Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Koupě auta bez smlouvy

Od: stanislavsucha odpovědí: 11 změna:
Zdravím koupil jsem auto od kolegy z práce,ale bez kupní smlouvy, byl jsem naivní a hloupý já vím...auto je bohužel šrot dokonce s emulzí na víčku od oleje atd. Auto jsem ještě nepřepsal a Kolega se nemá k tomu si auto vzít zpět.Nevite někdo jak postupovat a jestli to půjde nějak vyřešit?nemám peníze na rozhazování ...ani na jiný auto
Koupě auta bez smlouvy

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

6x

Stanislave, trošku se mýlíte, páč máte kupní smlouvu na koupi auta. Jak to sám správně píšete: "koupil jsem auto od kolegy"

Tomu se říká ustní kupní smlouva, která je podle práva platná. Vám zbývá postupovat dále, jak jste se dohodli. Jít s kolegou a vozidlo přepsat. Páč určitě máte v kolektivu někoho, kdo o této koupě ví a klidně může svědčit ve prospěch někoho.

Kolega se nemá k tomu si auto vzít zpět***není důvod, aby si ho bral zpět, osobně bych poradil kolegovi, jakl na Vás, abyste vozidlo přepsal na sebe.

Nevite někdo jak postupovat a jestli to půjde nějak vyřešit?***Ano, vím, vozidlo na sebe přepište, jak jste se dohodli.

nemám peníze na rozhazování***proč jste ho tedy kupoval?

hodnocení

3x
Ústní smlouva je taky smlouva.
Kolik jste za ten "šrot" dal? Předpokládám, že to je Octavia 1. Co tam je ještě tak hrozně špatně? Zatím jste nám ukázal špinavé víčko, to určitě není důvod k vracení auta.

hodnocení

2x

Emulze na víčku od oleje v tomto počasí není nic neobvyklého. Je to vysrážená voda z vnitra motoru. Více se projevuje při kratších jízdách.

hodnocení

2x
Emulze u benzinu bežná věc
Pokud auto netlakuje topí nelítá voda z nádobky a nestrácí se voda tak bud v klidu a jezdi
Udělej oleje filtry rozvody a jezdi
Jinak ani smlouva by ti nepomohla prostě si koupil ojetý starší vúz a ted je to jen tvúj boj
Každy auto chce po koupi nakou údržbu a ma letitá zkušenost pravý že se začíná na 10- 20 tisíci korunách prvotních investic

hodnocení

2x

Píšete nepravdu-koupil jste auto = uzavřel jste kupní smouvu! Jediný problém, že není písemná . Kupní smlouva se uzavírá i ústně ovšem u vozidel je to jaksi ošemetné.. K dalšímu problému ,emulzi na víčku-jaké jezdíte trasy? do cca 10km se studeným motorem? pak je to normální a běžná věc. Pokud jezdíte dlouhé cesty smotorem na provozní teplotu pak je něco špatné. Jak je auto na tom s kapalinami-olej-chladicí? neubývá -nepřibývá některá? Pokud ano je to opět špatné. pokud se drží na stále stejné hranici, pak je vše OK

Dle vzhledu víčka je to způsobené krátkými jízdami se studeným motorem, ten šlem je z vodních par a není závada v pravém slova smyslu.je to jen malým provozem.

stenli23*
hodnocení

0x
@milancukrar Auto neodpovídá stavu s kterým jsem byl seznámen snad celý podvozek je na výměnu a emulze už mě opravdu vyděsila.Bohuzel se v autech nevyznám a nedokážu přesně popsat co vše je v háji.Napr. jedu a z ničeho nic mi ujede auto do strany cca 5-10cm pri akceleraci auto škube strašně dlouho startuje a kolikrát až na druhý pokus a hned po tom se ozve divný zvuk...zrezla voda v expanzce tu už jsem komplet vyměnil atd atd. Z toho co píšete mi přijde,že prodáváte šroty a víte jak na to...to je celý... Snad se mýlím...auto jsem kupoval kvůli dojíždění do práce abych si vydělal na jiný lepší a novější...nečekal jsem nový auto ale ani sebevraždu!Koupil jsem za poslední rok 3 auta a bohužel pokaždý udělal stejnou chybu a nevzal nikoho kdo tomu rozumí pokaždý to bylo od známých ok vím moje chyba ,ale už nemůžu přijít ani o korunu.

