Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
doslechl jsem se že by snad měla platit nějaká novela - pokud mám řidičák sk.B, že je možné řídit moto do 125ccm...(ne jen do 45km/h)?
Je to možné?
Díky
Potřeboval jsem to pro přítelkyni, která má jen řidičák na auto.
Koukám na ten řidičák z.r.2003 a zezadu je tam A1 moto a B auto. Dole poznámka Sk A1 do 50ccm - viz obr.
Ale podle tabulky pro-ridice.cz/... je skupina A1 teď do 125ccm...
Jak to tedy je? Zvýšila se sk. A1?
Díky moc
Skupiny A jsou rozděleny jak uvádí tabulka.Takže se nic nezvýšilo i když to tak vypadá.Dřívější A1 s poznámkou do 50ccm je nyní A1 s harmonizačním kódem 150 a to znamená zase do 50 ccm.Pokud chce přítelkyně řídi silnější motorku musí do autoškoly.
přesně tak. Copak nečtete na tom řidičáku tu poznámku že je to do 50? Fakt je, že tohle mi tvrdil i jeden policajt, že s bývalým M lze dnes řídit do 125 ccm a do 45 km/h čemuž nevěřím, stačí číst znění zákona. A myslím, že tak divný stroj ani nikdo nevyrábí který by měl ten obsah a uškrcenou rychlost.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.