Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Odstavené kontejnery

Od: doutnak® odpovědí: 33 změna:
Ahoj..Nejsem práskač a nemám je rád..Ale asi budu muset porušit zásadu a "jednat".. Vedle firmy,kde pracuji je firma jiná a ta vlastní velké množství kontejnerů na odpady.. Velikostí jsou některé totožné s lodním kontejnerem..Tyto konťáky skládají všude,kde se jim zlíbí a nejraději do křižovatky,kde je dokonce šrafování, které jim je ukradené.. Při vyjíždění z parkoviště na veřejnou komunikaci přes tyto jejich konťáky není absolutně vidět a je nutné najet půlkou auta do silnice,kde je hustý provoz.. Mám jít škemrat do oné firmy, ať si to dají jinam,anebo práskat policii? Vyjíždět odsud je fakt o hubu nebo o bouračku..Jak by se to vlastně řešilo, když kontejnery nemají registrační značku? Samozřejmě patří přiléhající firmě,ale můžou to klidně zapřít a dělat hlupáky.. Podotýkám, že komunikace této firmě nepatří! Ani odstavný pruh, který si zabrali ke skládání svých "beden"

33 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

6x

Nechte policii i firmu a nahlašte na příslušný Silniční správní úřad (obvykle Odbor dopravy pověřěné obce) nepovolený zábor veřejného prostranství. Je to v jejich kompetenci a pokuta pro firmu bude daleko vyšší a tedy citelnější. Nezapomeňte pořídit dokumentaci.

ahoj*
hodnocení

0x

A ty neumis poslat fotku majiteli firmy s tim: "pokud do 3 dnu neodstranite neopravnene zabrany verejny prostredek, tak tento email se souradnicemi zasilam na policii a na obecni urad"? Tohle by te nenapadlo? Kdyz jsi srab tak anonymne. Za me je to rychlejsi a ucinnejsi nez telefonovat nebo osobne... Pokud to majitel/odpovedna osoba dostane do rukou vcas.

Tedy dat sanci k naprave, s moznosti vyreseni v jednotkach dnu.

Nekoho praskat jen proto aby dostal pokutu (neboli kdyz ja kozu nemam tak at sousedovi chcipne), tak to je opravdu hnusne :)) Ty zntoho mit nic navic nebudes a jen budes za toho "praskace"...

Dlouho jsem nečetl takový blábol. Že prý bezohlednému ksindlovi musím dát šanci, musím mu psát a kdesi cosi. Klidně si to takhle dělejte ahoji, ale žádat to po druhých a když vás člověk neposlechne, tak je hnusný práskač? Chucpe *alene*
Na hrubý pytel hrubá záplata, ten majitel si je dobře vědom, že jedná nezákonně a způsobuje druhým problémy, evidentně potřebuje mastnou pokutu jako prase drbání.

re4zon
Kdyz je nekdo praskac, umi si to vetsinou i oduvodnit. Na jeho odpudivosti to ale nic nemeni.

No, nejspíš budeme mít poněkud odlišný názor na definici práskače.

Mám stejný názor jako @orion. To, že lidi se chovají čím dál víc bezohledně a arogantně a plácnou vrak aut nebo kontejnery tam, kam nemají a je jim to fuk, většinou o svém činu ví a není důvod je slušně upozorňovat.

Naopak platí na taková individua rázně jednat.

Stejně jako lepší facka děcku nežli dlouhé vysvětlování, které stejně nemůže pochopit.

Nedávno mi nějaký blbec v bmw přistavil auto do vjezdu. PČR naprosto laxsní a aby nemuseli sepisovat papír, tak to uzavřeli dohodou a to pako řeklo, že se omlouvá a s úsměvem hahahaha odjel.

Rozhodně se nějaké poučení minulo účinkem. kdyby měl pokutu, tak už by si dal pozor, ale takto se jen vysmál a nazdar.

Tohle není práskání, ale reakce na arogantní lidi.

Stejně se podle mě ptá i @doutnak.

break
Gumidek: proč jedna v rukavičkách s někým , kdo nebere ohledy na ostatní?
A když dojde na lámání chleba a něco se stane, tak bude spousta lidí vykřikovat jak policie nejedná a okolí je laxní...
Taky už na podobný dobytky volám policii a vůbec mi to žíly netrhá.
re4zon
Az lidem dojde, ze praskani vede jen a pouze k plneni verejnych rozpoctu, bude na svete lepe. Par dobre volenych vet ma prakticky vzdy vetsi dopad, nez slozenka v obalce. Ma to ale smysl vysvetlovat nekomu, kdo dokaze napsat "laxsni"?
break
Re4zon: přijde ti třeba parkování na místě vyhrazeným pro sanitku ok?
A zkus to po dobrým , pošle tě každej do prdele...
re4zon
Parkovani na miste pro sanitku != Odstaveni neceho na miste, kde to mozna nekoho muze omezit. Jen tak mimochodem, "misto vyhrazene pro sanitku" je co? Misto, kde sanitka vyklada akutni pripady nebo misto, kde posadka sanitky hraje karty a svaci?
break
Bydlel jsem kdysi v baráku, u kterýho bylo velký parkoviště a u vchodu byly žlutý šrafy a cedule s vyhrazením pro sanitku. Ta sanitka tam byla denně a kolikrát ne jednou.
Dost často tam někdo zastavil, zaběhl si domů a jel pryč nebo tam parkovali během stěhování. Budiž. Ale dost často se stávalo, že tam někdo zahodil auto a neřešil a přijela sanitka a saniťákům to komplikovalo práci už jen kvůli rampě, co tam byla.
A to víš, že sem tam někdo přijel večer v zimě. Na auto si dal folii a šel od auta. Když ses ozval , tak většinou to končilo nadávkama, urážkama a pomalu i napadením.

laxsní je gramaticky správně. Nežijeme za Marie Terezie kolego. Pokud jsi starší, tak se vzdělej.

