Dobrý den, zvažuju, že si do svých parkovaček dám LEDky. Co půl rok měním žárovku na levé nebo pravé straně a auto kontrolkou a dost otravným hlášením upozorňuje když praskne žárovka. Patří tam H6W která se nedá úplně běžně sehnat jako 5w5. Našel jsem na Aliexpressu kus který má CANBUS, což je důležité. I když na druhým autě mám 5w5 s CANBUS a stejně občas zahlasi chybu. Teplota je 6000K a hlavně svítivost má 2400lm. Což je o 700 víc než má moje žárovka do potkavacek. Zajímají mě dvě věci. 1) Jestli nějak nemůžu poškodit světlomet, výrobce teda udává ze ta Led topí méně o polovinu než halogen. 2) nebudu oslňovat protijedoucí auta? Vzhledem k tomu, ze i ta halogenka svítí dost, tak přes den jezdím prave na parkovačky. S PČR jsem nikdy neměl problem ale nechci ho začít mít. I když u tak malé žárovky by vyšší svítivost snad neměla být problem. Díky.
Jednou píšeš o parkovačkách podruhé o potkávacích. Trochu chaos. Na obrysovky jsou led žárovky jako náhrada za celosklo nebo co tam teda máš dobré a nikdo ti nic neřekne. V "tlumených" bych to neriskoval protože budou bez atestu a z STK tě s nima nejspíš vyhoděj.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.