Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak se ověřuje plná moc na přepis vozidla?

Od: lenka23 odpovědí: 12 změna:
Dobrý večer, je mi 23 let a moje babička již přišla o své řidičské oprávnění a nemá tudíž pro své starší auto využití. Sama mi nabídla, že mi vůz věnuje avšak její zdravotní stav ji neumožňuje příliš pohybu. Pro přepis vozidla na mou osobu by bylo tedy nejlepší sepsat plnou moc. Jak to na poště funguje? Plnou moc si vyplním s babičkou doma a obě podepíšeme až na pobočce pošty? Není možné třeba podepsat již doma a já bych zašla na ověření třeba jen s babičky a mou občankou? Díky za vysvětlení:)
PS: vím že budu muset ještě absolvovat evidenční kontrolu před samotným přepisem.

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ahoj*
hodnocení

5x

Ten, kdo zplnomocňuje, tedy babička, musí PRŮKAZNĚ podepsat.

Takže buď dojde babička na Poštu/úřad, anebo rovnou na dopravní odbor s tebou.

Pokud je imobilní a líná dojít kamkoliv, ať si objedná notáře domů...

Tazatelka sděluje "zdravotní stav ji neumožňuje příliš pohybu"

Považuji Vaše slova "a líná dojít kamkoliv" za hnusné, styďte se.

ahoj*

Pardon, vypadla spojka, mělo být uvedno nikoliv a, ale anebo

Intenzitu pohybu a poměr imobility vs lenosti, nechť si posoudí v rodině, v obou případech lze použít uvedené řešení a jiná možnost není, než si pozvat pracovnici obecního úřadu nebo notáře domů!

Na poště nechtějí ani vylézt s ověřovací knihou 2 metry před barák, prý nesmějí.

hodnocení

2x

"Není možné třeba podepsat již doma a já bych zašla na ověření třeba jen s babičky a mou občankou?"

Ne to skutečně možné není. Takové "ověření" by ztrácelo smysl. Úřednice musí na vlastní oči vidět, jak dotyčná osoba listinu podepisuje. V případě, že je listina podepsaná předem, musí dotyčný osobně potvrdit, že je podpis jeho.

hodnocení

2x

Jak-babička přijde na poštu-CzechPoint s vypsanou PM , na přepážce předloží doklad-OP- zaplatí, podepíše a je hotovo . Úředník-na přepážce provede požadové úkony a po zaplacení předá ověřenou PM. žel bez osobní účasti NELZE ověřit.Mimo zápisu změny není její přítomnst nebo PM nutná.

paveldvorak
hodnocení

1x

zajít na obec za tajemnicí a požádat zda by někdoc zu obce s ověřovací knihou nepřijel k babičce...dělá se to tka běžně

hodnocení

0x

Doma vyplnit, na poště podepsat, až dá úřednice pokyn.

lenka23
hodnocení

Super, díky! Ještě jedna věc, má plná moc nějaké časové omezení? Asi ne co? Musím ještě zařídit tu evidenční prohlídku a pak mám na přepis jen 30 dní tak jestli si mohu vyřídit plnou moc již předem:)

To lehce stihnete, plná moc, pokud není časově omezena končí úmrtím.

Môžete spísať plnú moc na daný úkon,čiže prepis auta, bez časového obmedzenia.

Od změny-koupě, darování... je na zápis ZMĚNY (přepis )10 dnů! Ale matně tuší a)nekontrolují a za b)Vám navíc nemají jak dokázat kdy jste dostala. takže zbývá jen lhůta na uápis od provedení EvK tedy na délce její platnosti.

praivo*
hodnocení

0x

Ověřený podpis musí mít pouze zmocnitel (babička), zmocněnec (ty) ne. A když ti to auto nabízí, tak ho můžeš rovnou využít a na nějaký CzechPOINT (ne nutně na poště, bývají třeba i na MÚ) ji odvézt ;)

Plnou moc vyplň ty sama a ručně, ne přes počítač - pokud by se třeba později (před přepisem nebo při něm) ukázalo, že v TP něco nesedí (např. adresa majitele jiná než má v OP/plné moci - to už se mi stalo v téměř identické situaci), tak bys to před samotným přepsáním napřed musela nechat opravit. Pokud budeš mít tu plnou moc vyplněnou ručně, tak tam prostě dopíšeš to, co je třeba udělat (to není nějaký můj výmysl, ale přímo instrukce od úředníka na registru vozidel, když jsem sd ním řešil zmíněnou špatnou adresu). Pokud ji budeš mít vyplněnou na počítači, tak tohle nejspíš udělat nepůjde a budeš muset znovu za babičkou pro další PM (byť už bez ověření).

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]