Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Vynechávani 5. Válce

Od: david* odpovědí: 20 změna:
Zdravím, mám audi rs3 8p quattro 2012 5 válec 2.5 tfsi 340hp CEPA
K problému...
Po lehkém zahřátí vynechává 5.válec (nepomohlo ani prohozeni svíček a cívek ani výměna nových cívek a svíček)
Mimo to mi svítí chyba katalyzátoru. Ten,ale prošel 2x emisemi a je oka.
Olej je nový WV 0w30 long life III FE, údajně Olej na závitech svíčky po 2 dnech s novým olejem, ale jen patrně...po vyčištění svíček, už se Olej na svíčkách neukázal, trocha oleje je i v sání, mimo to tlaky válců..
1.válec 13.0 bar
2.válec 12.1 bar
3.válec 10.8 bar
4.válec 11.5 bar
5.válec 11.7 bar
Váčky, váhadla jsou oka.
Předem děkuji za Vaše tipy
Na případné doplňující otázky mile rád odpovím
Nebo
Na Facebook: David Poncza
Děkuji

Vynechávani 5. Válce
Vynechávani 5. Válce #2

20 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Najeto km?

Měřil někdo lambdy na osciloskopu?

Zkoušel někdo prohodit vstřikovače? Už jsem se setkal s tím, že el.mag. vstřikovač chvíli šel a pak nic.

...

Rovnou ty vstřiky vyčisti ultrazvukem a sprejem s acetonem a pak odzkoušej dávkování jaké mjaí mezi sebou na Bosch testeru.

david*
hodnocení

Má to najete 180 tis km
Lambdy netuším, ale děkuji za tip
Oka na ty vstřikovače kouknu ve středu
Děkuju

Pak nám napiš ;)

david*
hodnocení

Dobře
Děkuji
asd1

Tayk bych šel po vstřiku a kabeláži k němu. Tepelná roztažnost a přerušený vodič/ studeňák, klidně i v ŘJ..

Lambdy - osciloskop a zkontrolovat signál z nich, hodnoty a jeho průběh/ rychlost.. Obecně pokud lambda za katem kopíruje signál přední, tak je kat v háji. Emisema to klidně projít může..

Já bych vícevstupovým osciloskopem měřil nejen lambdy, ale i ty vstřiky samotné a jel to projet a čekal, až to zas klekne.

Závadu na ŘJ se studeňáky jsem už měl taky na monotronicku a že to trvalo, protože tam se hodně lidí kouká až nakonec.

david*
hodnocení

Dneska budeme vytahovat vstřiky a vyčistíme je, a po finálním složení motoru budeme jezdit i s diagnostikou a uvidíme co bude

Popiš si je odkud jsou a případně přeházej, zda se závada přestěhuje k jinému válci.

Pokud se závada nepřestěhuje, tak bude asi na vině vedení (kabeláž).

david*
hodnocení

Můžu na Vás poprosit bližší kontakt, SMS nebo Facebook nebo Whatsapp mohl bych Vás lépe informovat a třeba postupem Vás něco ještě napadne
asd1
Piš to sem.. a gumidovi to spíš dovez,jeden z mála co umí měřit a najít pricinu, ne jen menit dily
pokus omyl..

Piš sem, to úplně stačí.

david*
hodnocení

Zdravíčko, shrnutí pro vás...
Cívky nové NGK
Svíčky nové originál
Vstřiky zánovní a plně funkční
Nové Těsnění pod víko ventilů
Nové Těsnění sání
Nové těsnění koleno sacího potrubí
Kabeláž ještě není hotová.
Problém stále přetrvává
Předevčírem to bylo nastartovane asi 1hodinu
Včera to běželo 1,5h vše ok, chod motoru oka
Žádná chyba nevyskočila vše ok
Tak jsme to jeli projet, akcelerace oka rozjezdy oka a po 5min to začalo při rozjezdu nebo přidání plynu při vyjíždění z kruhového objezdu jak by neměl výkon něco jak by jste nechali zařazený těžký převod - (převodovka je ok) po chvíli začala blikat kontrolka motoru jak mile auto jelo pár vteřin plynulou rychlosti kontrolka zhasla a motor se tvářil ok, ale třepal se ,šlo cítit vibrace takže asi vynechaval i tak, na volnoběh pořád třepal po chvíli zase kontrolka motoru a diagnostická chyba (viz obr.1)
Když jsme na volnoběh začali držet 2 tis otáček tak kontrolka během toho po 5 vteřinách zhasla, ale stejně motor třepal a z výfuku to tak nějak střílelo viz odkaz na YouTube na moje video...

youtu.be/...
Netuším čím vy to mohlo být, už jsem fakt zoufalý, kouř je oka, pístní kroužky to nejsou na 100% modrý kouř není žádný zápach taky ne, kouř je při studeném startu bílý a po chvíli do pruhledná, po zahřátí jde jen patrně vidět kouř který hned mizí prostě klasika nic co by bylo problém
Zde i přikládám odkaz na YouTube kde je první start studený po složení před testovací jízdou...

youtu.be/...
PS: podotýkám, že po celou dobu co se potýkám s tímto problémem, kolísání otáček jsem nezpozoroval...I když třepe a vynechává, otáčky jsou v normě .
Za každou radu nebo tip budu moc rád
Vynechávani 5. Válce #3

paveldvorak
hodnocení

1x

kdyby to za studena při vyšší zátěži padlo do nouzáku, řekl bych vstřik nebo vadný kabelový svazek k ŘJ válce...při poruše kabelového svazku se může stát, že po zahřátí, vypnutí zapalováíní a opakovaném nastartování to do už nouzáku nespadne, občasné jemné cuknutí z důvodu občasného vysazení válce nebude tak výrazné

david*
hodnocení

Nn, dělá to při normální jízdě po 10km třeba
Autoektrikář to prověřil a kabely jsou oka jen konektory jsou polámané...ty budu ve středu měnit
Do nouzáku mi to nepadá, vypnutí a nastartování nepomáhá...jak mile to začne, nepomáhá nic, až na druhý den nebo třeba po 5,6 hodinách stání a následném nastartování běží jak má ‍♂
david*
hodnocení

Zdravíčko, aktualizace...
Včera jelo auto na 4 válce pořád i po dlouhém stání, nic nefungovalo...dnes jsme udělali jednu věc...zapomněl jsem zmínit, že když jsem auto koupil byly tam tyhle svíčky (viz obrázek č.1) s tím že svíčka z 5 válce byla kratší ...dneska jsme udělali totéž a dali na 5 válec kratší svíčku (porovnání kratší a originální, která by tam měla být viz obr.2) auto jezdí už přes půl hodiny a není problém
Vynechávani 5. Válce #4
Vynechávani 5. Válce #5

tt
hodnocení

0x

tlaky jsou mereny za tepla nebo za studena?

tady to bylo tesneni pod hlavou

audizine.com/...

paveldvorak
hodnocení

0x

svíčky na fotce musí být dávno mrtvé..hlavně ta orezlá...

david*
hodnocení

Ale fungovaly, ale to jsou původní po majitelovi bývalém...já jsem tam dal originál nové svíčky ale 5 válec vynechává a když jsem dnes dal 5 válec kratší tak funguje
Obr .1 originál svíčky které tam jsou teď krom 5 válce
Vynechávani 5. Válce #6

dycker*
hodnocení

0x
Čau mám stejně Audi ,pošli kontakt můžem si radit, David
david24
izmaeldavid@gmail.com
Napiš mi :D
Fb: David Poncza
Ig: David_Poncza

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]