Latinsky laxus, Německy lax

re4zon
Tak se nauc cesky a pak nekoho poucuj.
break
14.01.23 13:17
Odstavené kontejnery

break *vtip*

Kdysi taky auta jezdila v česku vlevo...

break
Tady je to černý na bílým :)

Tak doufejme, že ještě vidí.

Ale je to dobrý příměr k danému tématu. S takovými se člověk nedomluví a nemá cenu něco řešit. Stejně jako volat na firmu s kontejnery místo na obec či PČR. Ti budou mít vždycky "svojí" pravdu.

ahoj*

@gumidek i ty brute

break
On asi narážel na to s hned za x v tom slově. Správně se píše laxní a ne laxsní.
Dost lidí to píše fonetický laksní. Ale to je buřt:)
re4zon
Break si vsimnul a jeste si to i opravil. Zato jini neumi cist a jeste delaji machry. Asi studovali v Mexsiku.

buřt vuřt je to fuk *mnam*

re4zon v Mezopotámii *smich*

ahoj... k tomu je člověk dohnán. Bohužel.

break... já u toho pracuju, takže takový špeky přehlídnu. Tak se hluboce omlouvám Re4zonovi a přeji lepší náladu *frajer*

break
Ňak se odbjehlo od temmatu
Taky u toho makám , řídím a po letech sám mám problémy s češtinou.
Odstavené kontejnery #2

Ja, schön *jasne*

break
Gumidku: ty seš škodovkář. Neválí se ti doma tachometr a palivoměr na starou 742 popř celý budíky? Nemusí být top. Mám na dílně závodního favorita a toto chybí ke kompletnosti.

Já o řadu 742 moc nezavadil. Spíš vůbec. Jako kluk jsem začal Favoritem. Loni jsem všechno na Fáčko a Fel prodal. Teď Fabka. Ale čumím, jak jdou ceny dílů nahoru. Hlavně Mkový zadní světla, Na Fáčka zase kouřový Hella panely nebo Apri Cd1,atd... Slušnej nebo novej Lekr je taky docela vzácnost. Stejně tak i Magnetoňácký nebo PAL rozdělovače.

break
Jo, já vím. Před sedmi letama jsem všecko vyházel. Teď to stojí až zbytečně moc. Taky by se mi líbil do sbírky poslední fanouš 136 s karbem , ale ty ceny jsou tomu neúměrný.
No, neva. Díky

hodnocení

0x

To by mnde zajímalo co po nás vlastně chceš

hodnocení

Hanys..Neboj,po tobě naštěstí nic nechci.Snad jen..pokud znáš ty řidiče,tak jim laskavě řekni, ať ty monstra parkují dál od křižovatky;) Dík. A pokud máš známé na odboru dopravy,tak jim řekni ať to vyřešej;) A pokud se ti nechce nic řešit ani nechceš poradit,tak přeskoč na další otázku;)

kk2
hodnocení

0x

Nemá vaše město nějaké stránky na hlášení závad? (Případně nějakou schránku důvěry, kam by se nějaký ten anonym dal hodit.) Tam by se to podle mě dalo nahlásit jako překážka na pozemní komunikaci, ať si oni posoudí závažnost (ta asi bude) zjistí komu patří nebo co je potřeba. Případně zjistí, že má firma to místo pronajaté pro tyto účely, což by bylo divné, ale v dnešní době je možné ledacos.

Naše město se třeba nedávno něčím takovým chlubilo, včetně toho, jak které závady odstranili. V top10 byly samozřejmě letité závady, které snad ani žádnou aplikaci nepotřebují, protože byly notoricky známé, ale když jsem si na webu rozkliknul nějakou náhodnou ulici, byly tam třeba takové drobnosti jako uražené sloupky, špinavé lavičky, ukradené koše... (vše napravené nebo přislíbené); no prostě špatně zaparkované kontejnery by se tam také vyjímaly, přinejmenším by k tomu odpovědní zaujali nějaké stanovisko.

hodnocení

Díky.Zkusím to.. Nemají to pronajaté,to už by si tam předpokládám dali značku, že jim tam NIKDO jiný nesmí stát.. Prostě si to zabrali právem "silnějšího" respektive většího.. Když tam zaparkuje osobák,tak mu ho těmi kontejnery naschvál obestaví.. Pochopitelně tak,aby ještě stěží vyjel,ale stylem 10x dopředu,dozadu;) Vpodstatě tím dávají najevo..."TADY BUDEME STÁT JEN MY"

ahoj*
hodnocení

0x

Sorry jako, ale nemohu si pomoct, prijde mi to jako kdyz se chudak proletar snazi mstit uspesnymu majiteli a jeste nevim zda zamerne anebo z blbosti se tim pochlubi: podivej se ja jsem ten janosik ja mu dam za vyucenou :)

Tak hele, jednak vubec neni jisty, ze nekomu das za vyuceniu a za druhy to svedci o charakteru, ktery mas teda u mne dost nizko. Protoze ja jsem naucen k tomu, ze jen hlupak zbytecne skodi jinemu, kdyz tim nikomu (sobe) nepomuze...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]