Nejste přihlášen/a.
Dobrý den. Jsem uplný lajk a zajímalo by mě, co znamená, když je auto na benzín+LPG. Znamená to, že může jezdit na benzín i na LPG? Takže si mohu vybírat, nebo to má nějaké kompromisy?
Viz. tento inzerát: sauto.cz/...
Děkuji za odpovědi.
Na obě paliva nejde současně jezdit-buďto na benzín nebo na plyn.-Povětšinou se startuje na benzí a pak to automatika po určitém zahřátí motoru přepně na LPG nebo to přepnete sám , něklterá jdou startovat i na plyn. Asi záleží na zástavbě. Jinak na mém jen na benzín a samo přepně na LPG, totoale můžu vypnout tlačítkem a jezdit jen na benzín.Akční rádius díky tomuto mám cca 1300km na jedno natankování obou nádrží do plna. Jinak LPG zástavba jde udělati doneftového auta, i když toto je v česku asi výjímečné a pak bývá spíše zástavba CNG (jde a dává se i dobenzínových aut) .
Zrovna Zmetec je u plynu citlivý na zaklepání a pak podpálení ventilů, nutné přimazávání, častější kontrola ventilvůle (nemá hydroštely ale hrnečky), když se honí za studena (asi) tak rád papá olej.. U LPG se dá čekat že to má nalítáno a ve vzduchu je cítit chcípnutí (začal už papat olej víc jak pár deci na 1kkm - v provozu to nejde poznat, nečoudí jezdí i papá normálně..). A rezne to jak Ford , i ta MK2.
Toto bych koupil jedině po zkušební jízdě aspoň 100 km (idálně dálnice = vyšší otáčky po delší dobu) a ověření že olej opravdu nežere (jinak to zjistit prakticky nejde), žraní oleje se pak dost rychle zvětšuje, generálkovat motor je nesmysl..
Kromě toho rozvody musí dělat někdo kdo tyhle umí, dá se čekat nádrž LPG na konci životnosti atd. atd., prostě velký servis za min. 30k aby to chvíli jezdilo.
No,nevím kolik jsi měl Fordu na plyn,ale podle toho co píšeš tak asi šlo o staré olítané šunky,neznám ventilový ani jiný zásadní problém u plynu a Zetec jsou jedny z nejlepších motorú na přestavbu.A kromě staré Sierry a Focuse před x lety které rezly,ale o nic víc než jiné značky,nevím u Mondea co je to rez,pravdu máš akorát v tom,že Mk 2 měly problém,ale nebylo to pravidlo u každého auta,měl jsem 2,jedno po 240 rezavé a druhé podobný nájezd a v pohodě.Žraní oleje neznám.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.