Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Děravá kastle

Od: rybajda® odpovědí: 12 změna:

zdravím,koukám na auto,a vidím pupence v karoserii,začnu tedy brousit,a naskytne se mi pohled,který přikládám ve fotografii,prosím,co se s tím dá dělat,díky :)

Děravá kastle

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

a ještě jedno foto

Děravá kastle #2
jarda3*

I vetsi diry jsem resil dvouslozkovym tmelem, obcas v kombinaci s perlinkou (skelna mrizka na fasady) zespoda a vydrzelo to i par let. Parkrat pretmelit, prebrousit, striknout sprejem a za tyden az se trosku uspini, to nebude ani videt ;) A extra vetsi diry jsem zespoda podlepoval plechem (treba do prahu ZX jsem narval asi 30cm CU profilu na sadrokarton a pretmelil, auto dojezdilo jako jeden kus, kupodivu :-P )

ar*

Rybajdo , to vypadá na přední blatník , podle toho otvoru pro blikač. Co s tím? Opravovat se to nevyplatí , pracné a za chvilku to poleze znova. Jedině výmněna blatníků.

doplněno 14.06.10 21:52:

Jestli ještě budete někde na autě něco drhnout tak raději jen dráťákem než brusem tak jak je na foto. Zeslabujete pak hrozně plech který je už tak dost slabý.

rybajdo, podle drážek brousíte špatným směrem. Ale to nevadí, vlevo ještě opatrně dočistit, jemně obrousit, natřít základovkou i hranu. Po zaschnutí přelepíte kvalitní samolepkou a připevníte boční blinkr.

U druhého obrázku podobně, jen bez toho blinkru. Nechte to dožít, páč za více peněz toto vozidlo již nestojí. Zde opravíte a co hrany blatníků?

doplněno 14.06.10 22:01:

...ale to je i na jiných místech kastle. Je na Vás, zdali chcete udělat ze starého auta za velký peníz krasavce, nebo nějak odjezdit. Na tomto místě je rez vidět, ale neohrožuje. Horší je to v uložení komponentů vespod vozidla.

hodnocení

Pane Milane,hrany blatníků jsou na tom obdobně...

ar*

*zed* tady už je jedno jakým směrem brousil ten bltník je v pr. . . a navíc byl už kytovanej , je tam vrstva jako blázen. Zahodit a dát nový a hlavně pořádně před namontováním ošetřit zespodu bebo dopadne obdobně jako tento .

are, možná že se mýlím, ale jedná se o Favorita, přední blatník a ten pravidelný otvor je pro boční blinkr (starší provedení) pak byl ještě jiný oválnější otvor, pro novější blinkr.

výměna blatníku se nevyplatí, páč zjistí že má horní hranu podběhu taky ohnilou, ...

ar*

Milane souhlas , podle díry pro blikač buď poslední řada 120 a nebo první Fáčka. Na Fá jsem asi před měsícem kupoval nové blatníky na Aukru za á 80Kč. žádná oprava nepřijde levněji . Jinak se běžně prodávají za 5ti kilo. Pokud to má auto na 1/2 roku tak očistit a podlepit Ipou a přetřít ani nemá cenu kytovat pokud to má na dýl tak bych měnil.

Záleží na celkovém stavu auta , zasadně nemám rád takovéto "zamatlávání" asi profesionální deformace.:)

doplněno 14.06.10 23:00:

Milane kolem auta "holka pro všechno" nechávám dělat jen geometrii a ŘJ (to je velká investice) jo a repas turba. Minulý týden jsem byl u vás v P. Popkovicích.

are, naprostý souhlas, je to 120 130 blinkr...

já mám auto na doježdění, takže práh stříknu olejem konkorem, on se trošku leskne a není vidět tolik rezu, dírky přelepuji samolepkou, a těším se na příští rok, Na technickou již nepojede...

doplněno 14.06.10 22:47: "asi profesionální deformace" kolega autolakýrník?
hodnocení

je to forman rok 1994 monotronic...

celp*
hodnocení

0x

Zdarec.Zaryl jste do toho pěkně.Záleží na Vás jestli to jenom opravíte tmelem a nebo převařit a vytmelit a nebo vyměnit celý díl karoserie.

hop®
hodnocení

0x

Asi potřebujete kosmetickou úpravu, aby to nebylo tolik vidět. Já bych tam pravděpodobně fouknul PUR (tedy montážní polyuretanovou pěnu), pak zbytky oříznul a přetmelil obyčejným akrylátovým tmelem a nějak barevně doladil...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]