Nejste přihlášen/a.
1x
To samé na měření emisí.
Osobně v tom nevidím problém, taky nemám rád, když se mi někdo motá u práce a musím na něj dávat pozor.
Dokud jsem ještě jezdil na TK sám, tak jsem byl vždy přítomen -jak na E tak i TK. Dokonce i v jámě pod autem. na dalších již jen u auta-technik si přejížděl na jednotlivá stanoviště sám.
Dříve platilo řidič=automechanik. Také se tak s námi jednalo,v autoškole,i policie při kontrolách.Na TK se asistovalo technikovi- šlápněte na brzdu,točte volantem atd.Dávali jsme pozor aby jsme někam nespadli.Teď se nedivim že tam nikoho nepouštěj.Všichni koukaj do mobilů a spadnout do jámy by byl pěknej průšvich
0x
0x
Nepoznal, že je to diesel! A to měl v ruce doklady! Byl to starší Opel a bez žhavení prostě nechytl..A pan profík ani nepoznal,co vlastně kontroluje..
0x
Jezdím se třema autama na STK skoro 20 let a byl jsem přítomen u každé prohlídky i měření emisí. I v době největšího Covidu.
Ale dle odpovědí kolegů nejde na vaši otázku OBECNĚ odpovědět ANO nebo NE. Takže spíš " jak kde "
0x
Za ten čas přibyly v naší hale kromě obměny přístrojů akorát kamery, které sledují výkon pracovníka. Samozřejmě i pohyb zákazníka.
Nikdy nás nevykázali ven.
.
Zavezu auto na první post, otevřu kapotu, vylezu. Technik zkontroluje VIN, připojí přístroje, OBD, změří výfukové plyny, otáčky a další.
Zkontroluje nastavení světlometů, já mu přepínám dálkové, potkávací, mlhovky, směrovky, šlapu na brzdu. Potom opět já přesunu dále na válce, na nich technik sedne a změří účinnost brzd.
Pak mne technik navede na zdvihák. Zatřese uložením kol, atd. Zvedne auto do výšky a baterkou slídí zespoda. Úniky provozních kapalin, rez hned případně komentuje.
Celý čas posouvám vozidlo já. Technik je na měření a kontrolu. A lepení známek...
.
Montážní jáma není, není kam spadnout. Celý čas mne technik hlídá, využívá. Spolupracuji rád. Aspoň má dobrou náladu. Naštvanej by mohl najít cokoliv a napsat aspoň prkotiny. Klidnej jen upozorní, poradí, co s tím.
.
Málem jsem zapomněl. STK Košice - Barca, SK.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.