Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zápach v autě, odpojení autobaterie

Od: jarin* odpovědí: 8 změna:

Přátelé :D opět spojím dva dotazy v jednom vláknu, protože..proč ne.

1) Přibližně od léta jsem měl problém se zápachem v autě, chtěl jsem to řešit dezinfekční pěnou na výparník, nakonec pomohlo zajet na vapku, a do torpéda na tu minutu pustit vodu, vyvětral jsem a dobrý. Ještě pro jistotu jsem měl ventilátor nastavený na sebe a měl jsem asi dva měsíce klid. Pak jsem pustil jednou ventilátor na okna, už jsem na to nesahal, protože je příjemnější když vám nefouká přímo do obličeje a nemusíte ty ofuky nastavovat..no a po měsíci je zápach zpátky. Mám takovou teorii, kterou mi můžete potvrdit nebo vyvrátit, ale vzhledem k tomu, že v létě jsem také používal ofuk na okna (kvůli klimatizaci, abych se nenachladil), tak si myslím, že za ten zápach může nastavení fukaru na čelní sklo. Přitom mám hloupou manuální jednozonovou klimatizaci, je tam u Alfy nějak víc se kanálů kudy proudí vzduch při nastavení směru foukání? Mám za to, že to bude celkem primitivní. Jinak klimu jsem nechal vydezinfikovat a naplnit a kabinový filtry jsem měnil osobně na jaře, takže to bych asi vyloučil.

2) Mám 6 let starou baterku, Yuasu, držák. Přes vánoce jsem s autem vůbec nejezdil, tak před novým rokem jsem ji doma hodil na nabiječku. Nejezdím každý den, jezdím dost nárazově, třeba 2-3 dny po sobě a pak zase auto 4 dny stojí. Bylo hezky, tak jsem to neřešil, ale třeba v pátek jsem věděl, že ty 4 dny nikam nepojedu a že má být zima, tak jsem odpojil baterku, jen minus. Samozřejmě vím, že i po těch 4 dnech co by byla připojená bych nastartoval, spíš ji nechci vybíjet, když vím, že je zima a je lepší jen zapojit konektor, než vytahovat baterku a nabíjet..ale chci aby byla v dobré kondici a ještě třeba ten rok dala. Ale nabízí se otázka - vyplatí se to, nebo jsou 4 dny málo? Asi u nové baterky by to bylo jedno, ale jak jsem psal..má 6 let. A když ji odpojím z negativu, tak přes kladný pól k nějakému vybíjení nedochází, respektive dochází ke stejnému jako kdyby byla baterka odpojená komplet v té zimě?

Díky :D

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

asd1
hodnocení

1x

Pokud je ve ventilaci povlak z plísně a mechů tak je obtížný zbavit se toho jinak než demontáří a mechanickým vyčištěním. Obvykle výměník klimošky. Spreje, ozony apod. to nevyčistí jen krátkodobě potlačí, za chvíli to vykvete znova.. Bohužel přístup je často komplet rozebrat palubku *ua*

Odpojení baterky - změř si klidový odběr jestli je normální (do ca 30 mA), pokud ano tak týden stání je OK a odpojení je zbytečná práce. Odpojit jeden pól stačí. Odpojení znamená reset ŘJ,. pak se musí znova načítat adaptace.. Obecně stačí nenechat baterku vybít pod 50% kapacity.

hodnocení

1x

K tomu smrádku-kdy byl naposledy měněn filtr, tedy kabinový či pylový (případně i další, nesouvisející s odérem z ventilace)?

jarin*
hodnocení

Jak jsem psal, na jaře s dezinfekcí a naplnění klimatizace.

Umím číst,ale o výměně filtru není ani zmínka jen dezinfekce a naplknění klimy !

jarin*
hodnocení

no napsal jsem do otázky "kabinový filtry jsem měnil osobně na jaře, takže to bych asi vyloučil.

Myslíš, že ti pomůžou nové fitlry, když ti plesnivý výměník, který je permanentně mokrý a vlhké vzduchovody pod palubkou?

Jarine-omluva to jsem opravdu přehlédl!

kare
hodnocení

0x
1)málo jezdíte=vlhkost
1)cca 2Ah

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]