Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Karta první pomoci - Slovensko

Od: murka* odpovědí: 5 změna:

Dobrý den,

chystáme se v červenci na Slovenko a dneska jsem náhodou narazila na článek:

Chystáte se autem na Slovensko? Nezapomeňte na kartu první pomoci. Ta je už od loňského května povinnou výbavou motoristů na Slovensku, tedy i turistů tam cestujících. Kde si ji opatřit?

Na ty řidiče, kteří u sebe nemají podle nové slovenské vyhlášky tuto kartu s nákresy a pokyny, jak poskytovat první pomoc, čekají citelné pokuty. Problém je v tom, že u nás si ji není kde opatřit.

Nejjednodušší možnost, jak kartu v ČR získat, je její stažení z internetu."Řidiči si ji mohou okopírovat a pak si ji musí zalaminovat. Ve slovenské vyhlášce totiž stojí, že karta musí být vodě a prachu odolná.

Jenže na slovenských stránkách zase píšou, že nemusíme tisknout. Nevíte tedy jak to je? Opravdu nerada bych dostala pokutu.

díky

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

sasdax*
hodnocení

2x

Nooooo nejsem si jist, ale myslím že to platí pouze pro slováky. Ale nijak vám neuškodí, když si kartu vytisknete. Já ji pro své klienty mám nachystanou. Pokud si někdo řekne, tak ji dostane.

rob*
hodnocení

0x

asi bych si ji s sebou pro jistotu vzal, nikdy nevíte kde narazíte při kontrole na blbce :)

murka*
hodnocení

Tak jsem dostala odpověd z oddělení dopravy:

Dobrý den, jedná se o národní předpis Slovenské republiky a tedy vy jako občan ČR musíte ohledně výbavy vozidla respektovat naše právní předpisy a uvedenou katru prvé pomoci mít nemusíte.

Ono asi raději jí mít když narazíte na nějakého poldu co prostě bude trvat na svém a nerada bych platila pokutu.

sasdax*

Takže jsem měl pravdu. Přeju šťastnou cestu.

hodnocení

0x

Jak již bylo uvedeno, právně nemusíte, ale budete se hádat, dohadovat, vysvětlovat. ...řeknou dejte 10 euro, nebo odstavnte vozidlo...

Já ji do auta vložil...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]