Nejste přihlášen/a.
přední brzdová destička
v dolní části fotky je brzdová destička -tloušťka menší
Teď po výměně za nové destičky brzdový pedál trochu vibruje
Brzdová destička je v dolní částí více obroušená. Nic víc se s ní nestalo.
Proč se to stalo nevím. Může to být nějaká překážka (třeba rez), která brání destičce na silnějším konci v přitlačení na kotouč. Může být nějak vymačkaný píst nebo vyrezlá dosedací plocha brzdícího pístu. To musíš prohlédnout při výměně destiček.
K vibracím pedálu: znovu sundej kolo a prohlídni si brzdící plochy kotouče. Pokud tam bude něco sedřené, tak to je to co tam překáží. Většinou je na velkém a malém průměru rez, kterou je dobré při montáži nových destiček odstranit. A ta rez je na obou stranách kotouče (na vnější viditelné i na vnitřní ploše - od tlumiče).
A taky má brzdový kotouč minimální předepsanou tloušťku (šířku), pod kterou se nesmí opotřebovat.
ano já vím máš pravdu
Bzrdové třmeny a plovoucí čepy(válečky) již byly vyměněny před cca 1 rokem, ale zůstaly tam staré destičky, ty jsem měnil až před několika dny.
Dokonce s destičkama jsem vyndal brzdový píst z třmenu a vyměnil jak gumový hranatý kroužek co je v třmenu a těsní píst, tak samotnnou prachovku brzdového pístku.
nemám měřák na házivost kotouče, tak snad nehází kotouč, ale NEMĚL BY, KDYŽ NEHÁZEL SE STARÝMI DESTIČKAMI. NEBO MŮŽE HÁZET KOTOUČ, KDYŽ PŘEDTÍM VŮBEC NEHÁZEL A BRZDOVÝ PEDÁL BYL KLIDNÝ?
díky
Deska ojetá šikmo - můžou být vůle ve vodicích čepech/ uložení, příp. jsou zatuhlý. Nebo kluzný plochy třmenu vyrezlý díry, zatuhlý..
Kotouče původní? Často kope rez po obvodu brzdné plochy - rezne to od kraje dov nitř plochy, starý desky v tom místě jsou vydřený tak to nekope... Vzhledem k cenám se vyplatí s deskama dávat automaticky i nový kotouče, spokojenost mám s kotoučema ATE, TRW a deskama TRW nebo Textar. Neosvědčily se mi kotouče Brembo (rezly jak sviň) a deska ATE (žerou kotouče a v soli tvoří klouzavou vrstvu - den stojí a pak první zabrždění jak bez posilovače, nepříjenmě překvapilo
Příp. pokud byly kotouče uvolněný, tak křivá dosedací plocha, stačí zapadlý kousek rzi a hází klidně pár desetin (= změřit házivost úchylkoměrem nebo aspoň "škrtátkem" - to by mělo proběhnout automaticky po montáži jako kontrola usazení..
Dosedací plochu nestačí ojet dráťákem (dráty hrboly kopírujou), ale zaškrabat, jde o místa kde rez "nabobtná" a je tam tvrdý hrb.
Házovost kotouče je podle mne nejčastější příčina že brzdy po pár tisících začnou kopat - kotouč šmajdá a neohřívá se rovnoměrně = prohne se nerovnoměrným tepelným namáháním, zpočátku to nekope ale časem se to prohnutí zvětšuje až to začne kopat.. Servisy to hází na nekvalitní kotouče, ale příčina je montáž.
Druhá příčina špatně zajetý brzdy, hlavně s novýma brzdama zabrzdit z velký rychlosti a zpstat stát an brzdách (žhavý kotouč se nasytí materiálem desky, v tom místě pak má kotouč jinou tvrdost a časem tvrdší místo udělá hrb)
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.