Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Co udělat, aby mě začalo bavit řídit auto?

Od: petr74 odpovědí: 33 změna:
Dobrý den
v práci se před několika léty rozhodli, že chtěji abychom měli všichni řidičáky, takže jsem si ho musel udělat i já, i když auto nemám, jenže mě to nebaví a firmě pořád vznikají nějaké škody, zatím nechci měnit místo, ale chtěl bych poradit, jestli nejde nějak udělat, aby mě to bavilo nebo abych se zlepšil, nemám odhad na vzdálenosti, špatně se mi jede, když musím couvat a nejhorší je když musím parkovat mezi třeba dvě auta podelně případně když musím vyjet, pořád dělám nějaké ťukance atd. Jde to nějak udělat aby mě začalo řízení bavit?

33 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

11x
Vy se v první řadě potřebujete naučit řídit. Až to budete umět a nebudete se toho bát, třeba vás to začne i bavit.

vernon
hodnocení

2x
Nebaví tě to, protože to neumíš...

riva
hodnocení

0x

Málokoho baví to, co nedovede.

Takže už víte, co máte dělat, aby vás to bavilo.

ltz
hodnocení

0x
Co oslovit nějakého kamaráda s autem. Mohl by s vami jako se spolujezdcem projizdet ulicemi, dávat rady. Nebo si i v autoškole podle potřeby zaplatit několik kondičnich jízd. Tam by se zaměřili na to, co vám nejde...
petr74
hodnocení

v tom bude problem, já jsem introvert a mám asi 5 známých, kterým trochu důvěřuju, ale oni neřídí, případně maji stejně jako já jen řidičák, jízdy navíc jsem musel přikupovat už v autoškole, ale dostal jsem nakonec radu, že by bylo líp, kdybych neřídil, já teda neřídím každý den, jenom kdyż v práci není nikdo kdo by to udělal místo mě, takže jsem zase skoro půl roku nemusel jezdit, jenže tento týden měli řidiči ještě volno, takže jsem musel já, no a zase jsem udělal menší škody na vozidle a budu to muset zaplatit...
ltz
Právě, že když dlouho nejezdite, pak je to ještě horší. To se nabaluje stres, nevěříte si. Někdo se to vše ještě douci, ale chce to více, více jezdit. Ale někdo na to třeba fakt nemá vlohy.
jaj*
Tak si zaplatit kondiční jízdy v autoškole

jano123
hodnocení

0x

Ja som kedysi bol presne v tej situacii, ako Vy. Auto som nemal, ani som po ňom netúžil.

Mal som zamestnanie, kde všetci mali vodičsky pr. minimalne "B", a priamo alebo nepriamo

mi dávali najavo, akoby som ani čítať nevedel...

Vodičák som urobil za svoje prachy, a nebanujem. Mal som služobne auto, a dosť mi pomáhalo

/vybavovanie, riadenie činnosti.../

Ak zistite, že ho nemáte iba ako "prívesok",a budete ho musieť používať, vobec sa s tým

nebudete zaoberať...*palec2*

hodnocení

0x

Jestli to máte jako já, tak vás to nezačne bavit nikdy. Asi rok mě ježdění bavilo s prvním autem s automatickou převodovkou a teď zase asi rok ježdění s autem na baterky. Už mě to ale zase nebaví. Máme asi oba smůlu.

k2
hodnocení

0x

Teoreticky je (snad) mozne, naucit se ridit tak, ze clovek neni nebezpecny sobe a svemu okoli, ale rozhodne to neznamena, ze Vas to pak zacne bavit a naopak. Ze nekoho bavi jezdit autem automaticky neznamena, ze umi ridit. Kdyz je nekdo na nejakou cinnost "drevo", tak se ji proste nikdy poradne nenauci...

lubosnovak
hodnocení

0x
Můžete se pouze pokusit se v řízení zlepšit, jakmile to nemáte jako já, že jsem byl do aut zapálený už od mala a s uděláním řidičáku se to ještě prohloubilo a navíc jsem začal sám od sebe být na řízení závislý, tzn. začalo mě to samo od sebe bavit, tak Vás to asi nebude bavit nikdy. Člověk to musí mít v krvi.
Moc jsem Vám asi nepomohl, ale takhle to vidím já...

