Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zamrzání zámku Octavia 1

Od: lubos2 odpovědí: 3 změna:
Dobrý den,
mám Octavii první generace a když mrzne tak poměrně často když mrzne mi zamrzají zámky dveří. Prostě nelze otočit klíčkem v zámku. Musím tedy použít takový ten rozmrazovač, ale za pár dní se to opět opakuje. Lze tomu nějak zabránit? Nějakým mazivem nebo tak?
Děkuji

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

krtek6
hodnocení

1x

mě ten zámek loni na jaře borec na fabce prostříkl něčím na způsob WD40...bylo to tak rychlý, že jsem ani nestihl zjistit co to bylo...

hodnocení

1x
Tady najdeš jak to vyndat a pod tim co stim když ti vypadne te třmen co drží fabku
club-opel.cz/...

hodnocení

0x

Demontuj vložku zámku ze dveří. Vyjme se pomocí klíče a povolení TORXů ze dveří (pozor, ne zcela vyšroubovat. Zkoušet to vytáhnout hejbáním a zároveň opatrně po čtvrt otáčce povolovat. Jinak zapadne segment držáku do dutiny dveří a musíš sundat tapec a kliku a znovu segment založit.

Vložku vymej petrolejem a šoustej utoho klíčem ve vložce.

Pokud tam nevnikne vlhkost nebo přímo voda, tak nic nezamrzá.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]