Nejste přihlášen/a.
Ahoj, kolegové!
Měl bych jeden rychlý dotaz. Nikde se nemůžu dopátrat informace. Zda je možno jezdit u nás na zimních pneu, které mají demontovatelné (šroubovací hroty)? Jakože na pneu, které má hroty vymontované? Je mi jasné, že z hlediska pohodlnosti, hluku a tohle bude určitě diskomfort, ale jde mi čistě o legálnost tohoto typu pneu.
Jdu na to logicky. Když výrobce pneu povoluje použití s demontovanými hroty a pneumatika nijak neničí povrch, po kterém jede, tedy nevyčuhují z ní žádné kovové závity či něco jiného, ani při maximálním opotřebení, je to pro mě běžná pneumazika bez rozdílu. V případě, že to výrobce nepovoluje, nebo uvádí nějaká omezení, nebo z pneumatiky něco vykukuje, rozhodně bych to s klidným svědomím nepoužíval.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.