Zdravím, nemáte někdo zkušenost? Pán mi naboural auto. Po dobu opravy budu mít náhradní auto, z pojistky viníka. Na svém autě mám zaplacenou DZ, na náhradním autě prý není. Máte někdo zkušenost, že by mi pojišťovna DZ proplatila? Autem jezdím 45km do práce, většina po dálnici. Jezdit po okreskách je pro mě výrazné zdržení, auto bude v servisu ca 2 týdny. Děkuji
Na svém autě mám zaplacenou DZ, na náhradním autě prý není.
už sice jezdíte týden, ale zeptat se tam, kde vám náhradní vozidlo půjčili, vás nenapadlo? My to nevíme, neznáme vaše podnínky zápujčky náhradního vozidla. Ale vlastní zkušenost, NV mělo platnou DZ...je to asi 4 roky zpět...
Musí zaplatit skutečnou škodu, to je u tebe kromě náhradního vozu buď palivo navíc + ztráta času oproti dálnici nebo ta známka. Pojišťovny se samozřejmě cukaj a často odmítnou i protiprávně, zaplatí to pak jen tomu kdo se umí ozvat a vymáhat správným postupem (spousta lidí se na to vykašle a zatáhne to ze svýho, proto to pojišťovny dělaj často)
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.