Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Svěření auta učňům do servisu

Od: iano odpovědí: 25 změna:
Dobrý den, mám zajímavou nabídku na výměnu rozvodů mého automobilu. Účtují si za hodinu směsné peníze a materiál si můžu přinést svůj a nebo oni koupí za cenu s bonusy to si můžu vybrat.
Jde mi o to jestli bude kvalita odvedené práce za kterou budou ručit kdyby se to třeba časem potkalo.
Máte s tím někdo zkušenosti s dílnou SŠ?

25 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x
Jestli chcete udělat dobrý skutek a na autě vám nesejde, pak ano. Jestli doufáte v dobře odvedenou práci, pak jedině v případě, že mistra osobně dobře znáte a věříte v jeho schopnosti. Vždyť dneska je problém tohle svěřit průměrnému neznámému servisu.
iano
hodnocení

Ale vždyť za to mají odpovědnost no ne?
Je to vizitka školy a určitě za to budou ručit.
Ručit? Jako když se vám za pár měsíců potká motor, tak vám škola koupí nový? Reklamace je problém i v servisu, který za svou práci taky "ručí".
Kolik máte reálných zkušeností s dáním auta "do opravy" a vymáháním reklamace opravy?

Urcite za to budou rucit...

A k cemu je ti jakekoliv ruceni, kdyz budes bez pojizdneho auta?

Ale vis jak, treba to dopadne na jednicku s hvezdickou. Raketova veda to neni.

break
hodnocení

0x
Už jsem předělával rozvody po mistrovi z učňáku. Ale nějak se to naučit musí...
iano
hodnocení

Snad mají montážní návod a potřebné vybavení...
Jde o to, pokud to bude nekvalitně jestli není problém s reklamací...
break
Dělali to na prase. Na fixu místo na přípravky

hodnocení

0x

Ne, nesvěřil bych jim auto. Učni nemají v ruce utahovací moment a snadno se stane, že nějaká mladý blbec nějaký šroub zarve nebo lehce strhne a mistrovi vše zatají, protože je známkují za odvedenou práci.

Nakonec chudák majitel auta.

Ale naněčem se to učit musí, takže klidně jim to tam dej *frajer*

ahoj*

Tak na kritické operace by snad mistr měl dohlížet ;) Ale víme jak to je, kdo neumí učí, a ty paka na učňáku obzvlášť:)

U nás mistr co chvilka někam v průběhu praxe odcházel. Pak se zjistilo, že na panáčka. Ve druhé skupině spolužáků se mu stalo, že zapl spolužák soustruh s nasazeným vratidlem ve vřetenu. To byla šupa, ale odnesla to jenom zářivka a mistr byl rád, že se to neřešilo.

Tak na kritické operace by snad mistr měl dohlížet A doplním, někdo by měl dohlížet na každého mechanika! když jsem nechal dělat rozvody na jednom autě na 16V motoru. tak páč jsem stál u mechanika tak jsem to viděl-jak demontáž tak i montáž- napínací kladka, původní namontovaná opačně takže jako by byly 2 napevno! Na dehtu letos (nově koupeno jako pracovní pelech, na rozvody cca20 000km , ale říkám , bez záruky, že je prodávající opravdu dělali, udělám je. Pod VP -2x těsnění ale očividně byly dělány! A mimo soutěž- materiál asi pěkný kšunt .VP už začal protékat a řemen popraskaný tam snad dávali stoletý!

trochu OT. O mistrech, pardon, učitelích odborného výcvikau a z jiného ranku. Někteří jsme se divili když jeden učeň od "mistra ultekl a šel za náma a pracoval s náma, pak jsme to pochopili! Tento ukazoval učňům jak srovnat a zazdít zárubeň, po padla učňů jsme to museli předělat-křivě, snad ani jednu rovina neseděla. Ten kluk byl synek jednoho z nás, ale z jiné party a jako jediný z celého ročníku a asi nejen z jednoho se živí zedničinou.

kmet
hodnocení

0x

Zamyslel bych se proč asi chtějí "směšné" peníze, charita za tím nejspíš nebude. Výfuků, olejů a čepů mají nejspíš dost, ale jak jde o rozvody...

ahoj*

No protože to nedělají primárně za účelem výdělku?

Ani nemůžou (tuším) jako škola.

krtek6

protože to jsou "rozvody se slevičkou"*smich* ... ne, protože oni mají "tabulkový učňovský platy"

ahoj*
hodnocení

0x

Teď jsem si vzpoměl, že mi jednou v takovým učňovské m servisu montovali elektroniku a spálili mi to... byl jsem tam poprvé a naposled.

tak nevím, rozvody bych jim asi taky nesvěřil, leda že bych měl čas je tam u toho hlídat a jejich mistra hlavně, jestli nešel na panáčka

hodnocení

0x

Kdysi sem strasne vyhodne koupil Zetor 7745 po ucnovskem GO motoru a prevodovky.

Prvni co jsem musel udelat bylo GO motoru a prevodovky.

Pak uz mi to tak vyhodne neprislo.*zmateny*

iano
hodnocení

Děkuji za názory. Mám schůzku s mistrem a uvidím co mi poví. Přecejen se pro ně jedná o auto zákazníka a ne cvičný model takže je bude určitě hlídat.

break
hodnocení

0x
A co je to za auto?
iano
hodnocení

Kia Ceed 1.6 cvvt 92kw

asd1
hodnocení

0x

Podobně jak v běžným servise, taky opravdu dobře/ pečlivě dělá tak 10%, zbytek se s tim moc nemaže..

Teoreticky by to měla být výuka = nejdřív teorie, pak praxe, dodržet správný postup, utahovat momeťákem atd. a mistr by měl na všechno dohlížet. V reálu tam má 10 učňů hlídá jednoho a jak se otočí tak to dělaj po svým. A otázka je i kvalita mistra jestli to vůbec umí (měl by, ale kdo to umí ten to dělá, kdo neumí ten to učí, kdo neumí učit ten to řídí *smich* Na učňák jdou pííp co nemaj na střední školu, takže líp ti to udělá gymplák/ vysokoškolák kterej neni blbej nastuduje si to a dodrží postup..

= nechal bych jim rozvody dělat možná na starší FIRE 1,2 8V, ten se potkat nemůže, když to podělaj tak se natáhne novej rozvod (materiál Gates/ Ina do 2k i s chladicí kapalinou) a jede to dál.

A záruka je prakticky jen teoretická, jak v učňáku tak v servisech..

Jen tak mimo soutěž-myslete si co chcete , ale především učňévské školství je úplně tam kde se neříká zádům záda!

Nevím proč, ale se synem ve třídě - 4 řezníci a 26 automechaniků udělali závěrečné zkoušky jen 4 řezníci a z automechaniků jen 6, ze zbytku pak polovina utekla v průběhu a další půlka pak neudělala zkoušky,

break
Asd1: problém je, že pro spoustu mistrů je vrchol techniky Felicia MPI a praxe z dob škodovek 742 a 1203.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]