Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Usek kteremu nerozumim

Od: zakautoskoly odpovědí: 11 změna:
Dobry den, trosku bych chtel vic pochopit tento úsek kdybych tu jel s komisarem. Na obrazku je silnice, v levo je tramvajovy pas, zbytek je videt na obrazku.
S instruktorem jsem tu zonu kde ma prednost autobus projel, a dal blinkr do leva protoze sem tu zonu opustil se zrcátkem. Pokud si to dobre pamatuju. Je to spravne ze? A kdyz tam bude stat tramvaj, tak to muze objed jen autobus a ja musim stat na kolejich za tramvaji? *ee*

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

zakautoskoly
08.01.23 17:18
hodnocení

foto
Usek kteremu nerozumim

hodnocení

0x

Na otázku vám odpoviem otázkou. Smiete jazdiť osobným autom vo vyhradenom pruhu pre BUS?

zakautoskoly
hodnocení

Je tam nakreslena znacka dej prednost BUS? Jezdil sem pres to s instruktorem.

Instruktor ti to má vysvětlit, od toho tam je.

postak
hodnocení

0x
Tento úsek moc dobře znám,je to velice nepřehledné a zmatečné, jedete vedle kolejiště a najednou vyjedete přesně na tomto místě a nevíte,co a jak..a vypozoroval jsem, že většina řidičů tam prostě improvizuje.. Pravděpodobně to zde zamýšleli tak, jak říkáte, tedy že musíte najet na tramvajové koleje. Je to trochu zmatečné a nepřehledné řešení, ale pokud by tam tramvaj stála, může to být i více než 10 minut a v tom případě je nesmysl čekat, ale objet ji zprava jako překážku, protože nestojí v zastávce.

dejte přesné GPS

postak
GPS teď asi z mobilu nedám, ale najděte si na mapě Plzeň, tramvajová zastávka " Vozovna Slovany" a směrem dále na Světovar (cca na sever) tam už to místo uvidíte. Ze Slovanské aleje, křižovatka doprava.
Ještě mě napadlo, že jelikož je tato zastávka i pro Bus i pro Tram, je to možná myšleno tak, že se má dát přednost Busu vyjíždějícímu z kolejí. Každopádně v realitě je to opravdu nepřehledné místo a nedivím se žáku autoškoly, že o tom přemýšlí.
Tyto GPS jsou přibližně to místo 49.7258279N, 13.4050575E

Autobus má společnou zastávku s tramvají a je to myšleno tak že se má dát přednost autobusu sjíždejícího z kolejí do běžného pruhu. Stejně je to řešeno například na Klatovské třídě u lékařské fakulty ale zde je výjezd autobusu řešen semaforem a navíc do nově vznikajícího odbočovacího pruhu.

hodnocení

0x

Na Google - mapy ta situace ještě není, protože je tam situace z r. 2019. Ten úsek prošel rekonstrukcí současně s přestavbou celého areálu Plzeňského dopravního podniku (vlevo) a byl otevřen na podzim v r. 2022. Kousek před tím zúžením je zastávka autobusu MHD. Občas tudy jezdím a také mě to uspořádání překvapilo.

taky jsem koukal na mapy a je tam ještě rekonstrukce...

glyx
hodnocení

0x
Značka ti říká, že na kolejich je vyhrazený pruh pro autobusy, ktery na fotografii končí. V místě musíš autobusu umožnit vyjet z vyhrazeného pruhu, tedy sjet z kolejí. Obdobně značené místo: mapy.cz/...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]