Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zábrana na místě pro invalidy

Od: luckalucie odpovědí: 15 změna:

Dobrý den, lze ve dvoře soukromého areálu umístit a používat parkovací zábrany sklopné na místo vyhrazené pro invalidy?

Důvodem je nerespektování dopravní značky, parkují tam často auta směřující do vedlejší firmy, která je též v areálu. Samozřejmě neinvalidé.

Děkuji za odpovědi.

15 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

paveldvorak
hodnocení

4x

začal bych vzájemnou domluvou všech firem...o způsobu užívání pozemku rozhoduje VLASTNÍK...ten se dohodne s další a další firmou na způsobu užívání, označení části pro parkování kleintů a na stavbě případných zábran...

luckalucie
hodnocení

Ano, to je ideální řešení. Jenže náš ředitel je trošku horká hlava.

hodnocení

4x

Ano, ty průmyslové areály jsou světem, kde normální předpisy moc nerespektují.

Je to ale prostředí, kde se denně, jakožto servisák, pohybuji - i nyní jsem u zákazníka v podobném areálu. To nerespektování vyhraženého parkování pro invalidy má jednoduché a prosté vysvětlení. Areál je stavěn z dotací, EU vyžaduje aby v takovém areálu bylo určité % parkovacích míst vyhrazeno invalidům. A to nemalé procento. Jezdím třeba do firmy v OV kde je takových míst po areálu cca 15, přitom jak říkají místní nikdy tam žádný invalida neparkoval, co by taky dělal v provozech, kde i zdravý toho má po 8 hodinách plný kecky. Proto třeba v té OV mě šéf firmy už několikrát nařídil zaparkovat na takovýchto místech, protože pro svou práci potřebuji spoustu nářadí a přípravků a to fakt nejde tahat z parkoviště o půl kíláku dál. Nicméně vždy mám za předním sklem auta ceduli, že jsem na servisu, v případě potřeby volejte číslo ... ... ... . Nikdy jsem tam však nikomu nepřekážel, to je pravda.

Ale zažil jsem i razantnější řešení podobného problému - u jedné firmy v Brně mají ceduli ,, Zákaz zastavení a parkování, manipulační zóna´´ - přesto jim tam opakovaně parkovalli balíkáři - prostě tam prdnul dodávku, pustil varovné blinkry a zmizel. A jednoho takového tam krásně vyškolili- udělal přesně to, co jsem popsal, ještěrkář tam potřeboval zajet a nemohl, to ho zřejmě vytočilo, tak vzal třítunový balík lamina a položil ho za dodávku a odjel. No, balíkář se pak mohl zbláznit, prostě nemohl odejet, nicméně po nějakých 40 minutách se jim ho už zželelo a balík odvezli. Od té doby to už fakt neudělal.

Ovšem ty sklopné zábrany mě přijdou trochu mimo - pro invalidu je víceméně stejné, jestli mu brání v parkování špatně zaparkovaný auto, nebo zábrana, že...

luckalucie
hodnocení

Přesně tak... děkuji za zkušenost. Taky mám pocit, že když tam občas někdo zaparkuje, nikoho to nezabije, ale... všechno je to o lidech :)

hodnocení

1x

Paní Lucko, nikdo nemůže nic instalovat na cizím pozemku, bez souhlasu vlastníka pozemku.

Důvodem je nerespektování dopravní značky,***nebylo by jednodušší nechat vymáhat dodržování značky?

luckalucie
hodnocení

Vymáhat myslíte pomocí policie? Hledala jsem právě nějaké informace na netu a v diskuzích, kde je řečeno, že pravidla platí pro užívání pozemních komunikací atd. platí i v uzavřeném areálu, ale... že policie právě pokuty neukládá v tomto případě.. jde mi o to, že nás určitě dřív nebo později někdo udá, o tom nepochybuji.. tak jen abych se ujistila, že je to nezákonné a zkusila to panu řediteli ještě jednou podat. Třeba už vychladl trošku :-D

Do uzavřeného areálu policie jezdit nebude, kvůli vymáhání parkování. Musí si udělat pořádek ten, kde rozhodl o té značce a nechl jí tam namontovat.

hodnocení

0x

Nevidím v tom problém, když budete mít svolení majitele. To těm invalidům budete chodit zábranu sundávat?

luckalucie
hodnocení

Je na dálkové ovládání, cvaknete a sklopí se.

ahoj*

Odkaz? Cena?

ahoj*
hodnocení

0x

A jaké jsou parkovací zábrany na místo pro invalidi?

luckalucie
hodnocení

Prostě je tam mechanická překážka, aby tam nemohl parkovat kdokoliv, kdo si zamane.

ahoj*

Mi šlo spíše o to, kdo je to invalida? Protože ta svislá dopravní značka asi hovoří o ZTP (zvlášť těžce postižen).

A parkovací kartu ZTP může dostat i simulant - na hlavu. Bez jakehokoliv postizeni. Nebo jeho rodinny prislusnik.

ZTP (zvlášť těžce postižen).

ZTP (Zdravotně, nebo Tělesně Postižen).

ahoj*

A to jste vydedukoval kde, ten váš výklad? ZTP (Zdravotně, nebo Tělesně Postižen)?

ja vychazel z cs.wikipedia.org/...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]