Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zvuk motoru za studena Ford 1,6 Ti-VCT

Od: pepannnnn® odpovědí: 14 změna:

Focus III 1,6 VCT, 63 kW, za studena kovové klapání od rozvodů, ventilů? Nebo netušíte od čeho to může být zvuk? Po zahřátí, promazání, stačí 1 km jízdy, vše bez problémů. Pomůže, když udělám rozvody nebo na co se zaměřit? Děkuji.

Video zde:

youtube.com/shorts/Wq_tsL0ztu0

14 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

jxdm
hodnocení

2x

Kovové klapání neslyším, ale slyším klínový řemen, který vám šíleně řve... Chtělo by to vyměnit.

On většinou pískat přestane po zahřátí... Též jsem to řešil, pískal pouze za studena.

hodnocení

Díky, pokud všechny ty zvuky jsou od řemene, tak to bych byl rád. Za týden jsem objednaný na olej a rozvody, tak se to snad vyřeší. Hlavně ať to není od ventilů.

15.01.23 11:51
hodnocení

hodnocení

youtube.com/shorts/Wq_tsL0ztu0

janko
hodnocení

0x
Já tam slyším rachotit rozvodový řetěz. Nejspíš vytahaný plus už nepracuje napínák
hodnocení

Zvuk by odpovídal, ale pokud vím, tak tento motor řetěz nemá.
break
A to budeš překvapen, protože to žádné řetěz nemá.
Vždycky se tu na poradně najde někdo, kdo musí přijít s totální píčovinou
hoj

ja osobne bych auto s gumovym rozvodovym remenem nikdy nekoupil, jen s ocelovym retezem, ale to je tvoje vec...

protoze jen ponekud menecenne motory maji gumu, Mercedes, Porsche a BMW maji ocel...

break
hodnocení

0x
Osobně prozkoumat ložiska na kladkách. Z videa těžko poznat.
hodnocení

Která ložiska přesně myslíte? Ložiska napínací kladky? Po třech minutách po nastartování už je vše bez problémů, když se to trochu zahřeje, promaže, ale po studeném startu je to jak diesel nebo šicí stroj. Řekl bych, že bez ohledu na otáčky motoru.

asd1
hodnocení

0x

Typicky u 1,6 VCT klepou přesuvníky časování ventilů = rozvody a vyměnit i ty přesuvníky... Jestli i u verze u verze 63 kW MK3 nevim, ale tip že to bude ono.. Video jsem ani nepouštěl.

hodnocení

Díky, tomu bych věřil, rozvody budu dělat komplet, kladky, pumpu... Ale pořád se mi i zdá, že tam slyším cinkat ventily, takže k tomu přesuvníky a seřídit ventily. Díky za radu.
break
Ford má předepsáno u tehle motoru kontrolu vůle ventilů při každé výměně
hodnocení

Ještě jsem našel, že s rozvody je vhodné měnit jak ty přesuvníky vct a k tomu ještě 2ks el.mag ventily a 2ks řetězové kolo?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]