Nejste přihlášen/a.
"Znamení o změně směru jízdy musí řidič dávat kromě případů uvedených v jednotlivých ustanoveních také vždy při změně směru jízdy, vybočování z něho, nebo jestliže to vyžaduje bezpečnost provozu na pozemních komunikacích, vyjimkou jsou kruhové objezdy."
Tak co myslíte? Když pojedete směrem dopředu a vybočíte do levého pruhu?
když chci jet doleva blinkr dávám doprava
co to?
Používejte blinkr častěji, jak méně...
najednou se takhle ten jeden rozšiřuje na 4
kde to je? Prosím GPS
Děkuji
Když chci jet doleva blinkr dávám, doprava taky
- jen mu tam chybí čárka... Něco jako Jezte, děti X Jezte děti
Jo jo, takhle to vypadá, když se čárky ve větách považují za zbytečné . Často tím věty získávají zcela jiný smysl.
Ukázková věta bez interpunkce může vypadat třeba takhle:
"Zastřelit netřeba propustit"
Takže: "Zastřelit, netřeba propustit!"
Nebo: "Zastřelit netřeba, propustit."
No já spíš nechápu, jak někdo může udělat autoškolu, kdy se musí naučit spoustu pravidel za půl roku. A přitom není schopen za devět let docházky, se naučit pár aspoň základních pravidel češtiny.
asd1, díky, já vylezl z termální vody a nečetl jsem tak pozorně. Po doplnění čárky mi to již dává logicky dobře, ale jako otázka neřidiče, který se jen prvně zajímá o pravidla.
Magdone, taky dobrý...
Těch čárek mu tam chybí spousta. Taky jsem to četl několikrát, než jsem pochopil, co tím chtěl básník říci.
Mirek a Radkem, Hynek s Vilémem, Jarmila s Tamarou, se naučí časem psát otázky tak, aby mohli dostat dobrou odpověď, i když je to nezajímá
Hoši, když někdo neumí používat čárky ve větě, tak by měl formulovat větu jinak. Ale u tohoto "umělce" ani to nepomůže, protože není schopen pořádnou větu napsat. A ve výsledku mě to ani nepřekvapuje, když se ptá na takovu věc, která musí být každému řidiči jasná už z autoškoly. Dobrý řidič má tyto věci zažité, provádí to automaticky a nepřemýšlí nad tím. Ale k používání blinkrů v dnešní době by se dal napsat celý článek, protože řada "řidičů" ty páčky pod volantem zřejmě šetří na horší časy. A policie to stále neřeší.
S takovým rozdělením jednoho jízdního pruhu na ČTYŘI v jednom směru jízdy jsem se ještě nikde nesetkal; takže řešit "blinkry" v takovém případě není důvod...a pokud to někde je, dejte GPS... ono to zvýšení jízdních pruhů se řeší trochu jinak; a ne z jednoho na jednou na čtyři...a dejte raději rozumný příklad...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.