/...
Vidím, že mám z čeho vybírat. Já budu volit radši asi silnějeí Ah.
Varta Silver Dynamic C30 12 54Ah. Budu volit baterku z větším Ah.
Jezdím dlouhé trasy, žádné couračky, takže baterka bude vždy nabitá.
Jinak mám auto rok výroby 2010. Takže 13 roků staré. =D

hodnocení

4x

tudle bys tam dostat mohl

kupoleje.cz/...

hodnocení

Děkuji za odkaz baterky. Líbí se mi.
Ale musím se zeptat, z čeho usuzujete, že je vhodná, že se tam vleze?
Ptám se zvědavosti, kvůli informovanosti.

Maloobsahový benzinový motor nevidim funkci start stop pokud by nahodou byla odpojit
Ta baterie to s rezervou zvladne rozmery cca sedí je kapku delší v tom problém nevidim vypadá to z fota že tam misto je
Sam sem takovou baterii z tohoto obchodu dával dceři do 1.2ky fiatu punto
Sice tam tak úplně neseděla ale poradil sem si a spokojenost

hodnocení

1x
Mám výborného mechanika a taky jsem to s ním řešil. Doporučil mi Exide, prý se mu žádná ještě na rozdíl od jiných značek nevrátila. Přesný typ ti poradí podle auta a motoru v každé prodejně baterií - mají na to tabulky.

paveldvorak
01.02.23 16:08
hodnocení

0x

55 ah

hodnocení

Zdravím, děkuji za reakci.
Musím se zeptat. Co znamená těch 55 Ah.
Myslíte, že tolik má moje nynější baterka a nebo, že nová by měla mít alespoň těch zmíněnýc 55Ah a cokoliv menšího nebrat.

hodnocení

0x

Já s tím "čím víc tím líp" nesouhlasím - pokud nenajedete moc km, nedobijete vlastně nikdy pořádně.

motor chce 55kW dle webů, nedával bych víc než 60!

Osobně jsem měl dobrou zkušenost s akumulátory MAFF - ale i značková může být vadná - nedávno jsem vyhlášenou značku reklamoval po měsíci použití

vernon
Ale dobije...
Gumidek to myslel dobře, ale je rozdíl vozit zahradní nádrž a kubík vody. Auto si nastartuje a to si zase dobije, takže stačí taková, jaká tam byla. Pokud se něco posere,tak ta z větší kapacitou vydrží o hodinu déle.

Nebo uhodí silné mrazy v kombinaci méně častým ježděním či jen skoky po městě a ten, kdo bude mít velkou baterku nastartuje s větší pravděpodobností než ti, kteří mají prcky a neblafnou ani ťuk.

To dokáže i naštvat, když člověk musí jet taxíkem, vlakem či pěšky k vůli takové hlouposti.

Ale každého volba.

Vozit 5kg navíc proti originálu je prd.

hodnocení

0x
Snad jen malé upozornění!
Na tvé baterii je + (plus) pól pod tím červeným krytem, zřejmě i s nějakou hlavní pojistkou.
Některé akumulátory mívají póly + a - prohozené, na opačných stranách.
Pokud postavíš baterii stranou s póly čelem k sobě a kladný, červeně označený pól se nachází na pravé straně, pak jde o baterii s pravým pólováním
To je typické pro evropská vozidla
V opačném případě, když je červeně označen pól nalevo, jedná se o levý akumulátor
Ten je typický pro asijské automobily
Je možné se při koupi splést. Káble se svorkami by mohly být krátké.

Standartní uchycení B13, kde je plus napravo. Jen korejci to mají opačně.

Radu hejkala považuji za rozhodující - pravá nebo levá. Další důležitý údaj jsou rozměry, aby se vešla do kastlíku. Na kapacitě tolik nezáleží, ale akumulátor s velkou kapacitou se vám stejně do kastlíku nevejde.*stop*

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]