Nejste přihlášen/a.
Ten, kdo zplnomocňuje, tedy babička, musí PRŮKAZNĚ podepsat.
Takže buď dojde babička na Poštu/úřad, anebo rovnou na dopravní odbor s tebou.
Pokud je imobilní a líná dojít kamkoliv, ať si objedná notáře domů...
Tazatelka sděluje "zdravotní stav ji neumožňuje příliš pohybu"
Považuji Vaše slova "a líná dojít kamkoliv" za hnusné, styďte se.
Pardon, vypadla spojka, mělo být uvedno nikoliv a, ale anebo
Intenzitu pohybu a poměr imobility vs lenosti, nechť si posoudí v rodině, v obou případech lze použít uvedené řešení a jiná možnost není, než si pozvat pracovnici obecního úřadu nebo notáře domů!
Na poště nechtějí ani vylézt s ověřovací knihou 2 metry před barák, prý nesmějí.
"Není možné třeba podepsat již doma a já bych zašla na ověření třeba jen s babičky a mou občankou?"
Ne to skutečně možné není. Takové "ověření" by ztrácelo smysl. Úřednice musí na vlastní oči vidět, jak dotyčná osoba listinu podepisuje. V případě, že je listina podepsaná předem, musí dotyčný osobně potvrdit, že je podpis jeho.
Ověřený podpis musí mít pouze zmocnitel (babička), zmocněnec (ty) ne. A když ti to auto nabízí, tak ho můžeš rovnou využít a na nějaký CzechPOINT (ne nutně na poště, bývají třeba i na MÚ) ji odvézt
Plnou moc vyplň ty sama a ručně, ne přes počítač - pokud by se třeba později (před přepisem nebo při něm) ukázalo, že v TP něco nesedí (např. adresa majitele jiná než má v OP/plné moci - to už se mi stalo v téměř identické situaci), tak bys to před samotným přepsáním napřed musela nechat opravit. Pokud budeš mít tu plnou moc vyplněnou ručně, tak tam prostě dopíšeš to, co je třeba udělat (to není nějaký můj výmysl, ale přímo instrukce od úředníka na registru vozidel, když jsem sd ním řešil zmíněnou špatnou adresu). Pokud ji budeš mít vyplněnou na počítači, tak tohle nejspíš udělat nepůjde a budeš muset znovu za babičkou pro další PM (byť už bez ověření).
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.