Nejste přihlášen/a.
pruser nemam přihlášené auto asi rok a dnes mnězastavily chlupatí okamžitě posilali správu na registr a řekl že mne hrozí pokuta 30000kč je sice namně odhlášeno ale nepřihlášeno zrovna nemám peníze na eko prosím pordte mně děkuju
No tak ciste teoreticky asi ta pokuta hrozi ale prakticky to s ni nebyva tak horke. Asi se jedna jen o nejaky spravni prestupek, ktery napraskali na registr. A vysvetleni , ze nejsou penize na ekovypalne, by mohlo byt dostatecnym objektivnim duvodem, proc k registraci nedoslo. Mozna by stacilo podat tehdy zadost, s tim, ze na Bursikovne neni a az bude, tak se to dokonci. Se statem se musi bojovat, zadne ovce
Tak tedy vážně.Pokud nehodláte auto doregistrovat počkejte jestli Vás úřad obešle a pak se podle toho zařiďte.
uklidněte se a sdělte co jste podepsal, co jste porušil, co jste jim namluvil, co sepsali?
doplněno 15.06.10 17:32: "ano sepsali. uhrazení blokové pokuty" takže jste zaplatil pokutu?:pepe, říkal že hrozí, nebo jste zaplatil?
sdělil co jste porušil?
Sousede, jen doufám, že po našem kžížovém výslechu na tom nebude hůř než po setkání s naší bdělou policií.
No pánové já z toho mám pocit že se poldové smějou ještě teď jak někoho vyjančili. Tak trochu mně to přípomíná scénku z filmu Smrtonostná zbraň 3. Jak ale je vidět, není opět potřeba poradit dobře , ale je potřeba radit sice nesmysly, ale které chtějí být slyšet.
Nakonec podle toho vypadá i tazatelova reakce na konci, kde se cítí dotčen, že mu nikdo nechce poradit. Při troše dobré vůle a smyslu pro humor se z mých odpovědí snad nechá usoudit, že se vlastně nic tak hrozného nestalo a sám fakt, že byl spáchán přestupek ještě neznamená, že musí následovat i trest, jelikož se toto, jako spoustu jiných věcí, v zákonech nedořešilo. Jediná rada bez legrace a postranního vtipkování zní: auto mělo být podle předpisů doregistrováno v předepsané lhůtě a pak by nedošlo k těmto následným nejasnostem. Tvrzení, že není na zaplacení poplatků je dobré použít tak jedině na soc. odboru až si půjde pro soc. dávky (pokud bude asociován do správné etnické skupiny), ale u správního řízení z něho za tento výrok udělají naprostého troubu. Je ale docela možné, že jako spousta jiných přispěvatelů vlastně ani nechce něco poradit, stačí mu jen si o věci s někým poklábosit. No a zde to vyjde levněji než návštěva nejbližší hospody.
Průser.takových jako Vy je mnohem víc a časem si budou muset asi všichni splnit svou zákonnou povinnost.Je lepší zaplatit Eko než pokutu ve správním řízení až 30.000,- Kč.
Hrozí Vám i rakovina prsu a infarkt. Také věříte, že je dostanete?
doplněno 15.06.10 17:40:Jinak nejhorší smrt je z vyděšení!
Třeba podle nálady úředníka a nebo podle zákona.Můžete si tipnout.
§ 22/1l) zák. č. 200/1990 Sb. o přestupcích
Přestupku se dopustí ten, kdo v provozu na pozemních komunikacích
jiným jednáním, než které je uvedeno pod písmeny a) až k), poruší
zvláštní právní předpis.
§ 11/1 zák. č. 56/2001 Sb. o podmínkách provozu na pozemních komunikacích
Vlastník registrovaného silničního motorového vozidla a přípojného
vozidla, zástavní věřitel a další osoby, jichž se zápis v registru
silničních vozidel týká, jsou povinni požádat příslušný obecní úřad
obce s rozšířenou působností o provedení zápisu změn údajů zapisovaných
v registru silničních vozidel.
§ 12/1 zák. č. 56/2001 Sb. o podmínkách provozu na pozemních komunikacích
Žádost o zápis změn údajů zapisovaných do registru silničních
vozidel jsou osoby uvedené v § 11 povinny podat do 10 pracovních dnů od
vzniku skutečnosti, která zakládá změnu zapisovaného údaje.
zdroj: internet
Dobrý den,chápu správně, že po podpisu kupní smlouvy mám lhůtu 10 na přepis vozidla v evidenci (reps. odhlášení)? Rád bych přenechal postarší auto známému, ale eko-poplatek je vyšší než cena toho auta
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.