Nejste přihlášen/a.
Ja som kedysi bol presne v tej situacii, ako Vy. Auto som nemal, ani som po ňom netúžil.
Mal som zamestnanie, kde všetci mali vodičsky pr. minimalne "B", a priamo alebo nepriamo
mi dávali najavo, akoby som ani čítať nevedel...
Vodičák som urobil za svoje prachy, a nebanujem. Mal som služobne auto, a dosť mi pomáhalo
/vybavovanie, riadenie činnosti.../
Ak zistite, že ho nemáte iba ako "prívesok",a budete ho musieť používať, vobec sa s tým
nebudete zaoberať...
Teoreticky je (snad) mozne, naucit se ridit tak, ze clovek neni nebezpecny sobe a svemu okoli, ale rozhodne to neznamena, ze Vas to pak zacne bavit a naopak. Ze nekoho bavi jezdit autem automaticky neznamena, ze umi ridit. Kdyz je nekdo na nejakou cinnost "drevo", tak se ji proste nikdy poradne nenauci...
Pokud nemáš poruchu mozku, tak nevidím důvod se naučit parkovat i podélně. Nejsi přece ženská, ty s tím opravdu mají problém
Ber to tak že až to budeš umět a nebudeš nejistý, tak z toho nebudeš mít trauma a ani žádné škody v práci. Průměrný řidič nemá nehody.
asi by tě ty kondiční jízdy v minulosti stály méně peněz, než současné škody? ber to tak, že chceš být plnohodnotný člověk, a ne lempl, ktery se bojí auta. tzn. máš vnitřní motivaci a důvod něco se sebou udělat.
Ostatně která ženská by chtěla takové nemehlo, co ani neumí řídit auto? Nato mi asi odpovíš, že nechceš ženskou:/)
To nejde naučit bavit.
Stejně jako se nikdy někteří nenaučí vařit a samotná procedura je nebaví a mají k ní odpor.
Vy k tomu navíc máte v odpovědích negativní vztah.
Chci, aby mě někdo naučil pracovat venku v mrazu. Ale já na to, vždyť je tam zima, ruce zmrzlí, klepu se, že nejde makat a navíc můžu být co chvíli nemocnej. Jak mě naučit, aby mě to bavilo. Co mi poradíte?
Tak si to shrňme: měnit nic nechceš, nevadí ti denně chodit 2 x 4 km
* podle google mapy to může být
- pěšky 49 minut
- vozem 6 minut
tedy denní časová ztráta 2x43 minut, to jest za pracovní týden prochodíš jednu pracovní směna navíc
Což může a nemusí být fajn, podle toho bys měl být stoprocentně fit, žádná nadváha a žádné zdravotní potíže, protože máš evidentně dostatek pohybu, patrně na zdravém čerstvém vzduchu
Současně si z toho obchodu odneseš jenom to, co uneseš, takže se ani nepřejídáš.
Kondiční jízdu nehceš a ani nic měnit, tak co vlastně chceš? Vše si odůvodníš, takže máš i patent na rozum. Musíš vyměnit negaci za pozitivum a pak půjde skoro všechno (alespoň tak to mají úspěšní lidé, co většinou dosáhnou toho, co chtějí).
A ti neúspěšní jsou extrémně dobrý ve vymýšlení důvodu proč to nejde. Ono nakonec není žádná výhra nemuset nic řešit, protože takový člověk se časem stane zakrnělým a totálně neschopným. Pro kosti svaly i mozek platí: námaha proti odporu, jinak o to přijdete.
Jak bych to vyřešil já:
Když si koupíš levnou ojetinu, a jezdi svým autem a si nech od zaměstnavatele zaplatit náhradu dle vyhlášky (což je aktuálně 5,20 Kč/km + PHM) a ještě na tom dost vyděláš ty i zaměstnavatel, nebudeš mít stres z použití cizího neznámého vozidla, budeš řídit svoje vozidlo.
Někteří zaměstnavatelé se prý kroutí, že by soukr.vozidlo mělo být havarijně pojištěno, ale na to by měl stačit podepsat reverz.
To "74" ve vašem nicku, to je rok narození? Pak to lze chápat, v těchto letech už se člověk učí nvé věci poměrně těžko.
Jinak samozřejmě platí (nejen u řízení), že čím lépe něco ovládáte, tím více Vás to bude bavit. Když při každém sednutí do auta ulomíte zrcátka a udělíáte 3m rýhu v boku auta, pak Vás to logicky nebaví (a vašeho zaměstnavatele jistě také ne).
Tím že auto nemáte je to zase o to horší, nejste vyježděný a jste ve stresu.
A se zamestnavatelem jste o tom mluvil? Jestli by ve vysledku nebylo snazsi se domluvit v praci, aby to resili jinak. Predpokladam, ze zamestnavatel tez neni nadseny z toho, ze Vase usednuti za volant=skodni udalost na jeho aute.
Treba si pri tak male frekvenci Vasich jizd toho ani nevsimnul, tak proste na ferovku reknete, ze mate Vy (a vlaste posleze i on) tento problem...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.