Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Náraz na obrubník zadním kolem v zatáčce

Od: laco odpovědí: 10 změna:

Ahoj, v zatáčce jsem v rychlosti cca při rychlosti 20-30 km/h narazil štrejchnul zadním pravým kolem obrubník (který byl do oblouku), tak že to autem hodilo doleva. Poškodil jsem mírně disk cca dořenina 1 cm od obrubníku, pneuomatice se nic nestalo. Myslíte, že by mohlo dojít k poškození nápravy? Díky

Náraz na obrubník zadním kolem v zatáčce

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Nevím, co máte za auto, ale náprava běžného auta musí vydržet náraz mnohem větší. Pokud máte ale pochybnosti, nechte přeměřit geometrii. Já osobně bych to neřešil.

laco
hodnocení

Mám citroen Berlingo 2013.

hodnocení

0x
Nápravy snad ne, ale kolo bych nechal vyvážit. Poznají, jestli se neohnul disk.

asd1
hodnocení

0x

Tohle vypadá OK, jen kosmetika.

Pokud by se ohlo něco na nápravě, tak by se změnilo natočení volantu při jízdě rovně. Nakoplý ráfek by v rychlosti vibroval.

Pneu prohlídni pořádně jestli nemá poškozenej kord - boule, prohlubeň (často proužek). Pokud ano tak nekompromisně pryč a dvě nový pneu na nápravu (pokud to nebyla vyloženě funglovka)

laco
hodnocení

Nechám pro jistotu změřit a seřídit geometrii na Best drivu a uvidím.

mathew
Jak to chcete na zadní nápravě Berlinga seřizovat?
asd1

Pokud nepozoruješ změnu natočení volantu tak neni třeba, a když bude geo blbě tak to bylo blbě i předtim ;)

Na Berlingu tušim seřizovat nejde nic, takže hnutý = novou nápravnici, náboj atd. :D

laco
hodnocení

Aha, tak to jste mě nepotěšil, ale díky za důležité info.

doplněno 19.01.23 13:13:

Ale změřit to nechat můžu...

laco
hodnocení

Takže myslíte že to je OK?

změř to bez seřízení. To tuším je kolem 300kč.

Nevím jak Berlingo, ale Francouzům chodí zadek ojetím auta do A už jen blbou konstrukcí.

Berlingo nemá nezávislé zavěšení tuším se seřizovacími prvky, ale pevnou nápravu tuším na listových perech. tam není co seřídit. tam se ohnuté díly mění.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]