Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Co s tim?

Od: fon odpovědí: 11 změna:

Dobry den,

mam nasledujici dotaz: v roce 2005 jsem zakoupil vuz, tento vuz byl na mne odhlasen, ale ja jsme jej na sebe neprihlasil, po roce jsem tento vuz prodal. Mam kupni smlouvu, velky a maly technicak a znacky. Pokud po mne bude pojistovna vymahat, ze auto nemam pojistene, muzu argumentovat smlouvou o prodeji vozu? Nebo mam radeji platit povinne ruceni... Moc dekuji za odpoved...

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

hlavička této otázky je nepřehledná,co s tim...nebudete přece platit pojistku na auto,které nemáte,ne?prodejní smlouva stačí :)

fon
hodnocení

smlouvu o prodeji mam, zajimalo me bude-li to pojistovne stacit... samo ze nechci platit pojistku na auto ktere nemam...

pokud je pojistka aktivní,běžte na pojištovnu,ukažte jim prodejní smlouvu,mělo by jim to stačit.měl jsem podobný problém,kdy jsem auto neměl ale bylo na mě odhlášené,a byla zaniklá pojistka.sdružení pojistitelů mi poslalo canc,že musím platit pojistku,a kdesi cosi,tak jsem jim odepsal že auto nemám,nejsem tedy ani majitel ani provozovatel,takže nemají nárok na pojistné :).Nemají vám jak dokázat opak,takže to musí přijmout :)

celp*

Právně nejste majitelem.Doufejte,že máte smlouvu dobře postavenou a právoplatně uzavřenou.

hodnocení

0x

nechápu vyjádření: po roce jsem vůz prodal. Mám kupní smlouvu, velký a malý techničák a značky.

když se prodává auto, mají se k němu odevzdat i oba techničáky...to jsou doklady od vozidla, teda kromě faktury a dokladu o zaplacení ručení za škodu. Značky se odevzdávají s autem a při případném přehlašování do jiného okresu - na jiné značky se staré odevzdávají .

Nebo mi něco ušlo?

celp*

Hejkale.Zřejmě to prodal na náhradní díly.

třeba tak že se auto nepřepsalo,a nový majitel pak po zrušení vrátil značky a doklady původnímu majiteli,vždy je třeba vozidlo přepsat :)

fon
hodnocení

kupujici chtel vuz na nahradni dily a nemel zajme o veskere papiry... tak proto mam papiry k vozu ja...

jste vedený jako poslední majitel,tak by to chtělo dopřepsat,jenže to bude drahé,je tam ekologická dan,pak nahlásit že zanikl účel využití vozidla a udělat z něj králíkárnu,jinak to bez auta zrušit nepůjde :)

fin*
hodnocení

hm... to vím, ale těžko vůz přihlásím bez STK...

taky na mě na dopravce přihlásili auto,které jsem neměl,hned jsem jim řekl že to budu rušit,záleží taky na úřednících dopravky,když chtějí tak to jde .)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]