Dobry den, trosku bych chtel vic pochopit tento úsek kdybych tu jel s komisarem. Na obrazku je silnice, v levo je tramvajovy pas, zbytek je videt na obrazku. S instruktorem jsem tu zonu kde ma prednost autobus projel, a dal blinkr do leva protoze sem tu zonu opustil se zrcátkem. Pokud si to dobre pamatuju. Je to spravne ze? A kdyz tam bude stat tramvaj, tak to muze objed jen autobus a ja musim stat na kolejich za tramvaji?
Tento úsek moc dobře znám,je to velice nepřehledné a zmatečné, jedete vedle kolejiště a najednou vyjedete přesně na tomto místě a nevíte,co a jak..a vypozoroval jsem, že většina řidičů tam prostě improvizuje.. Pravděpodobně to zde zamýšleli tak, jak říkáte, tedy že musíte najet na tramvajové koleje. Je to trochu zmatečné a nepřehledné řešení, ale pokud by tam tramvaj stála, může to být i více než 10 minut a v tom případě je nesmysl čekat, ale objet ji zprava jako překážku, protože nestojí v zastávce.
GPS teď asi z mobilu nedám, ale najděte si na mapě Plzeň, tramvajová zastávka " Vozovna Slovany" a směrem dále na Světovar (cca na sever) tam už to místo uvidíte. Ze Slovanské aleje, křižovatka doprava. Ještě mě napadlo, že jelikož je tato zastávka i pro Bus i pro Tram, je to možná myšleno tak, že se má dát přednost Busu vyjíždějícímu z kolejí. Každopádně v realitě je to opravdu nepřehledné místo a nedivím se žáku autoškoly, že o tom přemýšlí. Tyto GPS jsou přibližně to místo 49.7258279N, 13.4050575E
Autobus má společnou zastávku s tramvají a je to myšleno tak že se má dát přednost autobusu sjíždejícího z kolejí do běžného pruhu. Stejně je to řešeno například na Klatovské třídě u lékařské fakulty ale zde je výjezd autobusu řešen semaforem a navíc do nově vznikajícího odbočovacího pruhu.
Na Google - mapy ta situace ještě není, protože je tam situace z r. 2019. Ten úsek prošel rekonstrukcí současně s přestavbou celého areálu Plzeňského dopravního podniku (vlevo) a byl otevřen na podzim v r. 2022. Kousek před tím zúžením je zastávka autobusu MHD. Občas tudy jezdím a také mě to uspořádání překvapilo.
Značka ti říká, že na kolejich je vyhrazený pruh pro autobusy, ktery na fotografii končí. V místě musíš autobusu umožnit vyjet z vyhrazeného pruhu, tedy sjet z kolejí. Obdobně značené místo: mapy.cz/...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.