Zdravím, mám audi rs3 8p quattro 2012 5 válec 2.5 tfsi 340hp CEPA K problému... Po lehkém zahřátí vynechává 5.válec (nepomohlo ani prohozeni svíček a cívek ani výměna nových cívek a svíček) Mimo to mi svítí chyba katalyzátoru. Ten,ale prošel 2x emisemi a je oka. Olej je nový WV 0w30 long life III FE, údajně Olej na závitech svíčky po 2 dnech s novým olejem, ale jen patrně...po vyčištění svíček, už se Olej na svíčkách neukázal, trocha oleje je i v sání, mimo to tlaky válců.. 1.válec 13.0 bar 2.válec 12.1 bar 3.válec 10.8 bar 4.válec 11.5 bar 5.válec 11.7 bar Váčky, váhadla jsou oka. Předem děkuji za Vaše tipy Na případné doplňující otázky mile rád odpovím Nebo Na Facebook: David Poncza Děkuji
Tayk bych šel po vstřiku a kabeláži k němu. Tepelná roztažnost a přerušený vodič/ studeňák, klidně i v ŘJ..
Lambdy - osciloskop a zkontrolovat signál z nich, hodnoty a jeho průběh/ rychlost.. Obecně pokud lambda za katem kopíruje signál přední, tak je kat v háji. Emisema to klidně projít může..
Zdravíčko, shrnutí pro vás... Cívky nové NGK Svíčky nové originál Vstřiky zánovní a plně funkční Nové Těsnění pod víko ventilů Nové Těsnění sání Nové těsnění koleno sacího potrubí Kabeláž ještě není hotová. Problém stále přetrvává Předevčírem to bylo nastartovane asi 1hodinu Včera to běželo 1,5h vše ok, chod motoru oka Žádná chyba nevyskočila vše ok Tak jsme to jeli projet, akcelerace oka rozjezdy oka a po 5min to začalo při rozjezdu nebo přidání plynu při vyjíždění z kruhového objezdu jak by neměl výkon něco jak by jste nechali zařazený těžký převod - (převodovka je ok) po chvíli začala blikat kontrolka motoru jak mile auto jelo pár vteřin plynulou rychlosti kontrolka zhasla a motor se tvářil ok, ale třepal se ,šlo cítit vibrace takže asi vynechaval i tak, na volnoběh pořád třepal po chvíli zase kontrolka motoru a diagnostická chyba (viz obr.1) Když jsme na volnoběh začali držet 2 tis otáček tak kontrolka během toho po 5 vteřinách zhasla, ale stejně motor třepal a z výfuku to tak nějak střílelo viz odkaz na YouTube na moje video...
youtu.be/... Netuším čím vy to mohlo být, už jsem fakt zoufalý, kouř je oka, pístní kroužky to nejsou na 100% modrý kouř není žádný zápach taky ne, kouř je při studeném startu bílý a po chvíli do pruhledná, po zahřátí jde jen patrně vidět kouř který hned mizí prostě klasika nic co by bylo problém Zde i přikládám odkaz na YouTube kde je první start studený po složení před testovací jízdou...
youtu.be/... PS: podotýkám, že po celou dobu co se potýkám s tímto problémem, kolísání otáček jsem nezpozoroval...I když třepe a vynechává, otáčky jsou v normě . Za každou radu nebo tip budu moc rád
kdyby to za studena při vyšší zátěži padlo do nouzáku, řekl bych vstřik nebo vadný kabelový svazek k ŘJ válce...při poruše kabelového svazku se může stát, že po zahřátí, vypnutí zapalováíní a opakovaném nastartování to do už nouzáku nespadne, občasné jemné cuknutí z důvodu občasného vysazení válce nebude tak výrazné
david*
Nn, dělá to při normální jízdě po 10km třeba Autoektrikář to prověřil a kabely jsou oka jen konektory jsou polámané...ty budu ve středu měnit Do nouzáku mi to nepadá, vypnutí a nastartování nepomáhá...jak mile to začne, nepomáhá nic, až na druhý den nebo třeba po 5,6 hodinách stání a následném nastartování běží jak má ♂
david*
Zdravíčko, aktualizace... Včera jelo auto na 4 válce pořád i po dlouhém stání, nic nefungovalo...dnes jsme udělali jednu věc...zapomněl jsem zmínit, že když jsem auto koupil byly tam tyhle svíčky (viz obrázek č.1) s tím že svíčka z 5 válce byla kratší ...dneska jsme udělali totéž a dali na 5 válec kratší svíčku (porovnání kratší a originální, která by tam měla být viz obr.2) auto jezdí už přes půl hodiny a není problém
svíčky na fotce musí být dávno mrtvé..hlavně ta orezlá...
david*
Ale fungovaly, ale to jsou původní po majitelovi bývalém...já jsem tam dal originál nové svíčky ale 5 válec vynechává a když jsem dnes dal 5 válec kratší tak funguje Obr .1 originál svíčky které tam jsou teď krom 5 válce
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.