Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kola nejdou vyvážit?

Od: domis odpovědí: 16 změna:

Ahoj, je možné, že jsou kola špatná? Auto házelo volantem a nad 130 to bylo cítil i v sedačce. Nechal jsem je vyvážit, a pro změnu to začalo házet celé při 80, tak jsem se vrátil to reklamovat, vyvážili znova a auto se lehce třáslo. Nechal jsem vyvážit jinde a výsledkem bylo klepání volantu kolem 80-100. Zkusil jsem další pneuservis, kde opět vyvážili a teď se netřese volant, jen celé auto... zkusil jsem dát na auto letní sadu kol a na ní jede auto klidně, žádné klepání volantem ani vibrace.
Co s tím? To jsou kola, co nejdou vyvážit? Nikde mi neřekli, že by diskům nebo pneu něco bylo. Nebo si kola prostě nesednou s mým autem? (Vzal jsem je z jiného auta) Už jsem z toho na palici...

16 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x
Pokud nejdou vyvážit, tak je to na vyvažovačce vidět. Já jim vždy stojím za zadkem a hlídám, aby to bylo ok. A muselo by být fakt hodně mimo, aby to třepalo už v 80. Druhou věcí je, že na plášti může být boule, piškozený kord.. To by mělo být při roztočení vidět, že to hopsá. Nemáte náhodou protektory? Na a pak už mě jen napadá. jestli ty disky sedí na vaše auto a při montáži fakt sednou.
Nejspíš je vadná jen jedna. Pokud je vepředu. klepe řízení, pokud vzadu, cokoli položeného na sedečce vzadu vpravo a vlevo se bude třepat u vadného kola.
domis
hodnocení

nikho z mechaniků žádné poškození nehlásil, já prd poznám...
Pneu jsou hankook 195/65r15, dva roky staré. Disky jsou aftermarket (Aluett) a takovým plastovým kroužkem do díry uprostřed, ale ten sedí dobře, nemá vůli a kola sedí podle TP.

a co jiná kola s jinými pneu?

Jak píšu, podle projevů prvně identifikovat, které kolo je. Pak se dá kolo vyheverovat, roztočit a sledovat, jestli hází. Poháněné se dá roztočit motorem, nepoháněné rukou.
domis
hodnocení

Na jiné sadě kol (letní) auto nedělá nic, žádné vibrace

No jasně, ale teď tam máte ta, co hází, tak je potřeba to najít.

Tak jsme o kousek dál nedělá to auto-uložení motoru převodovky,poloosy atd. Ty kola co dělají neplechu-už jste na nich jezdil nebo je máte "nově" na Vašem autě jste s nima nejezdil až nyní, nebo už jste na nich jezdil s jinými pneumatikami?

domis
hodnocení

Jezdím na nich 5 let, kupoval jsem je už jako použitá. Jenom jsem před 2 roky dal nové pneu. Ale dělat to začalo až letos... neuvědomují si, že bych vzal nějakou velkou díru nebo tak něco

olinl
hodnocení

2x
Byl jsem svědkem při čekání v pneuservisu (asi osm let zpátky) kdy si pán donesl svoje nové celoročky a jedna byla v jednom místě cca o dva milimetry v jednom místě vyboulená. Říkám na toho mechanika když to vyvažoval že "to dobře hází". Ten jenom řekl, že pán o tom ví a že to i tak chce vyvážit.. Být tebou, nadzvednu auto a každé kolo bych zkoukl jestli "kdekoliv nehází"-tzn. podívat se z boku i "zepředu" kol na plochu co se dotýká silnice když se kolo točí-to je tak maximum co můžeš teď udělat. Jinak zajet do pneuservisu a být při vyvažování kol(někteří mechanici to nemají rádi a posílají zákazníka do čekárny-vymlouvají se na bezpečnost). Nové pneu si nech nafoukat "plynem" (dusíkem), prodloužíš životnost pneu i ráfku uvnitř-alespoň moje zkušenost. Horší je, že na dofouknutí musíš tam, kde dusík mají.
domis
hodnocení

Díky za radu. V pondělí jsem se objednal do dalšího pneuservisu a výslovně žádal, abych byl u toho a mohl to kontrolovat. Prý to není problém, aspoň do telefonu to tvrdili...

hodnocení

2x

Chtelo by to zkontrolovat i disky zda neni nejaky nakopnuty. V ose otaceni to videt byt nemusi ale muze byt na nejakem miste placatejsi bez toho aby uchazel vzduch. Nejvice se to stane po vymeteni vetsi diry (to byla moje zkusenost)

Jinak co se tyka nemoznosti vyvazeni pneu tak to se taky muze stat. Koupil jsem takto novou sadu nokianu, nechal vyvazit dal na auto vse naprosto v poradku a na diskach do 10g zavazi. Po 2tis km kdy se zajeli zacalo auto vibrovat tak jsem je nechal prevazit. Vysledek byl ten ze na jeden disk padlo 130g zavazi. Jelikoz to bylo uz opravdu moc tak jsem pneu reklamoval a vyrobce uznal vyrobni vadu na pneu ktera se projevila az po zajeti.

hodnocení

2x
Naražené disky nebo jeden. Udělat vyřazovací zkoušku a nechat narovnat.

el
hodnocení

2x
Nemají kola větší průměr středové díry? Existují pak na to středící kroužky. Bez nich se často stane že kola hází už v rychlostech kolem 100km/h.
domis
hodnocení

Ty tam jsou, nové, drží pevně, bez vůlí..

mathew
Jestli jsou nové a předtím to nedělalo tak mohou být trochu jiné a nepasují tam jak by měli.

hodnocení

2x
Ještě otázka, jaké je to auto a má vzadu bubny, nebo kotouče? Jde o to, že mi jednou v servisu namontovali šmejdovní bubny s větší středovou dírou. Tedy kolo házelo podle toho, jak se zrovna nasadilo.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]