el
hodnocení

0x
Aby jste se zlepšil musíte více jezdit, najet aspoň 10000 km ( ne jen po dálnicích).
Buď víc jezdit v práci nebo si pořiďit, nějaké starší vozítko aspoň na rok, pokud vám to finančně neudělá čáru přes rozpočet.
Jestli vás to začne bavit to bude individuální, ale berte to tak, už se z toho stane rutinní záležitost.

tes
hodnocení

0x

Pokud nemáš poruchu mozku, tak nevidím důvod se naučit parkovat i podélně. Nejsi přece ženská, ty s tím opravdu mají problém :)

Ber to tak že až to budeš umět a nebudeš nejistý, tak z toho nebudeš mít trauma a ani žádné škody v práci. Průměrný řidič nemá nehody.

asi by tě ty kondiční jízdy v minulosti stály méně peněz, než současné škody? ber to tak, že chceš být plnohodnotný člověk, a ne lempl, ktery se bojí auta. tzn. máš vnitřní motivaci a důvod něco se sebou udělat.

Ostatně která ženská by chtěla takové nemehlo, co ani neumí řídit auto? Nato mi asi odpovíš, že nechceš ženskou:/)

lubosnovak
Nemyslím si, že nemít řidičák a neumět řídit auto je ostuda a důvod, proč by se měl muž před ženou za to stydět.
Tmářství už bylo podle mě dost.
petr74
hodnocení

ale ja nemám potřebu chytat ženskou na auto, je mi už 48 jsem rád, že přijdu domu a nemusím nic řešit, jezdit potřebuji jen v práci a ještě k tomu jen nárazově, do práce chodím pěšky, je to asi 4 km, cestou musím kolem obchodního centra, tam si nakoupím, praktického lékaře mám asi 300 m, nemocnice je 3 km od baráku, když musím někám dál tak jedu vlakem, nádraží mám 10 minut pomalé chůze atd. jenom mě štve, že platím pokaždé nějakou škodu, tak mě zajímá jestli jde nějak udělat, aby mě to ježdění bavilo a nedělal chyby, ale vnitřně cítím jak mám k tomu odpor, vůbec nic mi to neříká
sat

Takže už to chceš jenom doklepat do důchodu, rozumím.

No, tak asi jediná rada příště si zavolat taxíka A oželet těch pár korun abys nemusel řídit. Protože měnit zaměstnání zjevně taky nechceš, stejně jako ten tvůj pos... život :)

hodnocení

0x
No a kolik dní v roce jezdíte. jakým autem a kde? Pokud člověk nejezdí skoro denně, pak si za volantem není jistý a nemůže ho to bavit. Taky pokud většina jízd je jen v městských kolonách, tak to taky velká zábava není.
No a mě osobně by to moc nebavilo autem bez rezervy výkonu.
petr74
hodnocení

jezdím když nejsou řidiči, bylo to zamýšleno tak, že vykryjeme to, když mají volno, takže jsem už musel několikrát vyjet sám v běžném životě auto nepotřebuji, takže si ho nechci kupovat, myslím že by to byly vyhozené peníze

tom01
hodnocení

0x
A není na to nějaky zákon na ochranu zaměstnance? Pokud jsi jinak v práci užitečný, vyznas se v něčem, ve svém oboru, jsi jinak odborník, tak tě zaměstnavatel potřebuje, a nemůže té vysloveně nutit používat auto a řídit. Myslim, že je to i v nějaké vyhlášce či zákone,že zaměstnavatel te nemůže nutit do něčeho,co vysloveně nechceš a zaměstnanec má právo odmítnout tu činnost.
petr74
hodnocení

to nevím, ale bylo by to fajn, mám z toho jen stres

hodnocení

0x

To nejde naučit bavit.

Stejně jako se nikdy někteří nenaučí vařit a samotná procedura je nebaví a mají k ní odpor.

