Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Pojistka zapalovače cigaret

Od: aloisb® odpovědí: 10 změna:

Zkoušek jsem zapnout přídavný elektrický ventilátor s ohřevem o příkonu 150 W do zásuvky zapalovače cigaret u FORD S-Max, 2,0 TDCi, rok výroby 2007 a vypadla mi pojistka. Poradí mi někdo, kde bych ji našel a jakou by měla mít správnou hodnotu? Díky předem všem rádcům.

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Pár kliknutí:

Pojistková skříňka je umístěna pod přístrojovou deskou nalevo od sloupku řízení.

Nebo stačí otevřít manuál k autu.

Pojistky mají svůj význam, nelze jen tak měnit jejich hodnotu.

doplněno 11.01.23 16:38:

Nebo ještě toto.

hodnocení

Díky, manuál mám jen německy a tam jsou pojistky v motorovém prostoru a nějaké ještě vzadu po straně v kufru.

hodnocení

Je tam uvedeno nějak moc těch napájecích zásuvek - 4 ks a já vím jen o jedné - zapalovač cigaret a druhá je vzadu v kufru pro přenosnou svítilnu. Ale přesto díky, snad tu přepálenou už takhle najdu.

hodnocení

To ferax: Tak díky za snahu , milý příteli, ale ten manuál, co jsi mi poslal odkazem je na jiný ročník výroby S-Maxe. Ve skříňce motorového prostoru jsou pojistky označeny písmenem F+číslo a pojistky pro napájecí zásuvky tam nejsou. Budou asi ve skříňce v kabině někde pod volantem, ale tam nemohu nic najít, je tam jen airbag. Takže neúspěch.

k2

@aloisb: Pod kastlikem, co je pred spolujezdcem, nejsou?

hodnocení

Hledal jsem pod volantem podle toho manuálu. Zítra to zkusím u spolujezdce.

hodnocení

Tak jsem se podíval do toho německéo manuálu a tam je uvedena pojistka F19 pro zapalovač cigaret s hodnotou 15 A. Co se stane, když tam dám 20 A, aby to vydrželo ten ventilátor o příkonu 150W?

break
Dej tam to, co tam patří.

Sorry, datum jsem přehlédl. Jak už jsem uvedl, pojistky jsou dimenované pro nějaký účel a také tomu odpovídají vodiče a další prvky. Nevymýšlej nesmysly, jestli nechceš mít v autě ohníček.

hodnocení

Tak úspěch - pojistku jsem našel, byla přepálená a měla hodnotu 7,5 A - a předepsaná je tam 15 A, takže musela shořet. Někdo asi neměl 15 A a tak tam dal 7,5 A. Já jsem zase neměl 15 A a tak jsem tam prozatímně dal 20A. Domnívám se, že pokud tam nebudu zapínat nějaký jiný spotřebič než ten 150W ventilátor, který potřebuje cca 13A proud, tak se nemůže nic stát.

Děkuji všem za snahu mi pomoci.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]