Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Diesel nebo nafta

Od: tomiks odpovědí: 13 změna:
13 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Diesel pokud mluvis o motoru, nafta, pokud mluvis o palivu.

Ruzne dieselove (tedy vznetove) motory muzou (pro nekoho mozna ponekud prekvapive) behat na ruzna paliva. Zdaleka nejen na naftu.

Jo jo, s minulým autem (předkomůrkový diesel 2,5 td z roku 1995) jsem jezdil na směs nafty a použitého fritovacího oleje *frajer*. Do současného ropáka si to ale nalít už netroufám, i když už také není nejmladší. :(.

J v době kdy RO stál v akci v kaufu 18,9 tak v 1,9 d čistý !

hodnocení

2x

Diesel nebo nafta vyber si!

Občas mám také dilema.
Mám naftový motor, u benzínky mají jen diesel.., abych ho nepoškodil.

hodnocení

1x

Pokud je cena nafty a benzinu srovnatelná, tak je to jedno. Za mě - v zimě má nafta mnohem horší starty a ty nervy, když máte starší auto a je mínus 10, nestojí za to.

U staršího auta možná.
Jinak mám diesel čtyři roky a v zimě startuje téměř jako v létě, na první otočení klíčkem.

Mám ropáka z roku 2005 a i když bylo -10, startoval na 1. otočení. Ve větším mrázu zatím nevím.

Paradoxně obě nafty (synovo a moje) v mrazu lépe než rodinné v benálu! Není to až tak o naftě ale o stavu motoru a jakou péči dostával. A ozase stařičký XUD s fouklým těsněním pod palicí i v -20 na 4 nažhavení a 2. protočení a vrčel, a s namotaným milionem !

hodnocení

0x
Nebo Putin.

hodnocení

0x

Vznětový motor a do něj motorová nafta :)

hodnocení

0x

Záleží jestli chcete jezdit dálky nebo to máte jako přibližovadlo po městě. Na vetší dálky bych šel do nafty, na krátké zase benzín.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]