Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Blbě fungují pásy zasekavají se

Od: doubisekk odpovědí: 10 změna:
Zdravím potrebuju poradit u mého auto peugeot 206 se blbě vytahují pásy teď už ho pomalu vytahuju tak 10 minut a furt se jakoby zasekavá. Neví někdo co s tím?

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

asd1
hodnocení

6x

Noty na webu, jde to rozebrat a vyčistit/ opravit. Nebo novej "naviják"

V navíjecím mechanismu je kulička která vychýlením aktivuje zámek pásu (při prudším brzdění nebo zatočení), když je zasviněná tak se to seká.

doubisekk
hodnocení

Nějaký návod najdu jak najít tu kuličku? Nebo jak rozdělat?

hodnocení

3x
Výměna...za funkční...
Ale zkuste, než pořídíte nové, postříkat pás z obou stran sprejem na plasty a párkrát vytáhnout..a vrátit. Měl jsem to podobně, vypadalo to na navíjecí mechanismus a nakonec stačil sprej..
doplněno 30.01.23 11:54: Takže odvolávám, špatně jsem četl...sprej pomáhá, pokud se špatně vracejí...po odepnutí
asd1

Proč výměna když to jde vyčistit? Pár tisíc oproti půl hodince práce...

Jakej sprej na plasty máš na mysli? Problém mne zajímá

Sprej na plasty automobilu, měl jsem tento autodily-pema.cz/...
Podruhé jsem měl nějaký jiný, nepamatuji název ani výrobce...taky fungoval stejně
asd1

Dotaz je "blbě vytahují".

"Blbě navíjí" je úplně něco jinýho.. Když blbě navíjí tak stačí pás normálně umýt včetně vratný spony - je na tom lekavá mastnota proto pás v tý sponě špatně klouže a naviják ho neutáhne. Dát na to nějakej klouzek (sprej an plasty, mejdlo...) sice funguje taky ale to jen překryje to "lepkavý".. Vytáhnout pás, vydrbat jarovou vodou nechat usušit a hotovo... To ale jeho problém vůbec neřeší.

Tazetel - pokud nejsi schonej napsat do googlu "seká se pás" nebo něco podobnýho, tak to dej do servisu. Počítej pár tisíc, servis se ti s tim na 99% rozebírat nebude jen to vymění za nový.

tj
hodnocení

2x
To jsou k*aviny :-D. Proč něco matlat na pás, který se navíjí do drážky na válec a absolutně nemá vliv na navíjecí mechanismus. Pokud se vám něco nějak takto spravilo že jste si zaprasili pás nějakým sprejem na plasty, spíše to bylo odpařováním mastnoty (konzervačního oleje) a pasivním lehkým promazáním mechanismu a možná nějakých tyček, kde se pás tře a tím jste snížili odpor... :-D
.
Tazateli: Jak zde někteří píší, najděte si na googlu video, jak se k navíjecímu mechanismu dostanete, vyndat, vyčistit. Pro amatéra ... oba pásy ... práce na jedno odpoledne, případně dejte vyčistit nějakému automechanikovi.

paveldvorak
hodnocení

0x

látkovou část pasů namazat mýdlem

Přesně tak. Přestane vám to vadit, protože se je budete bát vytáhnout, abyste se nezaprasil od toho mýdla.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]