Vy k tomu navíc máte v odpovědích negativní vztah.

doplněno 08.01.23 10:08:

Chci, aby mě někdo naučil pracovat venku v mrazu. Ale já na to, vždyť je tam zima, ruce zmrzlí, klepu se, že nejde makat a navíc můžu být co chvíli nemocnej. Jak mě naučit, aby mě to bavilo. Co mi poradíte?

ahoj*
hodnocení

0x

Tak si to shrňme: měnit nic nechceš, nevadí ti denně chodit 2 x 4 km

* podle google mapy to může být

- pěšky 49 minut

- vozem 6 minut

tedy denní časová ztráta 2x43 minut, to jest za pracovní týden prochodíš jednu pracovní směna navíc

Což může a nemusí být fajn, podle toho bys měl být stoprocentně fit, žádná nadváha a žádné zdravotní potíže, protože máš evidentně dostatek pohybu, patrně na zdravém čerstvém vzduchu :)

Současně si z toho obchodu odneseš jenom to, co uneseš, takže se ani nepřejídáš.

Kondiční jízdu nehceš a ani nic měnit, tak co vlastně chceš? Vše si odůvodníš, takže máš i patent na rozum. Musíš vyměnit negaci za pozitivum a pak půjde skoro všechno (alespoň tak to mají úspěšní lidé, co většinou dosáhnou toho, co chtějí).

A ti neúspěšní jsou extrémně dobrý ve vymýšlení důvodu proč to nejde. Ono nakonec není žádná výhra nemuset nic řešit, protože takový člověk se časem stane zakrnělým a totálně neschopným. Pro kosti svaly i mozek platí: námaha proti odporu, jinak o to přijdete.

Jak bych to vyřešil já:

Když si koupíš levnou ojetinu, a jezdi svým autem a si nech od zaměstnavatele zaplatit náhradu dle vyhlášky (což je aktuálně 5,20 Kč/km + PHM) a ještě na tom dost vyděláš ty i zaměstnavatel, nebudeš mít stres z použití cizího neznámého vozidla, budeš řídit svoje vozidlo.

Někteří zaměstnavatelé se prý kroutí, že by soukr.vozidlo mělo být havarijně pojištěno, ale na to by měl stačit podepsat reverz.

petr74
hodnocení

koupit si auto neni dle meho nazoru dobra rada, za tisice pojedu 4 km a 4 zpatky ano sice usetrim cas, na druhe straně nemám potřebu někam spěchat, nic mě k tomu nenutí, když si to spočítám, dejme tomu auto za 30 tisíc plus ta autoškola za 15 tisíc plus povinné pojištění plus nějaké opravy plus palivo, tak kdy se mě ty peníze vrátí? podle mě nikdy, ekonomicky je to nesmysl, minuly rok jsem s tím musel v práci vyjet 4x pokud dobře počítám, pokaždé nějaká škoda, zrcatko, světla, poškřábal jsem ho o plot... no ale kupovat si kvůli tomu auto, aby potom stálo v garáži, nevím no, to je moc velký luxus
ahoj*

Muzes s nim jezdit na houby anebo do Pelhrimova.

Podle mě není pan Petr neúspěšný,takhle bych ho nikdy nepojmenovala. Nevíme mnoho o jeho profesionálním životě,pouze se necítí jako dobrý řidič.Ale ptá se jak to uchopit aby se za volantem zlepšil. To také svědčí o tom,že se snaží změnit tenhle stav. Petře,domluvte si pár jízd s učitelem v autoškole,když jako introvert odmitate oslovit své kamarády.Autoškola je služba,kde jako platící zákazník dostanete profesionální přístup a možná se zbavíte pocitu jaký dnes při řízení prožíváte.
Přeji vám to zlepšení.
ahoj*

Italko, přečti si ostatní odpovědi tazatele. Nejenom jeho počáteční dotaz.

hodnocení

0x

To "74" ve vašem nicku, to je rok narození? Pak to lze chápat, v těchto letech už se člověk učí nvé věci poměrně těžko.