Asi nečekáte Vaší pravdu, ale zkusím to napsat nezávisle na Vás obou.

Auto neodpovídá stavu s kterým jsem byl seznámen****to prokážete jak?

snad celý podvozek je na výměnu***to jste si měl prohlédnou, to je jen Vaše vina, že to vidíte až teď.

emulze už mě opravdu vyděsila***jak napsali jiní, nic to není je to jen Vaše obava a jak sám píšete: "Bohuzel se v autech nevyznám"

Z toho co píšete mi přijde,že prodáváte šroty a víte jak na to.***opět špatně, s auty neobchoduji ani jsem nikdy neobchodoval.

Snad se mýlím.***Určitě se mýlíte..

Koupil jsem za poslední rok 3 auta a bohužel pokaždý udělal stejnou chybu a nevzal nikoho kdo tomu rozumí pokaždý to bylo od známých ok vím moje chyba ,ale už nemůžu přijít ani o korunu.****Vy jste nepoučitelný, proč si nevezmete s sebou někoho, kdo tomu rozumí.

Proč kvůli Vašim neznalostem a neschopnosti koupit správné auto, chtece dělat problémy kolegovi, který za to nemůže.

Vy jste se domluvili, uskutečnili prodej a nákup, přesně dle občanského zákoníku, a teď je na Vás, abyste si splnili i povinnost dle zákon 56/2001.

Vy bohužel taháte za kratší provaz a pokud bude Váš kolega šikovný, udělá Vám problémy.

Teď si o mne můžete myslet, co uznáte za vhodné, ale to co jsem napsal je pravda, i když se Vám nelíbí.

Kolik jste zaplatil za auto?

A všechny tyto závady se záhadně projevily až po koupi?
To jste si předtím auto nezkusil nastartovat? Projet? Aspoň zběžně zkontrolovat? To je ale potom přece váš problém.
Autum nerozumite tak proč ste si ho nenechal zkouknout servisem či nesjel na stk? Ty penize za prohlidku by za to určitě stály
Ted mate docela smúlu ale nejste na tom světě jedinej co si takto naběhl
Praxe je taková že pokud se s prodávajícím nedohodnete cí vam on sam dobrovolně nák nevyhoví máte smúlu
Mužete se skusit soudit je to na dlouho stoji to spoustu penez a vysledek je vic jak nejistý
Jedničková octávie 2l benzín co ste za to dal? Není li to tajemství?

Kupující Vám auto před prodejem neukázal? Neumožnil Vám abyste se v autě projel? Zakázal Vám dát auto na zvedák, přizvat mechanika aby si auto prohlédl? Tak to určitě nebylo, že? Jen jste to prostě neudělal, zda z důvodu lenosti, neznalosti...či "že by to něco stálo", to už je vaše věc..

hodnocení

0x
A kolik jste za to dal nám prostě neřeknete.. Škoda.Takhle vám nikdo neporadí.. Já si kupuju auta za 10tisíc a vše co jde,tak si opravuju sám..A co neumím anebo se mi dělat nechce,tak mám dva mechaniky o kterých vím, že udělají jen to co chci a neoškubou mě."Nejdražší"auto jsem koupil za 25tisíc..A stejně jsem do něj musel vrazit 10 tisíc, abych se nemusel bát v tom jezdit..Podvozek je široký pojem.. Skládá se z více dílů..A jestli je v háji úplně vše,tak to muselo být poznat při zkušební jízdě.. Dá se to opravit postupně od nejzávažnějších dílů.. Nemůžete si myslet, že stará vrána bude bez investic..Platil jste hotově? Nebo na splátky? Bylo to výhodné? Kolik to tedy stálo?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]