Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, vím že se to tu řeší častokrát, ale mám dotaz . chci prodat auto a mám kupce který by ho vzal bez přepisu na něj z důvodu placení Eko daně. Je nějak možné ho dát do mezikolonky jako převedeného ve velkém TP a aby mi zároveň nechali malý TP - jak to udělat. A on si to už na sebe nepřihlásí aby neplatil daň. Jsem tímto zbaven nějakých možných nástrah typu že něco provede a bylo by to na mě. A ještě s ním podepíšu Kupní dlouhodobou smlouvu kde bude napsáno že se zbavují veškeré právní moci na auto a že nabývá tato moc na něj a za všechny přestupky přebírá plnou moc atd ...
děkuji . D.
Nelze právně prohlásit, že se "zbavují veškeré právní moci na auto a že nabývá tato moc na něj a za všechny přestupky přebírá plnou moc" takto sepsaná smlouvy by byla neplatná.
Až půjdete odhlásit auto na něj, "nenaleznete" malý techničák...
co se stane za 2 roky až nebudete platit pojištění, nechá vozidlo na parkovišti, v přikopu, někde pohozené...?
Hlavně si uschovejte platnou kupní smlouvu!
Pojistku bude plati on na sebe a nauvedené auto ve smlouvě . tak jsme se zatím domluvili. A když to bude v mezikolonce ve velkém TP . je to už jako skoro přepsané na něj a bude už někde uveden. Nebude to tím pádem lepší .
A kdo vám to do té kolonky napíše? Milan asi chtěl říct, že pokud vozidlo neodhlásíte a ztratíte kupní smlouvu, tak jste pořád vedena jako vlastník vozidla a veškeré pokuty jdou na vás.
Lepší by bylo, kdyby jste sepsali nějakou smlouvu o pronájmu. V pojistce by potom byl uveden on jako pojistník a provozovatel a vy jako vlastník vozidla. Ale pokud se chcete auta zbavit...chraňte první sebe před problémy a pak ostatní.
Tak kupní smlouva nebo smlouva o pronájmu vozidla je v této situaci která lepší? A pojistku já si odhlásím na základě te smlouvy a nový majitel si to pojistí na sebe jako provozovatel vozidla a já jako vlastník. bude to teda celkem lepší chránění mé osoby? vím že přepis je přepis ale bohužel
Nejsem žádnej odborník v této problematice, ale takhle bych auto neprodával. Zakládáte si na problémy. Přepis je přepis. Tak auto odhalšte a ať si pak s ním dělá co chce. Toť můj názor.
Však jsem se na to ptal když dám auto odhlásit zůstane mu male TP platnej napsanej sice na mě ale ve velkém budu odhlášenej a novej majitel si ho nepřihlásí a já budu mít kupní smlouvu a on si založí ještě pojistku na sebe bude to u mě v pohodě tím pádem? D.
Tak to teda nevím, když budeš velkej TP mít odhlášenej, tak malej by měl mít nastřiženej roh a do deseti dnů by si ho měl nechat přihlásit na sebe. A kupní smlouva je základ. Takže bude v průseru on.
A když řeknu při přepisu že malý TP nemám že jsem ho nechal už novému majiteli - provedou ten přepis do mezikolonky?
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.