Jinak samozřejmě platí (nejen u řízení), že čím lépe něco ovládáte, tím více Vás to bude bavit. Když při každém sednutí do auta ulomíte zrcátka a udělíáte 3m rýhu v boku auta, pak Vás to logicky nebaví (a vašeho zaměstnavatele jistě také ne).

Tím že auto nemáte je to zase o to horší, nejste vyježděný a jste ve stresu.

petr74
hodnocení

kdybych si koupil auto, tak bych musel jezdit jen pro ježdění, vše co potřebuji mám v docházkové vzdálenosti, tak si myslím že kupovat auto je zbytečné
Neznám vás,ale jak to čtu,tak jste člověk pohodlný.. Nemáte rád změny a už vůbec ne nějaké zásadní.. Prostě bude jednodušší než sám sebe přesvědčovat, že se zlepšíte v řízení.. raději pracovat na přesvědčování zaměstnavatele o tom, že vy prostě řídit nebudete! Neumíte a proto jste doposud neřídil..To,že vám to přikázali neznamená, že to musíte umět. V krajním případě si vymyslete příhodu, že jste se "vybodoval" dopravními přestupky..a že vám ŘP sebrali.Nejste přece zaměstnanec ČSAD ani jiné dopravy,tak nemáte povinnost mít řidičák..A jestli chcete být v práci za rebela,tak můžete říct, že o víkendu vás ráno chytli policajti po večírku a nadýchal jste.. Tím pádem jste bez řidičáku;) Záleží,jestli nejste ješita a nebude vám vadit,co si ostatní říkají.. Takhle se vyhnete řízení, které vás nebaví a stojí vás akorát peníze za škody na autě;)

tj
hodnocení

0x
Jsem také silný introvert a řídit jsem se naučil a baví mě to. Začne vás to bavit, až to budete umět. Přesně v tomto pořadí. Nechcete si zaplatit kurzy navíc? Známá si taky po autoškole vzala ještě procvičovací kurzy, asi dvě jízdy zaměřené na to, co jí nešlo, žádné ježdění po městě, okreskách do zblbnutí. Jinak máte výhodu, že už máte řidičák. Můžete jet do hobbymarketu a koupit si zde nějaké plastové lehké a vysoké nádoby (něco levného) z nich si uděláte na nějakém opuštěném místě mantinely simulující auto před a za a můžete si v klidu a sám trénovat parkování do řady do zblbnutí. Začněte s mantinely hodně daleko od sebe a po úspěšném zaparkování je dejte blíž, tím zvýšíte obtížnost. Auto nechte vždycky po dokončení levelu běžet chvíli na prázdno na neutrál, ať nespálíte spojku. Takhle můžete trénovat dle libosti, a tak se naučíte parkovat do řady, couvat, dostanete cit pro ovládání automobilu. Až to budete umět, můžete jezdit na výlety, projížďky. Ze začátku to bude spíše stresové a z donucení, ale jakmile se do toho dostanete, a budete si jistější, začne vás to bavit samo. A pak se na to budete naopak těšit. Pro mě na pracovním dni je nejlepší cesta do práce. Hezky oblíbená muzika do rádia a jede se...
k2

K teto rade tazateli jaksi chybi to auto...

petr74
hodnocení

to bych si musel koupit auto a pak bych trénoval, ale k čemu by mi bylo? mě cestování nějak nebaví, přiznávám, že jsem líný, takže bych si koupil, asi bych musel nechat zvětšit garáž, venku parkovat nemůže je tam jen chodnik a tam se parkovat nesmí a peníze by jen lítaly a efekt nula si myslím

k2
hodnocení

0x

A se zamestnavatelem jste o tom mluvil? Jestli by ve vysledku nebylo snazsi se domluvit v praci, aby to resili jinak. Predpokladam, ze zamestnavatel tez neni nadseny z toho, ze Vase usednuti za volant=skodni udalost na jeho aute.

Treba si pri tak male frekvenci Vasich jizd toho ani nevsimnul, tak proste na ferovku reknete, ze mate Vy (a vlaste posleze i on) tento problem...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]