Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Po odpojení a připojení autobaterie nejde nic

Od: libor* odpovědí: 5 změna:

Zdravím, pro kontrolu a dolití destilované vody do akumulátoru u auta Ford Transit Custom, jsem odpojil autobaterii vytáhl z auta a po připojení autobaterie zpět je auto bez proudu, nejde nic, jak mrtvé. Za případnou radu Děkuji.

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

olinl
hodnocení

2x

Jaké má napětí baterie(změřit voltmetrem nebo použít silnější spotřebič na 12 Volt)? Nedošlo k přehození kabelů plus a mínus v autě při připojování? V autech jsou hned za baterií "hlavní pojistky" tak je zkontrolovat(nevím jak u tvého).

hodnocení

2x

Změř napětí přímo na pólech baterie (olověné špunty), pak + pól proti kostře auta a pak napětí na pojistkách proti kostře auta. Podle výsledku pokračuj dál v hledání v oblasti, kde napětí "mizí".

A především zkontroluj, zda máš řádný kontakt bateriových svorek!

hodnocení

0x
Pokud nemáte voltmetr, tak aspoň 12 V žárovku a kus drátu a otestovat, že baterka dává napětí a že máte dobrý kontakt na svorky.
Pokud je baterka stará, mohla při manipulaci upadnout plotna některého článku a je po ní.
Předpokládám tedy, že jste nepřipojil baterii obráceně, to by bylo horší..

hodnocení

0x

Pokud už někdo řeší dolévání v dnešní době, tak je baterka mrtvá.

libor*
hodnocení

Děkuji všem za odpovědi a užitečné rady. Všechny pojistky které jsem mohl, jsem zkontroloval a také změřil baterii. Baterku jsem znovu nasadil a ihned po přiložení objímky se auto probudilo. všechno funguje. Ještě jednou děkuji že se najdou ochotní lidé, poradit.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]