Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Špatná spojka, nebo jiný problém?

Od: karapax* odpovědí: 7 změna:
Zdravím, řeším problém s otáčkama - Volvo S40 II 1.8 benal 92kW, když řadím vyšší kvalt a sešlápnu plyn, vyletí mi otáčky, auto téměř netáhne, skoro jako kdybych měl vyřazeno. Po vteřině či dvou se to ustálí, nebo po sundání nohy z plynu a opětovném sešlápnutí. Děje se to hlavně, když je spojka víc zatížená (při rozjíždění, do kopce atp...), když jsem na ten plyn něžnej tak se to nestává, záleží i na počasí. Tipoval jsem, že bude v prdeli spojka, zkusil jsem ale nejdřív vyměnit spínač spojky (ten prý upravuje otevření klapky vstřiku paliva), myslel jsem, že mám vyhráno, problém zdánlivě zmizel, ale po pár dnech se to stalo zase, je to sice o 90% lepší, ale stejně se to občas stává.Nevíte co s tím? Myslel bych si, že prostě prodlužuje spojka, ale ten spínač mi do toho hodil vidle. Dík.

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

4x

Na tu spojku to opravdu vypadá.

asd1
hodnocení

3x

Jasně že spojka klouže. Příčin víc, ojetá lamela, olámanej přítlačák, teče gufero a lamela je mastná - zjistíš při rozborce, pokud to chceš ještě mít tak nejjednodušší je komplet nová spojka.

glyx
hodnocení

3x

Jestli při povoleném (nesešlápnutém) pedálu spojky auto nezrychluje, ale otáčky motoru se výrazně zvýší, pak jednoznačně klouže spojka.

karapax*
hodnocení

Souhlasil bych, jen mi do toho nepasuje, že ta výměna spínače problém téměř vyřešila. Jak je to teď a jak to bylo před výměnou, to jsou nebe a dudy.
asd1

On ten spínač nefungoval?

Stačí změna počasí a hranice klouzne - neklouzne se posune.. Nebo mastná lamela se trochu opálí a začne klouzat o něco míň. Kolik to má najeto (město, dálnice, častý visení na spojce atd.

karapax*
hodnocení

Pravděpodobně nefungoval správně, jeho výměna problém téměř vyřešila. Měl by přes ŘJ regulovat vstřik paliva, tedy i otáčky. Všichni tvrdí, že je to na 100% spojka, ale to přece ta výměna a následné zlepšení vylučuje. A nebo jsem měl v ordeli jak spínač, tak spojku. Diagnostika ukazuje jen problém s EGR
asd1

To jen omezuje výkon motoru, u některých aut se takhle elektronicky řeší mizerná/ poddimenzovaná spojka (Focus, Fobie..), vliv to má protože ti to zabrání dát plnej plyn - je to pod hranicí prokluzu.

Ovšem spojka v pořádku neklouzne ani při plným plynu, místo toho prohrábnou kola a to i na suchým asfaltu..

Když budeš dělat spojku, tak automaticky i nový gufera na poloosy - když se nechaj starý tak to rádo teče a musí se to celý předělávat..

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]